Παναθηναϊκός - Πανιώνιος 1-0: Τον γλίτωσε ο Λέτο

Παναθηναϊκός - Πανιώνιος 1-0: Τον γλίτωσε ο Λέτο

Ένας κακός Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 στο «Απόστολος Νικολαΐδης» τον Πανιώνιο και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες του για την πρώτη θέση στα πλέι οφ - Σκόρερ ο Λέτο στο 78', αποθέωση για τον Πέτριτς στο τελευταίο του παιχνίδι στη Λεωφόρο

Οι «πράσινοι» για ένα ακόμα ματς είχαν άκρως προβληματική απόδοση καθώς δεν μπόρεσαν να κυριαρχήσουν όσο θα ήθελαν στο χορτάρι και λίγο έλειψε να γκελάρουν. Έστω κι έτσι πάντως νίκησαν 1-0 κι ανέβηκαν στους δέκα βαθμούς ελπίζοντας σε νίκη στην Τούμπα που ενδεχομένως θα τους δώσει την πρώτη θέση στην ειδική διαδικασία. Στον αντίποδα ο ουραγός και αδιάφορος Πανιώνιος απλώς στήθηκε αμυντικά μήπως πάρει την ισοπαλία, αλλά υπέστη άλλη μία ήττα, την πρώτη του στη σεζόν από το «τριφύλλι».

Ένας τραγικός Παναθηναϊκός παραλίγο να μείνει για τέταρτο ματς χωρίς νίκη απέναντι στον Πανιώνιο, αλλά ένα γκολ του Λέτο στο 78’ έσωσε τα προσχήματα και τους «πράσινους». Το «τριφύλλι» επικράτησε 1-0 των «κυανέρυθρων» και έφτασε στους 10 βαθμούς, όσους κι ο ΠΑΟΚ που αγωνίζεται στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ αργότερα. Οι «πράσινοι» θέλουν απώλεια βαθμών, με την ισοπαλία να είναι το καλύτερο αποτέλεσμα που χρειάζονται, των «δικεφάλων» έτσι ώστε να πάνε στην Τούμπα την τελευταία αγωνιστική για τη νίκη και την πρωτιά στα playoff.

«Λίφτινγκ» από Στραματσόνι

Με αρκετές και απρόσμενες αλλαγές ξεκίνησε τον Παναθηναϊκό στο ματς με τον Πανιώνιο ο Αντρέα Στραματσόνι. Ο Ιταλός επέλεξε τον Στιλ κάτω από τα δοκάρια με τους Μαρινάκη, Κουτρουμπή, Μολέδο και Χουχούμη από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή πήραν θέσεις οι Αμπέντ και Ζέκα, με τους Εβαντζελίστα και Βλαχοδήμο στα άκρα και τους Λέτο, Πέτριτς να είναι το επιθετικό δίδυμο.

Στα… σκουπίδια το ημίχρονο

Ο Παναθηναϊκός έδειξε να έχει προβλήματα συνοχής στο ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου, με τον Πανιώνιο να προσπαθεί να «χτυπήσει» αιφνιδιάζοντας τους «πράσινους». Ωστόσο η παρουσία του Μολέδο ήταν καταλυτική στο να διατηρηθεί το «μηδέν» για το «τριφύλλι» καθώς ο Βραζιλιάνος ήταν… απροσπέλαστος.
Σε ένα πρώτο 45λεπτο με κακό θέαμα, ο Παναθηναϊκός ανέβασε σταδιακά την απόδοσή του, με αποτέλεσμα να χάσει κάποιες καλές ευκαιρίες κυρίως με τον Λέτο και τον Πέτριτς που απείλησαν την εστία του Γιαννιώτη. Παρόλα αυτά, η εικόνα δεν ήταν ικανοποιητική και φυσιολογικά το «τριφύλλι» έμεινε στο 0-0 στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης με τους «κυανέρυθρους».

Σωτήρας Λέτο

Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε ο Παναθηναϊκός και στο δεύτερο ημίχρονο. Οι «πράσινοι» ήταν προβλέψιμοι, ο Στραματσόνι με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα πέρασε στο παιχνίδι τον Κλωναρίδη αντί του Βλαχοδήμου ενώ στη συνέχεια μπήκε και ο Μπουμάλ αντί του Αμπέντ. Ο Παναθηναϊκός ωστόσο και πάλι δεν έβρισκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, αλλά είχε την τύχη να διαθέτει στο χορτάρι τον Σεμπάστιαν Λέτο.

Ο Αργεντινός το πάλεψε πολύ και στο 78’ δικαιώθηκε από μια προσπάθεια του Πέτριτς που κατέληξε στα πόδια του στη μικρή περιοχή και αυτός δεν συγχώρησε. Το γκολ του «Σέμπα» ήταν αρκετό για να καταφέρει ο Παναθηναϊκός να πάρει το τρίποντο και να μείνει «ζωντανός» στη διαδικασία των playoff.

Συγκίνηση για Πέτριτς

Με τη λήξη του παιχνιδιού, οι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» χαιρέτησαν τον κόσμο τους καθώς αυτό ήταν το τελευταίο εντός έδρας ματς για φέτος. Ωστόσο αυτός που… έκλεψε την παράσταση ήταν ο Μλάντεν Πέτριτς. Ο Κροάτης αποχαιρετά την ενεργό δράση και σε πολύ φορτισμένο κλίμα αποθεώθηκε από όλη τη Λεωφόρο. Μαζί του είχε τα δυο παιδιά του, με τη Θύρα 13 να του δίνει με τη σειρά της μια αναμνηστική μπλούζα και τον ίδιο να μην μπορεί να κρύψει τη συγκίνησή του.

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Μαρινάκης (63’ Μέστο), Κουτρουμπής, Μολέδο, Χουχούμης, Ζέκα, Αμπέντ (73’ Μπουμάλ), Βλαχοδήμος (58’ Κλωναρίδης), Εβαντζελίστα, Λέτο, Πέτριτς

Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Γιαννιώτης, Β. Βλάχος, Ρισβάνης (42’ Β. Πατσατζόγλου), Οικονόμου, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης (83’ Βιγιάλμπα), Μασούρας, Καθάριος, Χαλκιαδάκης, Μπαργκάν (74’ Αργυρόπουλος)

Θυμηθείτε τη ζωντανή εξέλιξη του αγώνα Παναθηναϊκός-Πανιώνιος από το onsports.

Παναθηναϊκός - Πανιώνιος 1-0: Τον γλίτωσε ο Λέτο



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved