«Ο Ηρακλής θα πάρει την άδεια»

«Ο Ηρακλής θα πάρει την άδεια»

Ο Βασίλης Μαργαρής που αποτελεί έναν από τους υπεύθυνους της εταιρίας «Emerging Markets Experts Ltd» φιλοξενήθηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM».

Ο κ. Μαργαρής αναφέρθηκε σε πολλά θέματα που αφορούν την μελέτη βιωσιμότητας της ΠΑΕ και υπογράμμισε πως δε τίθεται θέμα να μην του χορηγηθεί το πιστοποιητικό συμμετοχής για τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Ο υπεύθυνος της εταιρίας που χειρίστηκε την συγκεκριμένη μελέτη δήλωσε τα εξής:

«Σύμφωνα με το τελικό πόρισμα της έρευνας που κάναμε, ο Ηρακλής είναι μια βιώσιμη εταιρεία. Καταρχήν εμείς κάναμε μια πραγματογνωμοσύνη.

Έγιναν κάποια ερωτήματα από εμάς προς την ΠΑΕ. Αυτό που κάναμε εμείς σαν εταιρία ήταν να εξετάσουμε το παρελθόν της ΠΑΕ για να βγάλουμε συμπεράσματα. Η διοίκηση της ΠΑΕ είχε θέσει ένα στρατηγικό πλάνο το οποίο αξιολογήσαμε και σύμφωνα με αυτό η εταιρία καθιστάτε βιώσιμη.

Είχαμε αξιολογήσει και άλλες ομάδες από την Ανατολική Μεσόγειο (δεν τις ανέφερε στο πλαίσιο της εμπιστευτικότητας). Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου όπου ελληνική ομάδα κάνει έκθεση βιωσιμότητας.

Εφαρμόσαμε ένα πρωτότυπο μοντέλο για τον Ηρακλή. Η διοίκηση μάς είπε ότι είναι βιώσιμη και αυτό το αποδεικνύουμε με μαθηματικά. Τα μαθηματικά δεν λένε ψέματα και εμείς ότι κάναμε, το κάναμε με μαθηματικές πράξεις και αυτό δεν αμφισβητείται με τίποτα και από κανέναν.

Τα κριτήρια που έχουμε στην έκθεση είναι ποιοτικά και δεν χωράει και εδώ καμία αμφισβήτηση», και πρόσθεσε:

«Η έκθεση είναι ένα δυνατό χαρτί για τον Ηρακλή, γιατί η ομάδα έχει καθαρή θέση. Η αρνητική θέση του Ηρακλή είναι 14 εκ., αφού έχει έσοδα 18εκ και ζημιές 32 εκ ευρώ.

Ο Ηρακλής είναι μια ομάδα που διαχειρίζεται από 6 έως 9 εκ το χρόνο. Η ομάδα με μια πολύ μικρή ΑΜΚ μπορεί να πάει μπροστά, χωρίς να έχει ζημίες. Αν η ομάδα έχει υποστήριξη οπαδών, δηλαδή να ανέβει ο μέσος όρος εισιτηρίων, θα είναι πολύ σημαντικό και κερδοφόρο για την ομάδα.

Το μαθηματικό μοντέλο που εφαρμόσαμε για την προηγούμενη τριετία δίνει θετικό βαθμό μόνο στην σεζόν 2007-2008. Μάλιστα η περίοδος 2009-2010 παίρνει εξαιρετικά αρνητικό βαθμό.

Θετικό βαθμό όμως πήρε η έρευνα μας για τον προϋπολογισμό της σεζόν 2011-2012. Βάσει μελέτης, είμαι αισιόδοξος για τον Ηρακλή. Θα είμαι την Δευτέρα στην Επιτροπή μαζί με τον πρόεδρο, Γιάννη Τάκη. Η μόνη μου αμφιβολία είναι για το πώς σκέφτεται η Επιτροπή.

Σε διαφορετική περίπτωση θα σας έλεγα ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην πάρει ο Ηρακλής την άδεια».
Για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ανέφερε: «Η ΑΜΚ όπως αποφασίστηκε από την διοίκηση του Ηρακλή, είναι 16 εκ. ευρώ.

Πολύ δύσκολα θα καλυφθεί το ποσό αυτό. Στην περίπτωση του Ηρακλή το θετικό στοιχείο είναι η μετοχοποίηση των 3,5 εκ ευρώ από παλαιότερα χρέη προς τρίτους. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία έχει διασφαλισμένα 3,5 από τα 16 εκ ευρώ. Είναι πολύ σημαντικό αυτό».

Για το αν επηρεάζεται η μελέτη από τα όσα είδα πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, με αφορμή τη σύλληψη του 34χρονου: «Δεν εμφανίζεται πουθενά στη δουλειά μας η χρηματική διευκόλυνση που έγινε στον Ηρακλή.

Ότι και να έγινε από όπου και αν δανείστηκε αυτό δεν επηρεάζει καθόλου τη μελέτη που κάναμε…»



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved