Ποιότητα κάτω από τα δοκάρια!

Ποιότητα κάτω από τα δοκάρια!

Εξαιρετικά πιθανό φαντάζει το ενδεχόμενο να κινηθεί τελικά ο Ολυμπιακός για την απόκτηση δύο τερματοφυλάκων στη μεταγραφική περίοδο του προσεχούς καλοκαιριού.

Μετά την αποχώρηση από την ενεργό δράση του Αντώνη Νικοπολίδη, οι διοικούντες την πειραϊκή ΠΑΕ γνώριζαν ότι πρέπει να καλύψουν το κενό του με μία μεταγραφή σπουδαίου τερματοφύλακα, η συμπεριφορά του Ούρκο Πάρντο ωστόσο  -ασχέτως αν μάλλον έχει, ήδη, μετανιώσει-  υποχρεώνει εκτός απροόπτου τους πρωταθλητές Ελλάδας να κινηθούν και για δεύτερο γκολκίπερ…

610528

Τα ονόματα για την θέση του βασικού keeper, αυτού δηλαδή, ο οποίος θα κληθεί να γίνει ο νέος… «φύλακας-άγγελος» του Ολυμπιακού, είναι λίγο-πολύ γνωστά. Από τον Καμερουνέζο Κάρλος Καμενί της Εσπανιόλ, τον οποίο ξέρει πολύ καλά ο Ερνέστο Βαλβέρδε από την διετή συνεργασία τους στην ομάδα της Βαρκελώνης, μέχρι τον Αργεντινό, Μαριάνο Αντουχάρ της Κατάνια και από τους Γάλλους Πενετό και Ντουσέζ, μέχρι τον άλλοτε τερματοφύλακα της εθνικής Γερμανίας, Τίμο Χίλντεμπραντ και τον διεθνή Μεξικανό, Γκιγιέρμο Οτσόα, οι επιλογές που έχουν οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού μοιάζουν να είναι πολλές!

Ένα πολύ «δυνατό» όνομα, ωστόσο, το οποίο έρχεται τις τελευταίες μέρες στην επικαιρότητα για τους «ερυθρόλευκους» και η περίπτωση απόκτησής του από τους πρωταθλητές Ελλάδας θ' αποτελούσε «βόμβα μεγατόνων», όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά γενικότερα για το ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό στερέωμα, είναι αυτό του Μανουέλ Αλμούνια!

Ο 34άχρονος  - όσο ήταν και ο Αντώνης Νικοπολίδης όταν… έπιασε λιμάνι - Ισπανός τερματοφύλακας φημολογείται ότι θ’ αποτελέσει παρελθόν φέτος το καλοκαίρι για την ομάδα της  Άρσεναλ, την εστία της οποίας υπερασπίζεται τα εφτά τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα ν’ αποτελεί ένα από τα πλέον «καυτά» ονόματα που θα… βγουν στην αγορά σε ό,τι αφορά την θέση κάτω από τα δοκάρια!

ManuelAlmunia_1609198

Με «παραστάσεις» σε κορυφαίο επίπεδο, όπως η Premier League, αλλά και το Champions League, στο οποίο συμμετείχε με τους «κανονιέρηδες» του Λονδίνου όλα αυτά τα χρόνια, σε ιδανική ηλικία (σ.σ. έχει τουλάχιστον τρία-τέσσερα καλά χρόνια μπροστά του) χωρίς τραυματισμούς και  με ύψος 1.93μ. (πολύ σημαντικό στοιχείο για έναν τερματοφύλακα!), ο Αλμούνια φαντάζει ως «μάνα εξ ουρανού» για τον Ολυμπιακό, ο οποίος θα ήθελε να μην… λαθέψει στην επιλογή του διαδόχου του σπουδαίου Αντώνη Νικοπολίδη!

Ο Αλμούνια είχε προταθεί και πέρσι στους Πειραιώτες, φέτος ωστόσο τα δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικά, καθώς ο  -γεννημένος στην Παμπλόνα τον Μάιο του ’77-  keeper δεν υπολογίζεται από τον Αρσέν Βενγκέρ και το ενδεχόμενο να γνωρίσει ακόμα ένας Ισπανός τις… ομορφιές της Ελλάδας δεν είναι πλέον πολύ μακρινό… Το αντίθετο μάλιστα!

Ο τερματοφύλακας... «ρεζέρβα»

Μεγάλη βαρύτητα ωστόσο, φαίνεται πως θα δώσουν οι διοικούντες τον Ολυμπιακό και στον τερματοφύλακα, ο οποίος θα έχει  -στο ξεκίνημα τουλάχιστον-  τον ρόλο του back up (σ.σ. της «ρεζέρβας).

Τα ονόματα, τα οποία έχουν «παίξει» στο «ερυθρόλευκο» ρεπορτάζ, είναι επίσης γνωστά… Ο Ελβετο-Βόσνιος Γιακούποβιτς του Ολυμπιακού Βόλου φέρεται να είναι, ήδη, «κλεισμένος» από τους Πειραιώτες έχοντας μάλιστα, πολλούς θαυμαστές στην Πλατεία Αλεξάνδρας, ενώ αξιόλογη περίπτωση μοιάζει να είναι και αυτή του 34άχρονου  -και κατά συνέπεια αρκετά έμπειρου-  διεθνή Αυστριακού keeper, Γιούργκεν Μάχο, ο οποίος φέτος υπερασπίστηκε την εστία του Πανιωνίου.

Το όνομα του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου της Κέρκυρας ναι μεν έχει ακουστεί, αλλά ο 32άχρονος τερματοφύλακας δεν μοιάζει να έχει πολλές πιθανότητες να γίνει… κάτοικος Ρέντη, ενώ ιδιαίτερη περίπτωση είναι αυτή του Μιχάλη Σηφάκη, ο οποίος δείχνει να είναι ο μοναδικός Έλληνας τερματοφύλακας, που βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο και παράλληλα έχει προϋποθέσεις να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο, καθώς βρίσκεται σε μικρή ηλικία. Η απόκτηση του Σηφάκη, βέβαια, έχει μεγάλο κόστος, σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες «εγχώριες» περιπτώσεις και μάλλον στην Πλατεία Αλεξάνδρας δεν θα δαπανήσουν ένα τόσο σημαντικό ποσό όσο θ’ αξίωνε η διοίκηση του Άρη για τον Κρητικό γκολκίπερ  -τον οποίο «χάρισε» πριν από μερικά χρόνια η διοίκηση του Ολυμπιακού!-  πολύ περισσότερο αν αφορά τον δεύτερο keeper της ομάδας…

Εσχάτως, βέβαια, ακούγεται όλο και περισσότερο για τον Ολυμπιακό κι ένας άλλος… παλιός γνώριμος των «ερυθρόλευκων», ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος!

Ο 34άχρονος τερματοφύλακας, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του από την ομάδα του Πειραιά, της οποίας άλλωστε είναι δεδηλωμένος οπαδός από μικρό παιδί, προέρχεται από μία εξαιρετική χρονιά με τον Ηρακλή, ενώ αρκετά καλός ήταν και πέρσι όταν υπερασπίστηκε την εστία του ΠΑΣ Γιάννινα, στην επιστροφή του στα πάτρια εδάφη μετά τον… ξενιτεμό του στην Ιταλία.

763976

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια πρόβλημα με τη μέση του, κάτι που ανήκει ωστόσο, στο παρελθόν, κάτι που αποδείχθηκε και φέτος πραγματοποιώντας 26 συμμετοχές με τον «Γηραιό»…

Ο «Ελέ» θα γύριζε… μπουσουλώντας στου Ρέντη, προκειμένου να προσφέρει  -ακόμα και ως «ρεζέρβα»-  στην ομάδα της καρδιάς του και να κρεμάσει σ’ αυτήν τα γάντια σε δύο ή τρία χρόνια…

Σημαντική σημείωση: Ο Ελευθερόπουλος λογίζεται ως γηγενής ποδοσφαιριστής για τον Ολυμπιακό, σύμφωνα με τις διατάξεις της UEFA, δεδομένο εξαιρετικά σημαντικό.

Ποιότητα κάτω από τα δοκάρια!



Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved