«Ο Έλληνας φίλαθλος ξέρει να εκτιμά»

«Ο Έλληνας φίλαθλος ξέρει να εκτιμά»

Το βραβείο του, ως ο πολυτιμότερος παίκτης της 30ής αγωνιστικής της Super League, παρέλαβε σήμερα (29/04) το μεσημέρι, από τον πρόεδρο του ΟΠΑΠ, Γιάννη Σπανουδάκη, ο Αντώνης Νικοπολίδης.

Ο κ. Σπανουδάκης, λίγο πριν την  -τιμητική λόγω της αποχώρησής του από την ενεργό δράση-  βράβευση του Αντώνη Νικοπολίδη τόνισε:

«Έχουμε τη χαρά να τιμήσουμε για τη θέση του MVP  τον Αντώνη Νικοπολίδη, ένας παίκτης που λάμπρυνε τα ελληνικά και διεθνή γήπεδα με την παρουσία του. Ήταν στην Εθνική ομάδα του 2004, ενώ είχε την χαρά και την ευκαιρία να κατακτήσει πολλά τρόπαια και πρωταθλήματα, περισσότερα από πολλούς άλλους. Φαντάζομαι πως δεν θα απομακρυνθεί από το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Αντώνης Νικοπολίδης, ο οποίος τόνισε πως η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του ήταν αυτή της μετακίνησής του στον Ολυμπιακό από τον Παναθηναϊκό, το καλοκαίρι του 2004.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αντώνη Νικοπολίδη:

«Ευχαριστώ τον κόσμο που με ψήφισε. Με ψήφισε τιμητικά όπως γνωρίζουμε όλοι και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα. Ο Έλληνας φίλαθλος ξέρει να εκτιμά και να σέβεται τους αθλητές που έχουν προσφέρει,  ανεξάρτητα από τη φανέλα που έχουν φορέσει. Για μένα η 30ή αγωνιστική ήταν από τις πιο σημαντικές στην καριέρα μου, καθώς ήταν και η τελευταία μου. Ήμουν προετοιμασμένος για όλα όμως όταν πάψεις να αγωνίζεσαι εκεί που έχεις προσφέρει τόσα χρόνια είναι δύσκολο και περίεργο. Νιώθεις κενός. Μέσα στο επόμενο διάστημα θα κάνω κάτι για να ξανανιώσω ένας 20χρονος νέος αθλητής που ξεκινά την καριέρα του με νέα οράματα και φιλοδοξίες. Θέλω να παραμείνω στο χώρο. Ευχαριστώ τον κ. Σπανουδάκη και όλο τον κόσμο που με ψήφισε».

Για το ενδεχόμενο να συνεχίσει στο ποδόσφαιρο ως προπονητής:

«Σίγουρα η προπονητική με απασχολεί (τερματοφυλάκων). Έχω κάποια σχέδια και θα το δω στο μέλλον. Για την ώρα αυτό που σκέφτομαι είναι να ξεκουραστώ το καλοκαίρι και μετά θα δούμε τι θα αποφασίσω. Είναι διαφορετικό να είσαι ποδοσφαιριστής και διαφορετικό να είσαι προπονητής. Στην πορεία θα αποφασίσω τι θα κάνω τελικά».

Για τις καλύτερες στιγμές του ως ποδοσφαιριστής:

«Προσωπική στιγμή για μένα ήταν δύο στιγμές. Αφορούν τον Ολυμπιακό. Το ένα είναι η μεταγραφή μου στον Ολυμπιακό από τον αιώνιο αντίπαλο Παναθηναϊκό το 2004. Ήταν δύσκολη απόφαση και αφορούσε και την οικογένειά μου. Το δεύτερο ήταν για μένα η κατάκτηση του νταμπλ. Εκεί έδωσα απαντήσεις σε όσους με αμφισβήτησαν, την αξία μου και τις ικανότητές μου μετά και ην ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού. Ήταν η πιο σπουδαία στιγμή για μένα».

Για το αν ξεχωρίζει κάποιο παιχνίδι που έχει δώσει:

«Έχω ζήσει πολλά παιχνίδια , δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο».

Για την αλλαγή του στο ματς με την  Λάρισα και το χειροκρότημα του κόσμου:

«Ηταν η πιο δύσκολη στιγμή η αλλαγή μου στον τελευταίο αγώνα. Πραγματικά το χειροκρότημα του κόσμου δεν το περίμενα έτσι όπως έγινε. Ήταν μεγάλη στιγμή για μένα, από τις μεγαλύτερες στην καριέρα μου».

Για την πιο δύσκολη στιγμή του:

«Η πρώτη μέρα μου στον Πειραιά ήταν πολύ δύσκολη. Ένας άνθρωπος που έχει μεγαλώσει 15 χρόνια και έχει αγωνιστεί στον αιώνιο αντίπαλο, είναι δύσκολο να πάει από την άλλη μεριά. Όταν πήγα στις εγκαταστάσεις του Ρέντη ένιωθα χαμένος, πραγματικά. Νομίζω ότι η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού κυπέλλου ήταν κορυφαία στιγμή και για μένα και για όλους τους διεθνείς παίκτες».

Για τα παιδιά και τον αθλητισμό:

«Τα μικρά παιδιά πρέπει να ασχολούνται με τον αθλητισμό και να πηγαίνουν μία ώρα στα γήπεδα. Είτε κάνουν ποδόσφαιρο είτε κάνουν κάποιο άλλο άθλημα σημασία έχει να αθλούνται και να ξεφεύγουν από τα μαθήματα. Το παιχνίδι είναι βασικό για τα παιδιά».



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved