«Μάχη ως το τέλος»

«Μάχη ως το τέλος»

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα εξέφρασε για άλλη μια φορά την αντίθεσή του με τον θεσμό των play off, στον οποίο όμως ο Παναθηναϊκός θα παλέψει ως το τέλος όπως δήλωσε.

Ο Πορτογάλος τεχνικός αρχικά τόνισε ότι οι «πράσινοι» δεν έχουν πλεονέκτημα τριών βαθμών αλλά δυο, αφού η ΑΕΚ μπαίνει στη διαδικασία με ένα βαθμό, ενώ φάνηκε ενοχλημένος από το γεγονός ότι η ομάδα του πήρε μεν την δεύτερη θέση και με μεγάλη διαφορά  από τον τρίτο αλλά είναι υποχρεωμένη να παίξει και στα play off, έτσι ώστε να πάει στα προκριματικά του Champions League.

«Δεν θα λέγαμε ότι είναι πλεονέκτημα τριών βαθμών, είναι δύο γιατί έχει ένα βαθμό η ΑΕΚ. Η πραγματικότητα είναι λοιπόν δύο βαθμοί. Θα υπάρχει μεγάλη φυσική κόπωση για τους παίκτες με 6 παιχνίδια σε 17 μέρες, μετά από 10 μήνες πρωταθλήματος. Υπάρχει η δυνατότητα να βγούμε στα προκριματικά του Champions League και σε αυτό το πλαίσιο το μόνο που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να αντιμετωπίσουμε αυτό τον «μαραθώνιο» με πολλή προσπάθεια και με όσο το δυνατό μεγαλύτερη συγκέντρωση», ήταν η πρώτη τοποθέτηση του Ζεσουάλδο Φερέιρα στο συνδρομητικό κανάλι.

Στη συνέχεια, ο 64χρονος τεχνικός ρωτήθηκε για την κακή κατάσταση στην οποία βρέθηκε ο Παναθηναϊκός στις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος: «Αυτό απαιτεί μεγάλη συζήτηση που δεν είμαι όμως η ώρα να την αναπτύξουμε. Έχουμε κάποια προβλήματα, έχουμε τιμωρίες και τραυματισμούς και έχουμε τιμωρίες που έρχονται από το πρωτάθλημα παρότι αυτά τα δύο θα έπρεπε να είναι δυο διαφορετικά πράγματα».

Για να αναφέρει ξανά το πόσο αντίθετος είναι με το θεσμό των play off, λέγοντας: «Δεν είναι σωστό κάποιος να τελειώνει στη δεύτερη θέση με τόσους πολλούς βαθμούς διαφορά και να έχει ουσιαστικά τη θέση που οδηγεί στο Champions League και μετά να υποχρεούται να μπει σε ένα νέο μίνι-πρωτάθλημα για να πάρει την θέση».

Ακόμα, ο Πορτογάλος τεχνικός συμπλήρωσε: «Τα κίνητρα για τους αντιπάλους μας είναι μεγαλύτερα και με δεδομένου ότι βλέπουνε με διαφορετικό τρόπο από τους δικούς μου παίκτες που είχαν τη δεύτερη θέση με τόσο μεγάλη διαφορά, οι οποίοι βλέπουν ότι πρέπει να κερδίσουν πάλι μια μάχη την οποία είχαν ήδη κατακτήσει».

Όσο για τον στόχο του Παναθηναϊκού, πρόσθεσε: «Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στα play off για να νικήσει. Αυτός είναι ο στόχος μας, αυτό θέλουμε και θέλουμε φυσικά να είμαστε στα προκριματικά του Champions League και πρέπει να το κάνουμε μέσα από τα play off. Τη συγκεκριμένη διαδικασία θα παρακολουθήσει όλη η Ελλάδα και ελπίζουμε να είναι τίμια, και με σεβασμό από τη μια ομάδα προς την άλλη».

Τέλος, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δήλωσε ότι: «Θέλω να πω στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, ότι θα δώσουμε τη μάχη μας ως το τέλος, για να βρούμε πρώτοι και να επιβεβαιώσουμε τη θέση που ήδη πήραμε στο πρωτάθλημα. Ελπίζουμε στην υποστήριξή τους κατά τη διάρκεια των αγώνων των play off γιατί είναι πολύ σημαντικό έτσι ώστε όλοι του χρόνου να είμαστε στο Champions League».



Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved