Μπεργκ: «Να αλλάξουν Λίγκα και ΕΠΟ»

Μπεργκ: «Να αλλάξουν Λίγκα και ΕΠΟ»

Δυσαρεστημένος από την κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου εμφανίστηκε ο Μάρκους Μπεργκ κατά την αναχώρησή του από την χώρα μας για να ενσωματωθεί στην προετοιμασία της Σουηδίας.

Ο διεθνής επιθετικός του Παναθηναϊκού εξέφρασε τα παράπονά του για το τι ισχύει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ παράλληλα μίλησε και για τους στόχους που έχει στο Euro 2016 που θα διεξαχθεί στην Γαλλία.

Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του Σουηδού άσου στον Ηλία Λαλιώτη:

Μάρκους φεύγεις για το Euro, ποιοι είναι οι στόχοι σου τόσο προσωπικά όσο και για την ομάδα;

«Ο προσωπικός μου στόχος είναι να παίξω σε όλα τα παιχνίδια. Το πρώτο παιχνίδι απέναντι στην Ιρλανδία είναι πολύ καθοριστικό και πιστεύω πως αν το κερδίσουμε θα μπορέσουμε να πάρουμε μία από τις θέσεις που οδηγούν στην επόμενη φάση. Ο στόχος μας είναι να περάσουμε από την φάση των ομίλων και μετά θα δούμε. Από ότι έχω δει έχουμε δύσκολη διασταύρωση σε περίπτωση που προκριθούμε από τον όμιλο μιας και έχει ήδη γίνει η κλήρωση για όλη την διοργάνωση και θα παίξουμε με τον πρώτο από πολύ δύσκολο όμιλο. Όπως σας είπα και προηγουμένως ο πρώτος αγώνας είναι πολύ σημαντικός για εμάς».

Τώρα που ολοκληρώθηκε η σεζόν σου με τον Παναθηναϊκό, τι συναισθήματα σου αφήνει τόσο για την παρουσία σου όσο και την πορεία της ομάδας;

«Είπα και προηγουμένως ότι τόσο εγώ προσωπικά όσο και η ομάδα γενικότερα, περάσαμε πολλά πάνω-κάτω αυτή την χρονιά. Είχαμε τις κακές και τις καλές στιγμές. Οι κακές στιγμές ήταν πραγματικά πολύ κακές και οι καλές ήταν πράγματι καλές. Για εμάς που θέλουμε να είμαστε ένα κορυφαίο κλαμπ πρέπει να είμαστε πιο σταθεροί και να μην έχουμε τόσα πάνω-κάτω. Το πρώτο μισό της χρονιάς δεν ήμουν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση αλλά μετά την αλλαγή του χρόνου νιώθω καλά και νομίζω ότι είμαι σε καλή κατάσταση».

Μετά την κίτρινη που πήρες στο παιχνίδι με την ΑΕΚ σε είδαμε να αντιδράς και να ζητάς αλλαγή, μπορεί αυτό να επηρεάσει την επιθυμία σου να μείνεις στον Παναθηναϊκό;

«Αυτό είναι ένα πραγματικά σημαντικό κομμάτι που παίζει ρόλο γιατί απομακρύνει την πραγματικά χαρά του ποδοσφαίρου. Δεν έχει να κάνει μόνο με μένα προσωπικά, αλλά νιώθω να συμπεριφέρονται άσχημα τόσο σε μένα όσο και στην υπόλοιπη ομάδα. Αυτό που με νοιάζει πρώτα από όλα είναι να κλείσω τα μάτια μου και να μην το σκέφτομαι γιατί πραγματικά διώχνει την ομορφιά του ποδοσφαίρου. Το να χάνεις ή να κερδίζεις στο ποδόσφαιρο είναι συναίσθημα αλλά όταν ξέρεις πριν από κάθε παιχνίδι πως ό,τι και να κάνω θα μου δώσουν κίτρινη κάρτα, γιατί το ξέρω σίγουρα, είναι πραγματικά πολύ ενοχλητικό. Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ ο διαιτητής με επιβεβαίωσε πολύ γρήγορα αφού μόλις μετά από δέκα λεπτά μου έδωσε κίτρινη. Αυτή η κατάσταση πρέπει να διορθωθεί».

Μπορεί όμως να σε επηρεάσει αυτή η κατάσταση και να θελήσεις να φύγεις;

«Είναι ποδόσφαιρο, ποτέ δεν ξέρεις. Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα μου και ειλικρινά λατρεύω να παίζω ποδόσφαιρο για τον Παναθηναϊκό, τα συναισθήματα που έχω για την ομάδα δεν αλλάζουν αλλά είναι η Λίγκα και η Ομοσπονδία που πρέπει να αλλάξουν. Κάθε χρόνο λένε ότι τα πράγματα θα αλλάξουν όμως είμαι πια τρία χρόνια εδώ και τίποτα δεν έχει αλλάξει. Είναι πραγματικά πολύ ενοχλητικό αυτό».

Μετά το τέλος του Euro και μέχρι την έναρξη των υποχρεώσεων του Παναθηναϊκού μεσολαβεί μικρό διάστημα, θεωρείς ότι αυτό μπορεί να σε επηρεάσει;

«Σίγουρα αυτό έχει να κάνει και με το πόσο μακριά θα πάμε στο τουρνουά με την Σουηδία, ξέρω ότι δεν θα έχω μεγάλο διάστημα για διακοπές αλλά πιστεύω πως και μέσα στην σεζόν θα έχω την ευκαιρία να ξεκουραστώ. Του χρόνου πρέπει οπωσδήποτε να παίξουμε στην Ευρώπη με τον Παναθηναϊκό. Αυτός είναι ο μεγάλος μας στόχος. Βλέπετε τους ποδοσφαιριστές σε όλο τον κόσμο να παίζουν τελικούς σε Κύπελλα, στην Ευρώπη και στα πρωταθλήματα τους και μετά να παίζουν στην Εθνική τους. Πάντα μπορείς να βρεις ένα μικρό κενό για διάλειμμα προκειμένου να διατηρείσαι σε καλή κατάσταση».



Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved