«Καλύτεροι του χρόνου»

«Καλύτεροι του χρόνου»

Ο νεαρός μέσος της Σκοντα Ξάνθης, Παύλος Καθάριος, παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, μιλώντας για τις πρώτες το εμπειρίες.

Ένας από τους αρκετούς νέους ποδοσφαιριστές της Σκόντα Ξάνθης, είναι ο Παύλος Καθάριος. Ο 19χρονος μέσος, αγωνίστηκε για πρώτη φορά φέτος στην Superleague, ωστόσο πιστεύει ότι του χρόνου, αυτός και η ομάδα του θα τα πάνε ακόμα καλύτερα.

Αναλυτικά η συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου:

Ποιες είναι οι εντυπώσεις που σου αφήνει η φετινή Superleague;

Ήταν κάτι διαφορετικό για μένα. Οι εντυπώσεις είναι πάρα πολύ καλές είδα ότι δεν είναι εύκολα τα πράγματα και θέλει μεγάλη προσπάθεια και κόπο για να μπορέσει να αγωνιστεί κάποιος σ’ αυτήν. Στη διάρκεια του πρωταθλήματος υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός, από την μέση και κάτω οι ομάδες λίγο – πολύ ήταν στο ίδιο επίπεδο. Μέχρι και το τέλος δίνονταν η μάχη για την παραμονή. Ο ανταγωνισμός γενικά κάνει καλό.

Το πρωτάθλημα τελείωσε και η SKODA ΞΑΝΘΗ τερμάτισε στην 9η θέση με 36 βαθμούς. Είναι ικανοποιητική η φετινή πορεία;

Πιστεύω ότι για την SKODA ΞΑΝΘΗ δεν είναι ικανοποιητική. Η ομάδα έχει περισσότερες βλέψεις. Η 9η θέση δεν είναι ισάξια με βάση την ιστορία της. Αν αναλογιστεί πάντως ότι βρισκόμασταν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας στο ξεκίνημα νομίζω πως είναι καλό ότι καταφέραμε να σωθούμε σχετικά εύκολα. Του χρόνου είμαι σίγουρος ότι θα πετύχουμε καλύτερα πράγματα και θα επανέλθουμε στις ψηλές θέσεις.

Αποκτήθηκες το προηγούμενο καλοκαίρι από τον Αγροτικό Αστέρα και την Β! Εθνική. Ποια ήταν η εντύπωσή σου τότε για την SKODA ΞΑΝΘΗ και ποια τώρα, μετά από μία αγωνιστική σαιζόν;

Παλιότερα όταν άκουγα το όνομα της SKODA ΞΑΝΘΗ γνώριζα πως πρόκειται για μία οργανωμένη ομάδα με πολύ καλές εγκαταστάσεις που έχει και μία ιστορία στην κατηγορία και συμμετοχές στην Ευρώπη. Αυτό που γνώρισα όταν ήρθα εδώ ήταν ότι πρόκειται για μία οικογένεια. Το καλό κλίμα και η φιλοξενία που αισθάνθηκα στην ομάδα με βοήθησε πάρα πολύ.

Περισσότερες οι συμμετοχές σου με την ομάδα Νέων, ενώ τις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος έπαιξες σε δύο παιχνίδια...

Στην αρχή όλα είναι δύσκολα, πρέπει να προσαρμοστείς, να μάθεις τους συμπαίκτες σου και σταδιακά να ανταπεξέλθεις στις προσδοκίες της ομάδας. Με την ομάδα Νέων πήρα τα παιχνίδια και την ψυχολογία. Είναι πολύ σημαντική εμπειρία για μένα οι συμμετοχές μου στην Superleague και πραγματικά ήταν σπουδαίες οι πρώτες μου εμπειρίες. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα όμως χρειάζεται αρκετή δουλειά. Εύχομαι να είμαι υγιής και να καθιερωθώ στην SKODA ΞΑΝΘΗ στο μέλλον.

Το ντεμπούτο σου στην Καβάλα και η συμμετοχή σου στον Άρη άφησαν καλές εντυπώσεις. Τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος από σένα την επόμενη σαιζόν;

Και ο κόσμος αλλά κι εγώ θέλω περισσότερα πράγματα. Στην 2η σαιζόν μου στην ομάδα οφείλω να έχω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση με ακόμη καλύτερη νοοτροπία και περισσότερες πρωτοβουλίες στο παιχνίδι.

Κομεσίδης, Μπέρτος, Μάνταλος, Τσουμάνης κι εσύ έχετε πάρει κάποιες συμμετοχές την σαιζόν που πέρασε. Αυτό πιστεύεις ότι μπορεί να συνεχιστεί;

Η SKODA ΞΑΝΘΗ έδειξε ότι υπάρχει μέλλον. Αρκετό είναι το νέο «αίμα» στην ομάδα. Οι δύο πρώτοι δεν είναι τυχαίο ότι έβγαλαν την σαιζόν και τα πήγαν πολύ καλά. Πιστεύω να συνεχιστεί αυτή η δουλειά γιατί η ξανθιώτικη ομάδα μπορεί να στηριχθεί στις Ακαδημίες της.

Ποια είναι η μεγαλύτερη διαφορά της Superleague με την Β! Εθνική;

Στις εγκαταστάσεις και στο επίπεδο δουλειάς.

Αρκετές συμμετοχές με την Εθνική Νέων. Πόσο δύσκολο είναι καθιερωθεί κανείς στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του αλλά και να έχει συνέχεια σ’ αυτές ομάδες;

Πιστεύω ότι πρέπει να πρωταγωνιστείς με την παρουσία σου. Είτε παίζεις με τον σύλλογό σου είτε με την Εθνική ομάδα. Χρειάζεται διάρκεια για να φτάσεις στην επιτυχία.

Κλείνοντας θα θέλαμε να πεις τρία στοιχεία που μπορούν να φέρουν την επιτυχία σε ένα νεαρό ποδοσφαιριστή...

Το κυριότερο νομίζω πως είναι η υγεία, και στη συνέχεια πάρα πολύ δουλειά, κι εμπιστοσύνη στις δυνατότητες.



Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved