«Το μήνυμα του πρωταθλητισμού»

«Το μήνυμα του πρωταθλητισμού»

Για τη φιλοσοφία και τον τρόπο λειτουργίας των ακαδημιών του ΠΑΟΚ μίλησε ο Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος.

Ο υπεύθυνος των ακαδημιών του ΠΑΟΚ, Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος μίλησε στον «Sport103 fm» για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να λειτουργούν οι ακαδημίες της ομάδας, ενώ πρόσθεσε πως η παρουσία των Αθανασιάδη και Τσουκαλά δίνουν κίνητρο στα μικρά παιδιά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την πορεία πρωταθλητισμού των τμημάτων υποδομής: «Προσπαθούμε να περάσουμε το μήνυμα του πρωταθλητισμού. Δεν είναι αυτός ο αρχικός μας στόχος, αλλά η ατομική βελτίωση των παικτών. Θέλουμε να είναι έτοιμοι όταν θα διεκδικήσουν το όνειρο τους στην πρώτη ομάδα».

Για το που δίνεται προτεραιότητα: «Χρειάζεται πολύ δουλειά σε όλους τους τομείς. Το πιο σημαντικό είναι η δουλειά, είναι η ομάδα και η ατομική βελτίωση και μετά ο πρωταθλητισμός. Στα τμήματα υποδομής ξέρουμε ότι πρέπει να τους το περάσουμε αυτό για να είναι έτοιμοι στην πρώτη ομάδα. Η Κ17 είναι το πρώτο επαγγελματικό βήμα των παιδιών πριν την πρώτη ομάδα».

Για το πότε θα μπορεί η πρώτη ομάδα να βασίζεται στα τμήματα υποδομής: «Αυτό που έχει κάνει η Μπαρτσελόνα είναι πρωτοφανές ακόμα και για ομάδες ίδιου βεληνεκούς. Η Κ17 είναι κατηγορία που έχει μπει πρόσφατα στο ποδόσφαιρο μας. Εμείς θέλουμε στις ακαδημίες να είναι έτοιμοι όταν φτάσουν στην Κ17. Θέλουμε η Κ17 και η Κ20 να είναι προθάλαμος της πρώτης ομάδας. Ήδη έχουμε στείλει παιδιά από την Κ20 στην πρώτη να κάνουν προπονήσεις και τα έχουν πάει πολύ καλά».

Για το πρωτάθλημα των ομάδων K17: «Υπάρχει πολύ καλή οργάνωση. Η συγκεκριμένη κατηγορία που προστέθηκε προσφάτως και στις μικρές ηλικίες να ξεκινήσουν τον πρωταθλητισμό με αντίπαλες ομάδες από τη Σούπερ Λίγκα. Θα πρέπει όλοι να δουλέψουμε και να ρίξουμε το βάρος μας εκεί».

Για την παρουσία των Αθανασιάδη και Τσουκαλά στην πρώτη ομάδα: «Είναι το καλύτερο κίνητρο για τους μικρούς ποδοσφαιριστές. Είναι σημαντικό να παίζουν δικά σου παιδιά και πρέπει να δούμε τι θα καταφέρουν οι ίδιοι. Φέτος περάσαμε σχεδόν όλα τα παιδιά από την Κ20 από τις προπονήσεις της πρώτης ομάδας και κάποιους από την Κ17, γεγονός πολύ σημαντικό. Η επιλογή των παικτών είναι καθαρά αποφάσεις των υπεύθυνων και πρέπει να τους ετοιμάσουν όσο το δυνατόν καλύτερα για την πρώτη ομάδα. Είναι σημαντικό να υπάρχει ένας κορμός όπως υπάρχει τα τρία τελευταία χρόνια για να βοηθήσουν και τα νέα παιδιά που μπαίνουν στην ομάδα. Φέτος η Κ20 και κάποια παιδιά από την Κ17 έχουν πετύχει να θεωρούνται κομμάτι της πρώτης ομάδας. Εμείς συμβουλευτικά μπορούμε να παίξουμε το ρόλο μας αλλά η επιλογή είναι καθαρά της πρώτης ομάδας. Όλοι έχουν πολύ σημαντικό ρόλο. Ακόμα και οι προπονητές αφού αυτοί προετοιμάζουν τα παιδιά».

Για την ολοκλήρωση του έργου στη Νέα Μεσήμβρια: «Είναι όνειρο δεκαετιών και ελπίζω να τελειώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Μετά την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια, όλοι ξέρουμε τι σημαίνει ένα αθλητικό κέντρο για μία ομάδα».

Για την εικόνα της πρώτη ομάδας και το στόχο στα πλέι οφ: «Φέτος είχαμε υψηλό αριθμό παιχνιδιών. Με την εμπειρία που έχει η ομάδα από τις δύο προηγούμενες χρονιές, ελπίζω να πετύχει το στόχο η ομάδα. Ελπίζω να δούμε τον ΠΑΟΚ, όπως πέρσι».



«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη και ραντεβού με Ντόρτμουντ στα ημιτελικά
«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη και ραντεβού με Ντόρτμουντ στα ημιτελικά
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved