ΒΟΜΒΕΣ: «Ο Μποροβήλος βγάζει την 11αδα - Κλίκα Αργεντινών και... ρατσισμός στον Αστέρα Τρίπολης»!

ΒΟΜΒΕΣ: «Ο Μποροβήλος βγάζει την 11αδα - Κλίκα Αργεντινών και... ρατσισμός στον Αστέρα Τρίπολης»!

Καταγγελίες-φωτιά από τον πρώην μεσοεπιθετικό των Αρκάδων, Ερβέν Μουκάμ.

Μιλώντας στο γαλλικό site «footballski.fr», ο Καμερουνέζος άσος πέταξε «βόμβες» που θα συζητηθούν.

Υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, Γιώργος Μποροβήλος αποφασίζει για την 11αδα, έκανε λόγο για κλίκες στα αποδυτήρια καθώς και περιστατικά ρατσισμού που «καλύπτουν» στην ομάδα.

«Το πρόβλημα ήταν ότι ο πρόεδρος αποφάσιζε αποκλειστικά για την ενδεκάδα. Αυτός έφτιαχνε την ομάδα και μετά υπήρχαν τα υπόλοιπα πιόνια που διοικούσαν. Αυτό το ξέρουν όλοι, μέχρι και οι προπονητές. Όποτε ερχόταν κάποιος νέος παίκτης έλεγε “εδώ αποφασίζω, εγώ”… Δεν έπαιζαν πάντα οι καλύτεροι. Κυριαρχούσε το ότι “ας βάλουμε μέσα τους Αργεντινούς και για τους υπόλοιπους βλέπουμε”», είπε για τα της 11αδας.

Όσο για το κλίμα στα αποδυτήρια τόνισε: «Οι Αργεντινοί έπαιζαν μεταξύ του και τους άλλους ήταν σαν να μην τους ξέρουν. Δεν ξέρω για την κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά όταν ήρθα μπήκα στα αποδυτήρια -ακόμα και στην Γαλλία όταν το κάνεις πρέπει να πεις καλημέρα σε όλο τον κόσμο- και χαιρέτησα τους πάντες. Και κάποιοι μου έδωσαν το αριστερό χέρι (σ.σ γέλια). Όταν το βλέπεις αυτό στην Γαλλία σε σοκάρει “τι έλλειψη σεβασμού είναι αυτή;” Καλύτερα να μην χαιρετίσεις, αν είναι να το κάνεις έτσι. Ίσως να είναι έτσι ο τρόπος τους… Στα αποδυτήρια έβλεπες τα πάντα. Στα αριστερά έχεις όλους τους Αργεντινούς. Στην άκρη, με το που έμπαινες, ήταν οι Έλληνες. Δίπλα σε μία ακόμα γωνιά ήμασταν οι Αφρικανοί μαζί με τους Βραζιλιάνους. Τέλος στα αριστερά έβλεπες τους Ιταλούς, τους Σέρβους, τους Ρουμάνους κι όλους αυτούς. Πραγματικά υπήρχαν κλίκες που αυτά δεν πρέπει να υπάρχουν σε μια ομάδα».

Για ρατσιστικό περιστατικό και την συμπεριφορά απέναντί του: «Υπήρχαν αρκετά προβλήματα στο εσωτερικό της ομάδας. Θα δώσω δύο ξεκάθαρα παραδείγματα, για να καταλάβει ο κόσμος. Την πρώτη χρονιά υπήρχε ένα πρόσωπο στα αποδυτήρια -ένας μαύρος παίκτης- ο οποίος έπεσε θύμα ρατσισμού. Τι έγινε; Η ομάδα ξεκίνησε να λέει ότι δεν είναι ρατσιστής, ποστάροντας πράγματα στα social media.

Εμείς οι μαύροι είμαστε άνετοι, ειδικά αυτοί που ήταν την πρώτη χρονιά. Ένα περιστατικό όπως αυτό όταν συμβαίνει σε άλλο σύλλογο στην Γαλλία, στην Ισπανία ή οπουδήποτε αλλού, ανεξάρτητα από το πόστο του στον σύλλογο, αυτός που το κάνει απολύεται. Ο ρατσισμός είναι σοβαρή υπόθεση. Στην Γαλλία τιμωρείται ακόμα και με φυλάκισης. Αυτός που το έκανε εδώ, τιμωρήθηκε με μία εβδομάδα αποκλεισμό και μετά επέστρεψε στην ομάδα, σαν να μην έτρεχε τίποτα κι όλα καλά!

Μετά υπάρχει ένα άλλο παράδειγμα. Κάποια στιγμή πήρα το αυτοκίνητο μου για να μεταφέρω εκτάκτως την γυναίκα μου στην Αθήνα, διότι είχε προβλήματα με το στομάχι της. Πήγα να δω ένα Γάλλο γιατρό εκεί. Την επόμενη μέρα πάω στην προπόνηση και μου λένε: “Που πήγες με το αμάξι; Είδαμε την πινακίδα σου”. Απάντησα ότι έπρεπε να μεταφέρω την γυναίκα μου. Σύμφωνοι έγινε κατά την διάρκεια της νύχτας, αλλά στις 10 το πρωί ήμουν εκεί στην προπόνηση.

Μου απαντάνε: “Καο ποιος το αποδεικνύει αυτό που λες;”. Ο γιατρός μου έστειλε ένα φάκελο αλλά με απέκλεισαν για περισσότερες από 15 ημέρες. Όταν επέστρεψα στην προπόνηση έφτιαξαν δύο ομάδες και δεν ήμουν ούτε στην μία ούτε στην άλλη, ειδικά όταν ήμασταν πολλά άτομα στην προπόνηση. Ήμουν στην πρώτη μου χρονιά και μετά έτσι ήταν όλο τον καιρό. Αυτό γινόταν για να δώσουν έμφαση στην αξία του κάθε παίκτη στα μάτια του προέδρου. Για μένα ήταν πραγματικά άδικο. Ακόμα και οι Έλληνες, ήταν μαζί μας, τους τιμωρούσαν όπως εμάς, σε αντίθεση με τους Αργεντινούς. Οι Έλληνες μπορούσαν να κάνουν λάθη δύο φορές, εμείς μία, αλλά οι Αργεντινοί…

Υπάρχει ένας παίκτης, που δεν θέλω να κατονομάσω, ο οποίος έκανε ένα δεύτερο μισό της σεζόν… Σκόραρε τρία γκολ και έπαιξε καμιά τριανταριά ματς, ίσως περισσότερα. Ήταν απίστευτο. Έλεγα στον εαυτό μου: “Πρέπει να είσαι έτοιμος, γιατί με αυτά που κάνει, κάποια στιγμή θα μου δοθεί η ευκαιρία”».



Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 2-3 πέν. (1-0): Ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 2-3 πέν. (1-0): Ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved