Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 3-0: Κυρίαρχος στο Φάληρο

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 3-0: Κυρίαρχος στο Φάληρο

Ο Ολυμπιακός μετά την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, κέρδισε στο Φάληρο και τον Παναθηναϊκό (3-0) και απέκτησε «αέρα» 7 βαθμών στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι ερυθρόλευκοι μετά τη σημερινή τους νίκη έκλεισαν επιτυχημένα την σειρά των ντέρμπι του πρώτου γύρου, έχοντας την απόλυτη συγκομιδή βαθμών απέναντι στους τρεις βασικούς αντιπάλους τους για τον τίτλο του πρωταθλητή. Με το +7 έχουν απόλυτο προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου. 

Ο αγώνας

Σε παράσταση για ένα ρόλο εξελίχθηκε το πρώτο ημίχρονο του αγώνα.

Η επιλογή του Στραματσόνι να παρατάξει με άκρως επιθετικό σχήμα την ομάδα του δεν του βγήκε, αφού μετά το 21ο λεπτό, όταν ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ, οι φιλοξενούμενοι κατέρρευσαν και έδειχναν ομάδα δίχως αρχή, μέση και τέλος.

Ο Ολυμπιακός αν και δεν έπιασε σπουδαία απόδοση, κατάφερε να εκμεταλλευτεί τα αμυντικά κενά του Παναθηναϊκού και σημείωσε τρία γκολ με τους Μποτία, Ελιονούσι και Ιντέγε.

Οι γηπεδούχοι στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο αν και πίεζαν, δεν είχαν τις φάσεις για το γκολ. Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός κέρδιζε αρχικά τις προσωπικές μονομαχίες και δεν έδειχνε να κινδυνεύει. Αντίθετα ήταν αυτός που έκανε πρώτος αισθητή την παρουσία του στα αντίπαλα καρέ, όταν στο 9ο λεπτό ο Εμποκού έπιασε δυνατό σουτ, όμως ο Καπίνο δεν ανησύχησε και μπλόκαρε την μπάλα.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει ψηλά και αυτό παραλίγο να το πληρώσει στο 21ο λεπτό, όταν ο Λέτο έγινε αποδέκτης μιας εξαιρετικής κάθετης μπαλιάς του Βιγιαφάνες, βγήκε στο τετ α τετ με τον Καπίνο, όμως ο Μποτία σαν από μηχανής θεός του έκλεψε την μπουκιά από το στόμα, βάζοντάς του την κόντρα και στερώντας του το 0-1.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τους «πράσινους» στην εξέλιξη της φάσης ο Ολυμπιακός κέρδισε κόρνερ, με τον φορτούνη να εκτελεί και τον Μποτία να «γράφει» το 1-0 με κεφαλιά στο δεξί «παραθυράκ黬 του Στιλ.

Ο Ολυμπιακός πήρε τα… πάνω του με το γκολ, αύξησε την πίεσή του και πέντε λεπτά αργότερα ανταμείφθηκε για αυτό, με ένα εξαιρετικό γκολ. Ο Ρέτσος πέρασε μπαλιά στον Φορτούνη, αυτός έσπασε την μπάλα με τη μια αριστερά στον Σεμπά, ο Βραζιλιάνος έκανε παράλληλη μπαλιά στον Ελιονούσι και ο Νορβηγός εξτρέμ πλάσαρε υποδειγματικά για το 2-0.

Ο Παναθηναϊκός εμφανιζόταν πλέον σαφώς πιο νευρικός στο χορτάρι, την ώρα που οι «ερυθρόλευκοι» είχαν αποκτήσει τρομερή αυτοπεποίθηση. Οι γηπεδούχοι μάλιστα ευτύχησαν να σημειώσουν και τρίτο τέρμα, ένα λεπτό πριν τη λήξη, όταν ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ και ο Ιντέγε πήδηξε δυνατά στο κέντρο της περιοχής και έστειλε με κεφαλιά ξανά την μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά. Ο Ολυμπιακός επαναπαύθηκε στο 3-0, την ώρα που ο Παναθηναϊκός έδειχνε μεν πιο… ζωηρός, ωστόσο είχε εμφανέστατη αδυναμία να επιτεθεί ορθολογικά.

Οι ποδοσφαιριστές του Στραματσόνι πήραν στο πρώτο 20λεπτο την κατοχή της μπάλας, ωστόσο η υπεροχή τους ήταν ανούσια αφού η όποια προσπάθειά τους σταματούσε πολύ πριν γίνει απειλητική για το τέρμα του Καπίνο.

Η φάση που σημάδεψε το δεύτερο 45λεπτο ήταν το πέναλτι που καταλόγισε ο Σιδηρόπουλος σε μαρκάρισμα του Μποτία στον Βιγιαφάνες και εκτέλεσε άστοχα ο Λεντέσμα. Αυτό συνέβη στο 61ο λεπτό και αποτέλεσε την «ταφόπλακα» στα όνειρα των πρασίνων να δώσουν άλλη τροπή στον αγώνα.

Στα επόμενα λεπτά ο χρόνος κυλούσε υπέρ του Ολυμπιακού, ο Παναθηναϊκός φαινόταν αδύνατον να αντιστρέψει την κατάσταση και κάπως έτσι ο αγώνας τελείωσε με το 3-0 να δίνει «αέρα» 7 βαθμών στον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Η φάση που έκρινε το ματς

Στο 21ο λεπτό ο Λέτο βγαίνει μόνος του με το τέρμα, όμως πριν πλασάρει τον Καπίνο ο Μποτία τον σταματάει. Στην εξέλιξη της φάσης ο Ολυμπιακός κερδίζει κόρνερ και ο Ισπανός αμυντικός «γράφει» το 1-0. Ο Μποτία έκανε τη... δουλειά του με το παραπάνω στο ντέρμπι του «Γ. Καραϊσκάκης». 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ρέτσος, Μιλιβόγεβιτς, Φιγκέιρας - Μολέδο, Κουτρουμπής, Λεντέσμα, Ιμπάρμπο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο (65΄λ.τρ. Λεάλι), Φιγκέιρας, Μποτία (71΄ Βιάνα), Ντα Κόστα, Ρέτσος, Μιλιβόγεβιτς, Μαρτίνς, Ελγιουνούσι, Φορτούνης, Σεμπά, Ιντέγε (90+1΄ Καρντόσο).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Κουλιμπαλί, Γουακάσο, Μολέντο, Κουτρουμπής, Ζέκα (56΄λ.τρ. Λουντ), Λεντέσμα, Βιγιαφάνιες, Ιμπάρμπο, Εμποκού (46΄ Χουλτ), Λέτο (74΄ Ρινάλντι).

Παρακολουθήσατε στο Onsports.gr την εξέλιξη του αγώνα

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 3-0: Κυρίαρχος στο Φάληρο



Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Super League: Ο Γερμανός Σρέντερ ορίστηκε στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ | Οι διαιτητές της αγωνιστικής
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved