Ο «άθλος» του Χιμένεθ

Ο «άθλος» του Χιμένεθ

Με τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της η ΑΕΚ μετράει τρεις νίκες σε ισάριθμα ντέρμπι έχοντας μάλιστα διατηρήσει μηδέν παθητικό.

Τα ντέρμπι φαίνεται να ταιριάζουν στον Μανόλο Χιμένεθ που μετράει ήδη τρεις νίκες με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό έχοντας συντελεστή γκολ 4-0.

Ερχόμενος στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2010 ο πρώην προπονητής της Σεβίλλης έπεσε αμέσως στα βαθιά. Το ντεμπούτο του με την ΑΕΚ έγινε σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες της Super League, το «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο Δικέφαλος όμως πήρε με χαρακτηριστική άνεση τους τρεις βαθμούς της νίκης με το εντυπωσιακό 4-0.

Ωστόσο χρόνος για ξεκούραση και προσαρμογή στην ελληνική πραγματικότητα δεν υπήρχε για τον Ισπανό τεχνικό. Στο δεύτερο μόλις παιχνίδι με τη νέα του ομάδα κλήθηκε να καθοδηγήσει τους «κιτρινόμαυρους» στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής.

Το έργο του Χιμένεθ έγινε ακόμη πιο δύσκολο καθώς δεν είχε στη διάθεσή του τους Νάτσο Σκόκο, Κώστα Μανωλά, Σάνελ Γιάχιτς και Πάπα Μπούπα Ντιόπ. Έτσι, παρέταξε την ομάδα του με 4-3-3 και τους Σάχα, Νασούτι, Δέλλα, Νταντόμο, Αργυρίου, Καφέ, Μάκο, Γκερέιρο, Λαγό, Μπερνς και Τζιμπούρ.

Οι τυπικά γηπεδούχοι «κιτρινόμαυροι» ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 4ο λεπτό με τέρμα του Ράφικ Τζιμπούρ. Στη συνέχεια διατήρησαν χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία το μηδέν στην άμυνα κατακτώντας τη νίκη που τους βοήθησε βαθμολογικά και ψυχολογικά.

Το δεύτερο μεγάλο ντέρμπι της περιόδου έγινε και πάλι στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ να υποδέχεται τον Ολυμπιακό για την 12η αγωνιστική. Τα προβλήματα δεν έλειψαν ούτε σε αυτό το ματς για τον Χιμένεθ που δεν είχε στη διάθεσή του τους Νταντόμο, Τζιμπούρ και  Καφέ ενώ οι Σάχα και Μπλάνκο μπήκαν στην αποστολή μετά το τέλος της τελευταίας προπόνησης και δεν ξεκίνησαν στο αρχικό σχήμα.

Αλλάζοντας λοιπόν τη διάταξη της ομάδας ο Ισπανός κόουτς παρέταξε την ΑΕΚ με 4-2-3-1 και τους Αραμπατζή, Δέλλας, Μανωλάς, Γιάχιτς, Καράμπελα, Μάκο, Γκέντσογλου, Σκόκο, Λεονάρντο, Μπερνς και Λυμπερόπουλο.

Με τις δυο ομάδες να χάνουν ευκαιρίες και τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να ανοίξει το σκορ ούτε με πέναλτι στο οποίο αστόχησε ο Ντουντού στο 57’ η αναμέτρηση έφτασε στις καθυστερήσεις. Οι Ντιόπ και Μπλάνκο, που αμφότεροι είχαν περάσει ως αλλαγή στο ματς συνδυάστηκαν με τον δεύτερο να βρίσκεται προ κενής εστίας και να διαμορφώνει το τελικό 1-0 κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο ένα πρόγραμμα με ιδιαίτερα δύσκολα ματς.

Το παιχνίδι με το οποίο… τρίτωσε το καλό τόσο για τον Χιμένεθ όσο και για την ΑΕΚ ήταν με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο «Σπύρος Λούης» για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου. Οι απουσίες δεν έλειψαν ούτε αυτή τη φορά για την ΑΕΚ καθώς εκτός αποστολής ήταν οι Καφές, Γκέντσογλου, Μανωλάς, Λεονάρντο ενώ ο Ράφικ Τζιμπούρ ανήμερα του ντέρμπι έλυσε και τυπικά τη συνεργασία του με την ομάδα.

Έτσι, ο Χιμένεθ όπως και στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τους «πράσινους» προτίμησε το 4-3-3 δίνοντας φανέλα βασικού στους Σάχα, Δέλλα, Νασούτι, Γιάχιτς, Καράμπελα, Μάκο, Ντιόπ, Γκερέιρο, Σκόκο, Λαγό και Λυμπερόπουλο.

Η ΑΕΚ, τυπικά γηπεδούχος, κατάφερε να φύγει νικήτρια ακόμη μια φορά χάρη σε δυο τέρματα του Νίκου Λυμπερόπουλου. Ο έμπειρος φορ μετά από σέντρα σουτ του Γιάχιτς στο 65’ άνοιξε το σκορ με προβολή και στο 80’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το τελικό 2-0 δίνοντας μεγάλο αβαντάζ στην ομάδα του για την πρόκριση στους «4» του θεσμού.

Έτσι, αισίως ο Μανόλο Χιμένεθ συμπλήρωσε τρία ντέρμπι στην Ελλάδα από τον πάγκο της ΑΕΚ έχοντας καταφέρει το απόλυτο. Τέλος, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ενώ ο Δικέφαλος έχει δεχτεί συνολικά 17 τέρματα σε 18 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα, κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του στα τρία μεγάλα ντέρμπι.



Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved