Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1: Έκαναν την ντερμπάρα... παρωδία!

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1: Έκαναν την ντερμπάρα... παρωδία!

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον ΠΑΟΚ με 2-1 χάρη στο γκολ του Μιλιβόγεβιτς στο 96' - Σκέτος μαραθώνιος το ντέρμπι που τελείωσε μετά από 2,5 ώρες - Έξαλλοι στο δικέφαλο με τις διακοπές και τον Αρετόπουλο

Ξεκίνησε στις 20:30, τελείωσε λίγο μετά τις 23:00. Το καλύτερο ντέρμπι των τελευταίων ετών, όμως, εξελίχθηκε σε παρωδία. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έδωσαν τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο για προσφέρουν αυτό που έλειπε εδώ και καιρό στα γήπεδα. Ανταγωνιστικά παιχνίδια, με άγρια ομορφιά, ευκαιρίες και σασπενς.

Τα καπνογόνα όμως που άναβαν οι φίλοι του Ολυμπιακού προκάλεσαν διακοπές. Προσωρινές μεν, αλλά διακοπές. Με αποκορύφωμα αυτό που συνέβη μετά το 96' όταν και ο ΠΑΟΚ αποχώρησε για τα αποδυτήρια για να ξαναβγει εντέλει για τα τελευταία λεπτά της μάχης.

Φέρει ευθύνη ο Αρετόπουλος για τον τρόπο με τον οποίο διαχείριστηκε στις διακοπές που έβαλαν φωτιά στο ντέρμπι.

Και σημειώστε πως ακολουθεί και το αιώνιο ντέρμπι. Η εβδομάδα θα είναι μεγάλη. 

Η εξέλιξη του αγώνα

Με αρκετά λεπτά καθυστέρηση ξεκίνησε το πρώτο ημίχρονο στο «Γ. Καραϊσκάκης», καθώς τα καπνογόνα των οπαδών του Ολυμπιακού «κάλυψαν» την ατμόσφαιρα και δεν επέτρεψε στον Αρετόπουλο να σφυρίξει την σέντρα. Μόλις το ματς άρχισε, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά και προσπάθησαν να πετύχουν ένα τέρμα, αλλά δεν κατάφεραν να απειλήσουν άμεσα τον Γλύκο. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ στην πρώτη του… επίσκεψη στα καρέ του Καπίνο άνοιξε το σκορ με τον Βαρέλα. Ήταν το 6ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Ροντρίγκες εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κάμπος πήρε την κεφαλιά, ο Καπίνο απέκρουσε, αλλά ο Βαρέλα πήρε το… ριμπάουντ και με δυνατό σουτ έκανε το 1-0 για τον «Δικέφαλο».

Στα επόμενα λεπτά, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πάρει τα ηνία του αγώνα και να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά οι ενέργειες των παικτών του Πάουλο Μπέντο ήταν βεβιασμένες, δίνοντας την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να βγαίνουν πρώτοι στην μπάλα και να χτυπούν στις αντεπιθέσεις, κυρίως από τα δεξιά με τον Κάμπος, ο οποίος είχε προσωπικό αντίπαλο τον Βιάνα που δεν μπορούσε να τον ακολουθήσει σε κανένα σημείο του πρώτου μέρους.

Ωστόσο, οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να φτάσουν στο γκολ, στο 25ο λεπτό. Ο Φορτούνης έφυγε στην κόντρα, έδωσε στον Ιντέγε που ξεκινά από οριακή θέση, αυτός έκανε το γύρισμα και ο Βαρέλα στην προσπάθειά του να κόψει την πορεία της μπάλας, έκανε την προβολή και έστειλε την μπάλα στην εστία της ομάδας του. Πάντως, το τέρμα του Ολυμπιακού προκάλεσε την αντίδραση του ΠΑΟΚ, ο οποίος από εκείνο το σημείο και μετά έλεγξε τον ρυθμό του αγώνα και ήταν η ομάδα που έψαξε πιο… ζεστά το δεύτερο τέρμα. Στο 44’ ο «Δικέφαλος» διαμαρτύρεται για κόκκινη κάρτα στον Μιλιβόγεβιτς, όταν ο αρχηγός των Πειραιωτών ανέτρεψε τον Αθανασιάδη, μερικά μέτρα έξω από την περιοχή και όντας έτοιμος να σουτάρει απέναντι στον Καπίνο. Όμως, ο Αρετόπουλος έδειξε την κίτρινη κάρτα και από την εκτέλεση του φάουλ, ο Ροντρίγκες έστειλε τη μπάλα άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας των «ερυθρόλευκων».

Συνεχόμενες… διακοπές και χαμένες ευκαιρίες

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως και το πρώτο. Με καθυστέρηση, λόγω νέων καπνογόνων από την πλευρά του Ολυμπιακού. Αυτή η διακοπή κράτησε περίπου 8 λεπτά, αλλά μετά από λίγο άρχισε και πάλι το ματς. Στην… επανέναρξη του αγώνα, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που είχε τις μεγαλύτερες ευκαιρίες για να πετύχει δεύτερο τέρμα. Αρχικά, στο 59’ ο Ροντρίγκες έκανε τη σέντρα, στο δεύτερο δοκάρι ο Αθανασιάδης θέλησε να κάνει την προβολή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα, ο «Δικέφαλος» έχασε μοναδική ευκαιρία για να πάρει προβάδισμα, με μοιραίο ποδοσφαιριστή τον Κάμπος. Ο άσος του ΠΑΟΚ έφυγε στην κόντρα, βρέθηκε απέναντι στον Καπίνο, αλλά το σουτ που έκανε πέρασε άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Στο επόμενο λεπτό, ο Ολυμπιακός έφτασε μία… ανάσα από το γκολ, όταν ο Φορτούνης έκανε την μπαλιά, ο Ιντέγε ήρθε σε επαφή με την μπάλα, ο Σεμπά προσπάθησε να σουτάρει, αλλά δεν τα κατάφερε και έχασε σημαντική ευκαιρία.

Στο 75’ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν και πάλι την εστία του Καπίνο, όταν ο Ροντρίγκες έκανε το σουτ, η μπάλα χτύπησε στον Μιλιβόγεβιτς… στρώθηκε στον Αθανασιάδη και αυτός με γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα άουτ. Στα επόμενα λεπτά, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που έψαξε με μεγαλύτερη… θέληση το γκολ, χάνοντας σπουδαίες ευκαιρίες. Στο 79’ ο Ελιουνούσι έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Βαρέλα, ο Γλύκος απέκρουσε, ο Ιντέγε θέλησε να μπει στην φάση, αλλά ο Μάτος έδιωξε σε κόρνερ.

Από την εκτέλεση του κόρνερ, ο Μποτία πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Γλύκος με απίστευτη επέμβαση, έδιωξε σε κόρνερ, κρατώντας την ομάδα του στο παιχνίδι. Στο 86’ ο Καρντόσο απείλησε με μακρινό σουτ, όμως, η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό, ο Μποτία έκανε το λάθος, ο Ροντρίγκες πήρε την μπάλα, αλλά καθυστέρησε και ο Μιλιβόγεβιτς έβαλε την κόντρα.

Γκολ και… πανικός

Στις καθυστερήσεις το παιχνίδι έγινε… ροντέο. Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που πίεζε για ένα τέρμα και τα κατάφερε στο 96’ με τον Μιλιβόγεβιτς, ο οποίος πήρε την κεφαλιά από την σέντρα του Φιγκέιρας και έστειλε τη μπάλα στην εστία του Γλύκου. Αμέσως μετά το τέρμα του Σέρβου, τα καπνογόνα των οπαδών των «ερυθρόλευκων» άναψαν και δημιούργησαν αποπνικτική ατμόσφαιρα. Ο Ίβιτς έδωσε εντολή στους παίκτες του να αποχωρήσουν, κάτι που έκανε και ο Αρετόπουλος.

Έπειτα από πολλά λεπτά διαβουλεύσεων, περίπου 20, οι παίκτες του «Δικέφαλου» επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο για τα εναπομείναντα λεπτά, στα οποία δεν άλλαξε κάτι και οι Πειραιώτες πήραν τη νίκη 2-1 στο ντέρμπι, όμως, οι οπαδοί τους φρόντισαν να… χαλάσουν την «εικόνα» στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Θυμηθείτε τα γκολ και την εξέλιξη του ματς, όπως σας το πρόσφερε το Onsports:

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1: Έκαναν την ντερμπάρα... παρωδία!

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/580ceb39200d3fff67df140c?theme=onsports|600|700{/iframe}


«Μάξι, παικτάρα, τριφυλλάρα – Στο Top-3 ο Φορτούνης»: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
«Μάξι, παικτάρα, τριφυλλάρα – Στο Top-3 ο Φορτούνης»: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ντεσάν επιβεβαίωσε το «άκυρο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Τι συμβαίνει με Εμπαπέ
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ντεσάν επιβεβαίωσε το «άκυρο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Τι συμβαίνει με Εμπαπέ
NBA: «Ισοπεδωτικοί» οι Λέικερς, ο Μπράνσον «εκτέλεσε» τους Ουόριορς | Αποτελέσματα και βαθμολογίες
NBA: «Ισοπεδωτικοί» οι Λέικερς, ο Μπράνσον «εκτέλεσε» τους Ουόριορς | Αποτελέσματα και βαθμολογίες
Φανέλα που τιμά την μπύρα φόρεσε η Λέουβεν
Φανέλα που τιμά την μπύρα φόρεσε η Λέουβεν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved