«Ζητήσαμε διευκρινίσεις»

«Ζητήσαμε διευκρινίσεις»

Το ότι η Super League ζητάει διευκρινίσεις και όχι κατάργηση της φορολογίας με 45% στα συμβόλαια των παικτών υπογράμμισε ο Πατρίκ Κομνηνός.

Μετά τη συνάντηση του εκτελεστικού διευθυντή της Super League και εκπροσώπων των ομάδων με αξιωματούχους του υπουργείου οικονομικών, μεταξύ των οποίων και ο γενικός γραμματέας κ. Καπελέρης, αυτό που έκανε γνωστό ο Πατρίκ Κομνηνός με δηλώσεις του είναι πως οι ομάδες δεν ζητούν την κατάργηση της φορολογίας με 45% στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών αλλά κάποιες διευκρινήσεις κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με την αναδρομικότητα της απόφασης.

«Έγινε μια σύσκεψη με την υπηρεσία του δημοσίου και από την πλευρά τη δική μας που μπαίνουμε σε φορολογικές δηλώσεις των παικτών θέλαμε διευκρινήσεις», είπε αρχικά ο Πατρίκ Κομνηνός και στη συνέχεια τόνισε πως η αντιπροσωπεία της Λίγκας, δε ζητά την κατάργηση του φορολογικού νόμου που αφορά στις ΠΑΕ.

«Δε ζητάμε κατάργηση. Έχουμε αποδεχθεί την κατάργηση αυτοτέλειας. Δε θα διαπραγματευτούμε το περίφημο 45% και οι ποδοσφαιριστές φορολογούνται με βάση την κλίμακα όπως οι άλλοι μισθωτοί της χώρας», ήταν τα λόγια του εκτελεστικού διευθυντή της Λίγκας.

Όσο για το ποιες είναι οι διευκρινήσεις που ζητήθηκαν, επισήμανε: «Ζητήσαμε διευκρινήσεις για την αναδρομικότητα της απόφασης. Αν θα ισχύει για συμβόλαια που έχουν υπογραφεί μέχρι το 2010, ο νόμος βγήκε το 10 και θέλουμε διευκρινήσεις για συμβόλαια που υπογράφηκε πριν το 10, ήταν το βασικό μας ερώτημα».

Στη συνέχεια, ο Πατρίκ Κομνηνός σχολίασε: «Θα υπάρξει και γραπτή εισήγηση στο υπουργείο για το πώς αντιλαμβανόμαστε την διαδικασία. Θα στείλουμε διευκρινιστικές ερωτήσεις και θα μας απαντήσει το υπουργείο πάνω σε αυτό».

Για το αν οι ομάδες μπορούν να μετακυλήσουν τη φορολογίας στους ποδοσφαιριστές, τόνισε: «Αυτό δεν είναι κάτι που αφορά το υπουργείο. Το υπουργείο φορολογεί φυσικά πρόσωπα. Αυτό αφορά τις ομάδες και τις εσωτερικές συμφωνίες που γίνονται μεταξύ των παικτών και των ομάδων. Το υπουργείο δεν ενδιαφέρεται για αυτό και ορθώς πράττει».

Τέλος, ο Πατρίκ Κομνηνός εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις και απαντήσεις από το υπουργείο καθώς βρισκόμαστε σε περίοδο υποβολής δηλώσεων προς τις εφορίες και το θέμα είναι εξαιρετικά σημαντικό.

«Ελπίζουμε να ξεκαθαρίσει άμεσα καθώς ομάδες και ποδοσφαιριστές υποβάλλουν δηλώσεις. Είναι λεπτομέρεια πολύ σημαντική γιατί και ο προϋπολογισμός των ομάδων βασίζεται πάνω σε αυτές», τόνισε κλείνοντας τις δηλώσεις του ο Πατρίκ Κομνηνός.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι είναι αρκετά σημαντικό το να διευκρινιστεί αν η κατάργηση της αυτοτέλειας στα συμβόλαια, ισχύει μόνο για όσα υπογράφηκαν μετά τις 31/12/2009 καθώς αν ισχύει και για συμβόλαια που μπορεί π.χ. να υπογράφηκαν το 2009 αλλά να τρέχουν ως το 2012, αυτόματα οι ΠΑΕ θα επιβαρυνθούν με πολύ μεγαλύτερα έξοδα.

Επίσης, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει από την πλευρά των ομάδων το πώς θα καταμεριστεί η φορολογία και το αν θα δεχθούν οι ποδοσφαιριστές να επιβαρυνθούν με ένα μέρος από αυτή, κάτι που δε συνέβαινε ως τώρα τουλάχιστον στο ελληνικό πρωτάθλημα.



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved