Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός 0-0: Στοπ από Κυριακίδη!

Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός 0-0: Στοπ από Κυριακίδη!

Φύλακας... άγγελος της εστίας των Αγρινιωτών ήταν ο Έλληνας τερματοφύλακας, ο οποίος ύψωσε... τοίχος μπροστά από την εστία του και έδωσε την ισοπαλία στην ομάδα του (0-0) κόντρα στους «πράσινους».

Απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης που έκλεισε την αυλαία της πρώτης μέρας της 5ης αγωνιστικής ήταν ο Δημήτρη Κυριακίδης. Ο πορτιέρο του Παναιτωλικού ήταν εξαιρετικός στις επεμβάσεις του και δεν επέτρεψε στους παίκτες του Αντρέα Στραματσόνι να πάρουν το «τρίποντο». Πάντως, ο Παναθηναϊκός δικαιούται να «φωνάζει» για την φάση του 43ου λεπτού, όπου ο Μπεργκ υποδείχθηκε οφσάιντ, ενώ στην συνέχεια ο Λουντ σκόραρε σε κενή εστία.

Αυτή ήταν η πρώτη απώλεια βαθμών στο φετινό πρωτάθλημα για τους «πράσινους», οι οποίοι παραμένουν ωστόσο στην πρώτη θέση, μαζί με τον Πλατανιά, έχοντας 7 βαθμούς, έναν περισσότερο από Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Πανιώνιο, τη στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» και η Ένωση έχουν ένα ματς λιγότερο. Από την άλλη, ο Παναιτωλικός έφτασε τους 4 πόντους, μετρώντας μία νίκη, μία ισοπαλία και μία ήττα, μέχρι στιγμής.

Η ροή του αγώνα

Με ωραίο ρυθμό στα πρώτα λεπτά ξεκίνησε η αναμέτρηση στο Αγρίνιο, καθώς οι δύο ομάδες έδειξαν διάθεση να βρουν τους διαδρόμους για την αντίπαλη εστία, χάνοντας ευκαιρίες για να πετύχουν ένα τέρμα. Στην αρχή του ματς, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πατούσαν καλύτερα, αλλά ο Παναθηναϊκός είχε την πρώτη ευκαιρία, όταν στο 5’ ο Μπεργκ έκανε το σουτ από την μπαλιά του Λεντέσμα, αλλά δεν κατάφερε να βρει στόχο. Η… απάντηση από τους παίκτες του Γιάννη Μαντζουράκη ήρθε δύο λεπτά αργότερα με τον Τομανέ, ο οποίος… απείλησε τον Στιλ, όμως ο πορτιέρο των «πράσινων» έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Με την συμπλήρωση του πρώτου 10λέπτου, το «τριφύλλι» έφτασε και πάλι με αξιώσεις στην περιοχή του Κυριακίδη, ο Λουντ έκανε ωραίο σουτ, όμως, ο πορτιέρο των γηπεδούχων απέκρουσε εντυπωσιακά και κράτησε το μηδέν για την άμυνα του. Στα επόμενα λεπτά, ο ρυθμός του ματς… έπεσε, αλλά στο 42’ ο Παναιτωλικός απείλησε με τον Φερέιρα, αλλά η προσπάθειά του πέρασε άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό, ο Μπεργκ υποδέχθηκε λανθασμένα οφσάιντ, σε μία φάση που στην εξέλιξη, ο Σουηδός βρήκε τον Λουντ και αυτός σε κενή εστία έστειλε στην μπάλα στα δίχτυα, αλλά το τέρμα του δεν μέτρησε.

«Πράσινη» υπεροχή

Το δεύτερο ημίχρονο άνηκε ολοκληρωτικά στους φιλοξενούμενους. Οι παίκτες του Αντρέα Στραματσόνι βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο με σαφή διάθεση να πάρουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να απειλήσουν τους γηπεδούχους, ωστόσο… έπεσαν πάνω στον Κυριακίδη. Ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού ήταν αυτός που «κράτησε» τους Αγρινιώτες στο παιχνίδι και δεν επέτρεψε στο «τριφύλλι» να πετύχει κάποιο τέρμα.

Η πρώτη καλή στιγμή στην «επανάληψη» ήταν στο 59’ για τον Παναθηναϊκό, όταν ο Λουντ έκανε το γύρισμα στο δεύτερο δοκάρι, όπως προ του Ιμπάρμπο, ο Τσοκάνης έδιωξε με κεφαλιά, ενώ στο 63’ ο Κυριακίδης πρόλαβε τον Μπεργκ και στην εξέλιξη της φάσης, με υπερπροσπάθεια, έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Λουντ έξω από την περιοχή.

Η πίεση των «πράσινων» αυξήθηκε στα επόμενα λεπτά και στο 67’ απείλησαν και πάλι αλλά λίγο πριν σουτάρει ο Βιγιαφάνες, απέναντι στον Κυριακίδη, αμυντικός των γηπεδούχων τον πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ. Από την εκτέλεση, ο Μπεργκ «έπιασε» το τακουνάκι, ο πορτιέρο των Αγρινιωτών έδιωξε ενστικτωδώς και στην εξέλιξη της φάσης, ο Τομανέ έδιωξε στην γραμμή την κεφαλιά του Λουντ.

Στα επόμενα λεπτά, οι κινήσεις των δύο προπονητών από τους πάγκους έφερε την… πτώση του ρυθμού, με αποτέλεσμα να… περιμένουμε μέχρι τα τελευταία λεπτά για να δούμε μια καλή ευκαιρία, όταν στο 91’ ο Μπεργκ υποδείχθηκε οφσάιντ, απέναντι στον Κυριακίδη, σε μία οριακή φάση.

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μύγας, Τσοκάνης, Κούσας, Ροντρίγκες, Μάκος, Μάρκο Πάουλο, Κλέσιο (82' Ρότσα), Ουάρντα (70' Μουνιός), Φερέιρα, Τομανέ (69' Μαρκόφσκι).

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μέστο, Ιβανόφ, Μολέντο, Κουλιμπαλί, Λεντέσμα, Ζέκα, Γουακάσο (65' Βιγιαφάνιες), Λουντ (74' Εμποκού), Μπεργκ, Ιμπάρμπο (82' Ρινάλντι).



Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved