Πώς ο ΑΠΟΕΛ απέρριψε στο παρά... ένα τον Λάζαρο πριν συμφωνήσει με την ΑΕΚ...

Πώς ο ΑΠΟΕΛ απέρριψε στο παρά... ένα τον Λάζαρο πριν συμφωνήσει με την ΑΕΚ...

«Γύρνα πίσω θα πάρουμε καλύτερο με αυτά τα λεφτά»! Στο αεροπλάνο για Ιταλία ήταν ο πρόεδρος του συλλόγου, αλλά...

Η στήλη έχει αποκαλυπτικό παρασκήνιο για το πώς χάλασε την προηγούμενη εβδομάδα η –κλεισμένη- μεταγραφή του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στον ΑΠΟΕΛ. Αποτέλεσμα εκείνου του ναυαγίου, ήταν να ξεκινήσουν έπειτα ουσιαστικότερες συζητήσεις με την ΑΕΚ...

Ας ξεκινήσουμε την διήγηση με μια σημαντική επισήμανση: Η πρώτη επιλογή του Λάζαρου αυτές τις μέρες ήταν ο ΑΠΟΕΛ και όχι η Ένωση, όπως γράφεται τις τελευταίες ώρες. Οι Κύπριοι είχαν «ψηθεί» για συμβόλαιο τριών ετών μαζί του, με ετήσιες απολαβές στις 500.000 ευρώ, χρήματα που η ΑΕΚ δεν δίνει σε καμία περίπτωση. Κάπου στα μισά θα πάρει από τους κιτρινόμαυρους ο παίκτης. Πώς λοιπόν να μην ήταν ο ΑΠΟΕΛ η πρώτη του επιλογή;

Πάμε τώρα παρακάτω: Ο πρόεδρος του Κυπριακού συλλόγου, Πρόδρομος Πετρίδης, έπειτα από συζητήσεις με τον μάνατζερ του Λάζαρου, είχε πειστεί πως αυτό το ντιλ πρέπει να γίνει.

Μπήκε μάλιστα στο αεροπλάνο για την Ιταλία, με 150.000 ευρώ στις αποσκευές του, έτσι ώστε να πληρώσει την προκαταβολή και να οριστικοποιηθεί η συμφωνία.

Το παράδοξο στην υπόθεση ήταν, πως δεν είχε αποσπάσει το οριστικό «ok» από τον προπονητή και τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας του, οι οποίοι εξέταζαν και κάποιες άλλες επιλογές. Με λίγα λόγια, σε σημαντικό βαθμό, πήγε να την πάρει πάνω του την μεταγραφή ο πρόεδρος.

Μόλις διέρρευσε όμως το ταξίδι του Πετρίδη, στην Κύπρο έγινε έκτακτο συμβούλιο, μεταξύ του προπονητή, του τεχνικού διευθυντή και δύο συμβούλων, οι οποίοι κατέληξαν πως έπρεπε να σταματήσουν τον πρόεδρο αφού τα λεφτά που θα δινόντουσαν για το ντιλ με τον Χριστοδουλόπουλο ήταν πάρα πολλά και τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν καλύτερα για την ενίσχυση της ομάδας.

Πραγματικά λοιπόν τον πρόλαβαν στο παρά ένα... «Μην το κάνεις αυτό. Γύρνα πίσω θα πάρουμε καλύτερο ποδοσφαιριστή με αυτά τα χρήματα, υπάρχουν κι άλλες λύσεις!», του είπε χαρακτηριστικά σύμβουλός του στο τηλέφωνο, εξηγώντας του πως με το ποσό που προτίθεται να διαθέσει το κλαμπ, θα βρεθεί πολύ καλύτερη περίπτωση για τα άκρα της ομάδας.

Και κάπως έτσι, στο παρά ένα κυριολεκτικά, το ντιλ με τον Χριστοδουλόπουλο χάλασε. Ο Πετρίδης επέστρεψε στην Κύπρο και ο ΑΠΟΕΛ την περασμένη Τρίτη ανακοίνωσε τον Φακούντο Ντανιέλ Μπερτόλιο που έκλεισε από την Ντιναμό Κιέβου.

Σχεδόν 200.000 ευρώ πήραν οι Ουκρανοί γι’ αυτή τη συμφωνία ενώ ο Αργεντινός αμείβεται με 35.000 ευρώ το μήνα, με συμβόλαιο δύο ετών.

Αν τα υπολογίσουμε διαπιστώνουμε πως το ντιλ αυτό βγαίνει αρκετά φθηνότερα από το συνολικά 1,5 εκατομμύριο ευρώ που θα στοίχιζε το συμβόλαιο του Λάζαρου για τρία χρόνια.

Και όπως σημείωναν σύμβουλοι του Πετρίδη: «Άλλο να παίρνεις έναν 26χρονο Αργεντινό κι άλλο έναν 30χρονο Έλληνα»..



Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved