Αυτά ζητά η Λίγκα από Κοντονή

Αυτά ζητά η Λίγκα από Κοντονή

Υπόμνημα με προτάσεις εν όψει του νέου αθλητικού νομοσχεδίου.

Η Λίγκα απέστειλε τις προτάσεις της στον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή για τη βελτίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου και εν όψει της κατάθεσης προς διαβούλευση του νέου αθλητικού νόμου που είναι στα σκαριά.

Τι ζητά η Λίγκα;

α) Θεσμοθέτηση ποσοστού 3% από τις στοιχηματικές εταιρίες που λειτουργούν στην Ελλάδα και έχουν στο κουπόνι τους παιχνίδια του πρωταθλήματος.

β)Κατάργηση της εισφοράς 10% από τα τηλεοπτικά έσοδα υπέρ των ταμείων των αστυνομικών υπαλλήλων καθώς και τη μείωση του ποσοστού που αντιστοιχεί στην ΕΠΟ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα (από 5% ΣΕ 2%)

γ) Κατάργηση επιβολής προστίμων και κυρώσεων από τον ίδιο τον υπουργό για αδικήματα βίας (π.χ. το κλείσιμο της Θύρας 13 και το χρηματικό πρόστιμο στον Παναθηναϊκό).

δ)Κατάργηση της Κάρτας φιλάθλου.

ε)Κατάργηση του νόμου περί ελέγχου σε περίπτωση απόκτησης μετοχών της τάξης εώς και 10%. 

στ)Κατάργηση της δυνατότητας έγκρισης καταστατικού και κανονισμών από τον Υπουργό Πολιτισμού παρά μόνο των ποδοσφαιρικών επαγγελματικών ενώσεων από τον Υπουργό Πολιτισμού.

ζ) Να μην αποδίδονται ευθύνες στις διοικήσεις των ΠΑΕ για χρέη ιδιωτικού δικαίου.

η) Διευκρίνιση για τις αποφάσεις των δικαιοδοτικών οργάνων δεν θα προσβάλλονται στα πολιτικά δικαστήρια.

θ) Επιβολή προστίμων και κυρώσεων από τον αρμόδιο για τον αθλητισμό υπουργό υποστηρίζοντας ότι «ήδη ο Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ προβλέπει ένα αυστηρότατο πλαίσιο ποινών οι οποίες πλέον επιβάλλονται από τακτικούς δικαστές».

ι) Οι ΠΑΕ που δεν έχουν εκπληρώσει τις φορολογικές και τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις να μην έχουν δικαίωμα να αποκτούν αθλητές κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου και η ΕΠΟ να ενσωματώσει τη σχετική πρόβλεψη στους οικείους κανονισμούς».

κ) Περιορισμό των αρμοδιοτήτων της ΕΕΑ και κατάργηση κατάθεσης εγγυητικών επιστολών από τις ΠΑΕ και την επιβολή προστίμων και λοιπών ποινών μόνο από τα αρμόδια όργανα του ποδοσφαίρου και όχι από την ίδια.



Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved