ΑΕΚ – Ηρακλής 0-0: Την μπλόκαρε στο ΟΑΚΑ

ΑΕΚ – Ηρακλής 0-0: Την μπλόκαρε στο ΟΑΚΑ

Μετά τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, ήταν η σειρά της ΑΕΚ να χάσει βαθμούς, αφού αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς σκορ με τον Ηρακλή, στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 5ης αγωνιστικής.

Το πρώτο μέρος ου αγώνα ήταν ισορροπημένο για τις δύο ομάδες. Η ΑΕΚ είχε ελαφριά υπεροχή, όμως δεν κατάφερε να απειλήσει σοβαρά την εστία του Ηρακλή.

Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι είχαν δώσει το βάρος στην αμυντική τους λειτουργία και προσπαθούσαν να βρουν την ευκαιρία προκειμένου να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση.

Η πρώτη καλή φάση του Α’ μέρους σημειώθηκε στο 10ο λεπτό, όταν ο Πέκχαρτ έπιασε ωραία κεφαλιά, όμως ο Χουάντερσον έδιωξε σε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι θέλησαν να πιέσουν όμως ο Ηρακλής ανέβαζε ψηλά την άμυνά του και δεν επέτρεπε στους ποδοσφαιριστές του Κετσπάγια να φανούν απειλητικοί.

Ο «γηραιός» απάντησε στην ευκαιρία της ΑΕΚ στο 28’ όταν σε αντεπίθεση ο Λάμπρου βρέθηκε μέσα στην περιοχή από πλάγια θέση, όμως το σουτ του κατέληξε άουτ.

Αυτή ήταν και η καλύτερη φάση για τον Ηρακλή στο πρώτο μέρος, ενώ και η ΑΕΚ στη συνέχεια δεν φάνηκε ικανή να απειλήσει τους φιλοξενούμενους.

Η πρώτη καλή στιγμή του δευτέρου ημιχρόνου ήρθε στο 48’ και ήταν για τους Θεσσαλονικείς, αφού ο Λεοζίνιο με εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, ανησυχώντας τον Ανέστη.

Η ΑΕΚ απάντσε στην ευκαιρία 11 λεπτά αργότερα, όταν ο Ροντρίγκεζ βρέθηκε έξω από την περιοχή του Χουάντερσον, έκανε ένα φαλτσαριστό σουτ όμως είδε την μπάλα να καταλήγει δίπλα από την εστία των φιλοξενούμενων.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους και πίεσαν τον Ηρακλή, κυρίως με παιχνίδι από τον άξονα. Όμως ο «γηραιός» έβρισκε πάντα τις απαντήσεις στις προσπάθειες των παικτών του Κετσπάγια και κράτησε το μηδέν στην εστία του.

Στο 67’ ο Ντίντακ έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει για την «Ένωση» το σκορ, αφού η σέντρα - σουτ που επιχείρησε από πλάγια θέση δεν βρήκε δίχτυα, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Μπακασέτας έπιασε κεφαλιά από καλή θέση, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.

Ο Ηρακλής όσο έβλεπε ότι δεν δέχεται τέρμα προσπάθησε να κάνει αυτός το 1-0 και παραλίγο να το καταφέρει με ένα ωραίο γυριστό του Λεοζίνιο που κατέληξε δίπλα από το δοκάρι του Ανέστη.

Η ΑΕΚ συνέχισε στα τελευταία λεπτά να πιέζει, όμως οι φιλοξενούμενοι αρνούνταν να δεχθούν το γκολ που θα τους στερούσε τον βαθμό κι έτσι το παιχνίδι έληξε ισόπαλο χωρίς σκορ.

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Λέσκοτ, Ντίντακ, Σιμόες (72' Αραβίδης), Γιόχανσον, Βάργκας (46' Χριστοδουλόπουλος), Μπακασέτας, Πατίτο, Πέκχαρτ (46' Πλατέλλας).

Ηρακλής: Χουάντερσον, Κυριακίδης, Μπαρτολίνι, Ρούσσος, Σαραμαντάς, Αγγελόπουλος, Κούρος, Λάμπρου (60' Ζιάμπαρης), Λεοζίνιο, Μοντέιρο (54' Πασάς), Περόνε (83' Λουκίνας).



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved