Στραματσόνι: «Θέλουμε 4-5 σημαντικούς παίκτες»

Στραματσόνι: «Θέλουμε 4-5 σημαντικούς παίκτες»

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στην κάμερα της Nova ο Αντρέα Στραματσόνι.

Ο Ιταλός τεχνικός αναφέρθηκε στον μεταγραφικό σχεδιασμό που έχει ήδη γίνει και στους ποδοσφαιριστές που θέλει να αποκτήσει ο Παναθηναϊκός. Για πέντε βασικούς παίκτες, έναν σε κάθε γραμμή τουλάχιστον, είπε ο «Στράμα» που τόνισε ότι θέλει νοοτροπία νικητή και πρωταθλητή στο «τριφύλλι» για να μπορέσει να επιστρέψει σε υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη και σε διεκδίκηση τίτλων στην Ελλάδα.

«Δεν μου αρέσει να δουλεύω με πολλούς παίκτες. Δεν έχει να κάνει με τους παίκτες που θα φύγουν, αλλά με τους παίκτες που θέλουμε για να φτιάξουμε τον νέο Παναθηναϊκό. Έχουμε καθαρή άποψη για έναν κορμό 15-16 παικτών που υπάρχει και για τους ποδοσφαιριστές που θα έρθουν για να βελτιώσουμε την ομάδα. Στην κουβέντα που κάναμε με τον πρόεδρο και τον Ζιλμπέρτο, αποφασίσαμε να διατηρήσουμε αυτόν τον κορμό που έχουμε και να προσθέσουμε 4-5 σημαντικούς παίκτες που θα μας βοηθήσουν να ενισχύσουμε την ομάδα για τη νέα περίοδο. Δεν θέλω να μιλήσω για συγκεκριμένες θέσεις, θέλουμε σίγουρα έναν καλό παίκτη σε κάθε γραμμή και παίκτες με χαρακτηριστικά που δεν έχουμε τώρα», είπε αρχικά.

Για τις εννέα μεταγραφές του Γενάρη, σχολίασε: «Η αγορά του Ιανουαρίου ήταν κάτι ξεχωριστό κι ένας τρόπος να σοκάρουμε την ομάδα. Μετά την ήττα από τον Πανθρακικό είδα το κίνητρο της ομάδας να χαμηλώνει επικίνδυνα. Πήραμε δυο από τους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος, τον Λέτο που γνώριζα και από την Ιταλία, τον Μολέδο που γνώριζα από την παρουσία στη Μέταλιστ. Ξέχασα και τον συμπατριώτη μου (σ.σ. γέλια), τον Μέστο που είναι έμπειρος. Εγώ δεν βλέπω την ποσότητα των εννέα παικτών, αλλά τα διαφορετικά χαρακτηριστικά που έχουν αυτοί οι παίκτες».

Αναφορικά με τον παραγκωνισμό νέων παικτών, σχολίασε: «Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και είναι δύσκολο να περιμένει την εξέλιξη των νέων. Θα πρέπει οι νέοι να δουν την προοπτική του δανεισμού ως ευκαιρία για να επιστρέψουνε με εμπειρία και παραστάσεις και να μπορούν να μπουν στην πρώτη γραμμή των παικτών. Η φανέλα του Παναθηναϊκού είναι πολύ βαριά, υπάρχουν υψηλές απαιτήσεις και πίεση που είναι δύσκολο να ανταποκριθεί ένα παίκτης ερχόμενος απευθείας από την ακαδημία».

Όσο για το σύστημα που προτιμά, ανέφερε: «Το καλύτερο σύστημα για εμάς ήταν με τρεις επιθετικούς. Στην αρχή είχαμε Μπεργκ και Καρέλη, στη συνέχεια χάσαμε τον Μάρκους με τραυματισμούς κι ο Καρέλης έφυγε, αλλά ήρθε ο Λέτο και ο Βιγιαφάνιες. Πιστεύω με τον Λέτο στο 100% θα είμαστε σε καλύτερη κατάσταση. Έχουμε χαρακτηριστικά παικτών που βοηθούν να παίξουμε έτσι, θα δουλέψουμε καλύτερα και οι μεταγραφές που θα γίνουν θα είναι προς την κατεύθυνση του συστήματος που θα παίξουμε».

Για τις απαιτήσεις του κόσμου, υποστήριξε: «Στον κόσμο μπορούμε να μιλήσουμε μόνο με αποτελέσματα. Μίλησα μαζί τους λίγες φορές, καταλαβαίνω πλήρως την οπτική τους. Ο Παναθηναϊκός είναι ένα μεγάλο κλαμπ και πρέπει να επιστρέψουμε σε ανταγωνιστικό επίπεδο στην Ευρώπη. Είναι αναγκαίο για την ιστορία του Παναθηναϊκού. Θυμάμαι όταν ήμουν νέος τον Παναθηναϊκό να κερδίζει 3-2 μέσα στη Ρόμα. Αυτό είναι το πνεύμα του Παναθηναϊκού. Προφανώς ο κόσμος δεν θέλει λόγια, αλλά να μας δει να παλεύουμε στο γήπεδο και να κερδίζουμε στα παιχνίδια».

Για το αν μπορεί να χτυπήσει τον ΟΣΦΠ, είπε: «Δουλεύουμε για να είμαστε ανταγωνιστικοί, ξέρουμε τις διαφορές με τον Ολυμπιακό. Στόχος είναι να δημιουργήσουμε καλύτερη ομάδα, με τον πρόεδρο και τον Ζιλμπέρτο. Με τον τελευταίο θυμηθήκαμε την ομάδα του 2010, με 11 εξαιρετικούς παίκτες. Δεν μπορούμε να αποκτήσουμε 11 τέτοιους σε μια χρονιά. Μπορούμε να πάρουμε δυο φέτος, δυο του χρόνου. Προτιμώ να αποκτήσω έναν ποδοσφαιριστή πρωταθλητή, παρά δέκα κανονικούς! Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός εκεί που του αξίζει».

Σε ερώτηση για τον Κονέ και τον Ιμπάρμπο, απάντησε: «Μου αρέσει σαν ποδοσφαιριστής, εγώ εισηγήθηκα να αποκτηθεί από την Ουντινέζε. Δεν έχουμε πολλές πιθανότητες να τον αποκτήσουμε, αλλά αν υπάρχει έστω και μια, είμαστε έτοιμοι να τη διεκδικήσουμε. Δεν έχω προπονήσει ποτέ τον Ιμπάρμπο».

Για τα χαρακτηριστικά των παικτών, σχολίασε: «Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να είναι έτοιμος να αποκτήσει κάθε καλό παίκτη που μπορεί με βάση τις δυνατότητές του. Θα χρησιμοποιήσω όλες τις επαφές που έχω, για να πείσω κάποιους παίκτες που θα θέλουν να αποδεχθούν τη δική μου πρόκληση. Δεν θέλω να αποφύγω και τις δικές μου ευθύνες. Ξέρω τι έχω κάνει. Εγώ θέλω να είναι οι παίκτες έτοιμοι να παλέψουν και να έχουν την ίδια δίψα με εμένα για διάκριση. Όποιος δεν τα έχει αυτά, θα ήταν καλό να μην είναι στον Παναθηναϊκό. Φέτος δεν ήταν καλή η σεζόν, αλλά είμαι έτοιμος για την πρόκληση, εγώ θα βγω μπροστά. Ο προπονητής πάντα είναι ο πρώτος που παίρνει την ευθύνη»
Τέλος, για το τι εικόνα έχει για τη Σούπερ Λίγκα και την ομάδα του, ανέφερε: «Χρειάστηκα χρόνο για να καταλάβω την ομάδα και το πρωτάθλημα. Στον Παναθηναϊκό δεν υπήρχε ξεκάθαρη κατεύθυνση όταν ήρθα. Η αίσθηση όλων ήταν πως όλα είναι εναντίον μας. Προσπάθησα να βγάλω αυτή τη νοοτροπία από το μυαλό των παικτών μου. Ξέρω πως οι διαιτητές μπορούν να καθορίσουν ένα ματς. Δεν είμαι χαζός, καταλαβαίνω τι συμβαίνει και στην Ελλάδα. Αυτό όμως δεν θέλω να είναι δικαιολογία για τους ποδοσφαιριστές μας. Δεν είναι δική μας δουλειά. Είναι δουλειά της διοίκησης».



Οι ρεβάνς των ημιτελικών των Κυπέλλων Ευρώπης με super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Οι ρεβάνς των ημιτελικών των Κυπέλλων Ευρώπης με super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
ΠΑΟΚ: Πέθανε ο Νίκος Τζαντζαράς
ΠΑΟΚ: Πέθανε ο Νίκος Τζαντζαράς
LIVE Euroleague: Ο «τελικός» για το Final Four του Παναθηναϊκού AKTOR κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ
LIVE Euroleague: Ο «τελικός» για το Final Four του Παναθηναϊκού AKTOR κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ
Παναθηναϊκός Aktor: Στο ΟΑΚΑ για τον... τελικό ο Δ. Γιαννακόπουλος
Παναθηναϊκός Aktor: Στο ΟΑΚΑ για τον... τελικό ο Δ. Γιαννακόπουλος
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved