Έτσι είδαμε το ντεμπούτο του Μοράις!

Έτσι είδαμε το ντεμπούτο του Μοράις!

Τι είδαμε από την ΑΕΚ στην πρώτη του Πορτογάλου τεχνικού. Προβλημάτισε η άμυνα, δεν του βγήκε το 4-4-2. Η ανάλυση των κιτρινόμαυρων.

Ντεμπούτο για τον Μοράις στον πάγκο της ΑΕΚ το Σάββατο (22/10) κόντρα στον Πανιώνιο, με τον Πορτογάλο τεχνικό να εμπιστεύεται το 4-3-3, με έναν “κόφτη” τον Γιόχανσον και δύο εσωτερικούς μέσους τους Μπακασέτα, Μάνταλο. Φορ ήταν ο Αλμέιδα και στα άκρα οι Αραβίδης, Πλατέλλας. Στην άμυνα οι Μπακάκης (δεξιά), Κολοβέτσιος, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ (αριστερά) και στο τέρμα ο Ανέστης.

Ομάδα Κετσπάγια δηλαδή, όπως κέρδισε στην Λάρισα. Δεν του έβγαινε όμως το σχήμα και αποφάσισε στο 66’ να κάνει την παρέμβασή του στο ματς. Έριξε λοιπόν τον Σιμόες και τον Πέκχαρτ, αντί των Πλατέλλα και Αραβίδη, αλλάζοντας το σύστημα σε 4-4-2.

Με τους Μάνταλο, Μπακασέτα στα άκρα και επιθετικό δίδυμο τους Πέκχαρτ, Αλμέιδα. Παρ’ όλα αυτά η ΑΕΚ δεν κατάφερε να απειλήσει πολλές φορές και οργανωμένα. Αντίθετα, ως το φινάλε της αναμέτρησης κινδύνευσε κιόλας!

Νωρίς να κριθεί βέβαια ο Πορτογάλος τεχνικός, αλλά σίγουρα δεν του πιστώνεται και κάποια επιτυχία στο κοουτσάρισμά του στην πρεμιέρα του.

Το προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα, αλλά δεν του βγήκε και στο τέλος άκουσε την γιούχα μαζί με τους υπόλοιπου κιτρινόμαυρους...

Ας γράψουμε τώρα για τα συμπεράσματά μας σχετικά με την απόδοση των παικτών του Δικεφάλου σε αυτή την αναμέτρηση.

*Τα στόπερ προβλημάτισαν. Ο Κολοβέτσιος τρεις φορές του έφυγαν οι προσωπικοί του αντίπαλοι στα στημένα, αλλά ευτυχώς για εκείνον τον γλίτωσε ο σωστά τοποθετημένος Ανέστης.

*Και ο Τσιγκρίνσκι διανύει περίοδο ντεφορμαρισματος, τουλάχιστον σε σχέση με την κατάσταση που έδειχνε τον πρώτο ενάμιση μήνα της σεζόν. Έχασε κι εκείνος παίκτη του (στο 14’) ενώ σε απίστευτη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε αστόχησε με το κεφάλι από κοντά (25’). Στην επανάληψη δεν πρόφτασε να βγει πρώτος στη μπάλα σε δύο περιπτώσεις (70’, 78’) και η ΑΕΚ κινδύνευσε να δεχθεί τέρμα.

*Ότι πιο αξιόπιστο στη μεσαία γραμμή ήταν οι Μάνταλος και Γιόχανσον. Κι ας προερχόταν από γρίπη ο Σουηδός. Ήταν οι δύο που σημάδευαν σωστά και οι πάσες τους έφταναν εκεί που έπρεπε. Μια λάθος μεταβίβαση είχε ο Μάνταλος στο 75’ στο κέντρο αλλά από εκεί και πέρα ήταν θετικός.

*Αντίθετα οι Μπακάκης και Πλατέλλας δεν τα κατάφερναν να βρίσκουν τους συμπαίκτες τους και “χάλασαν” πολλές επιθετικές προσπάθειες της ομάδας τους. Ο Μπακασέτας μάλιστα είχε και νεύρα στα τελευταία λεπτά όπου δέχθηκε μια ανόητη κίτρινη για αχρείαστο σκληρό του μαρκάρισμα.

*Ο Μπακάκης έδειξε και σε αυτό το ματς πως έχει δυνατά πνευμόνια και είναι αξιόπιστος αμυντικά. Προσπάθησε να βοηθήσει και στην επίθεση και είχε δύο καλές σέντρες. Η μία στο κεφάλι του Αλμέιδα και η δεύτερη σε εκείνο του Αραβίδη (παραλίγο να ανοίξει το σκορ ο “Άραβας” στο 62’). Αν πάρει παιχνίδια στα πόδια του ο Έλληνας δεξιός μπακ σίγουρα θα ανέβει πολύ και μάλλον η ΑΕΚ αξίζει να επιμείνει στο χαρτί του.

*Ο Ντίντακ από τα αριστερά παρουσιάστηκε σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με τα τελευταία του ματς, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά.

*Τέλος ο Αραβίδης ήταν ο γνωστός μαχητής έχοντας και δύο καλές στιγμές για γκολ ενώ ο Αλμέιδα βαρύς και αργός, περίμενε με αγωνία μια καλή πάσα για να απειλήσει. Δεν την πήρε, δεν απείλησε. Απλά και κατανοητά. Ένα σουτ του (79’) έξω από την περιοχή, έφυγε αρκετά άουτ.



Παναθηναϊκός AKTOR: «Απομένουν 5 παιχνίδια κι όλα είναι σαν τελικοί» - Οι δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν
Παναθηναϊκός AKTOR: «Απομένουν 5 παιχνίδια κι όλα είναι σαν τελικοί» - Οι δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν
Ντιέγκο Μαραντόνα: Δικάζονται οι ύποπτοι για το θάνατό του
Ντιέγκο Μαραντόνα: Δικάζονται οι ύποπτοι για το θάνατό του
Θρήνος στον αθλητισμό: Πέθανε ξαφνικά στα 42 του ο σύντροφος της τενίστριας Αρίνα Σαμπαλένκα
Θρήνος στον αθλητισμό: Πέθανε ξαφνικά στα 42 του ο σύντροφος της τενίστριας Αρίνα Σαμπαλένκα
O ιστορικός αγώνας της Ελλάδας με το Καζακστάν με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
O ιστορικός αγώνας της Ελλάδας με το Καζακστάν με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved