ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-1: Μεγάλη ανατροπή για… Champions League

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-1: Μεγάλη ανατροπή για… Champions League

Τούμπα… έφερε το ντέρμπι με την Ένωση ο «Δικέφαλος του Βορρά» καθώς με τα τέρματα των Ροντρίγκες και Μυστακίδη, ξεκίνησε ιδανικά 2-1 τα play offs και πάτησε κορυφή.

Το «συγκρότημα» του Βλάνταν Ίβιτς, παρά το γεγονός πως βρέθηκε πίσω στο σκορ σε ένα κρίσιμο σημείο, στο 44’ με τον Γιόχανσον που εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Γλύκου, κατάφερε να κάνει την ανατροπή, χάρις στην… οβίδα του Ροντρίγκες στο 62’ και στο 83’ ο Μυστακίδης που είχε περάσει πριν από δευτερόλεπτα στον αγωνιστικό χώρο, έδωσε το «τρίποντο» στους Μακεδόνες.

Έτσι, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έπιασε στην κορυφή των play offs τον Παναθηναϊκό με 3 βαθμούς, ενώ ακολουθεί η Ένωση με 2 και 1 έχει ο Πανιώνιος, μετά την ισοπαλία (1-1) με τους «πράσινους» στη Νέα Σμύρνη. Την επόμενη αγωνιστική, ο Ιστορικός δοκιμάζεται στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ, ενώ το «τριφύλλι» υποδέχεται τους Θεσσαλονικείς.

Η εξέλιξη του αγώνα

Πολλά ήταν τα νεύρα στο ντέρμπι των «Δικεφάλων» στα πρώτα λεπτά του αγώνα, καθώς τα δυνατά μαρκαρίσματα έφεραν ένταση μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 25ο λεπτό για τους γηπεδούχους, όταν ο Πέλκας δεν κατάφερε να βάλει την προβολή στην σέντρα του Λέοβατς από τα αριστερά, ενώ στο επόμενο λεπτό, ο Μπαρόχα απέκρουσε την κεφαλιά του Τζαβέλλα. Η Ένωση θέλησε να βγει στην επίθεση και στο 32’ απείλησε με την κεφαλιά του Κολοβέτσιου, όμως πέρασε άουτ.

Ωστόσο, ένα λεπτό πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, η ομάδα του Στέλιου Μανωλά άνοιξε το σκορ μ’ ένα… αναπάντεχο δώρο από τον Γλύκο. Ο Έλληνας τερματοφύλακας δεν κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα από το κόρνερ και ο Γιόχανσον που ήταν εκατοστά δίπλα του, με προβολή έγραψε το 1-0 για την ΑΕΚ.

Ολική ανατροπή

Στο δεύτερο μέρος η «εικόνα» του αγώνα δεν άλλαξε. Ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, καθώς η Ένωση έδωσε… χώρο, θέλοντας να διαφυλάξει το προβάδισμα που είχε, αλλά και να χτυπήσει στην κόντρα. Ωστόσο, οι παίκτες του Βλάνταν Ίβιτς πίεσαν ακόμα περισσότερο, απείλησαν στο 59’ με το πλασέ του Πέλκα που πέρασε άουτ και κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση μ’ ένα εξαιρετικό τέρμα από τον Ροντρίγκες.

Ο μεσοεπιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι, πήρε την μπάλα στα αριστερά, στο 62ο λεπτό, έκοψε προς τον άξονα και με μία… βολίδα, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Μπαρόχα, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 1-1. Το τέρμα προκάλεσε την αντίδραση των «κιτρινόμαυρων», οι οποίοι σιγά σιγά βγήκαν στην επίθεση και στο 78’ έφτασαν κοντά στο γκολ, αλλά ο Κολοβέτσιος δεν κατάφερε να κάνει την προβολή.

Χρυσή… αλλαγή

Στο 82ο λεπτό του αγώνα, ο Βλάνταν Ίβιτς πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Μυστακίδη στην θέση του Ζάιρο και όπως φάνηκε από την εξέλιξη, η έμπνευσή του ήταν… λίρα εκατό για τους γηπεδούχους. Συγκεκριμένα, δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του, ο νεαρός επιθετικός, με κεφαλιά, στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, πρόλαβε την έξοδο του Μπαρόχα και έγραψε το 2-1.

Στα τελευταία λεπτά, η Ένωση θέλησε να φτάσει στο τέρμα της ισοφάρισης, αλλά στο 86’ ο Γλύκος αρνήθηκε, με ωραία επέμβαση το τέρμα στον Τζιμπούρ, ο οποίος απείλησε με καρφωτή κεφαλιά. Ωστόσο, η καλύτερη στιγμή του ματς άνηκε στον ΠΑΟΚ, όταν στο 93’ ο Μυστακίδης έφυγε στην κόντρα, μπήκε στην περιοχή, καθυστέρησε, έκανε το πλασέ, όμως, ο Μπαρόχα μπλόκαρε.

Πάντως, μετά το τέλος του ματς, οι παίκτες των δύο ομάδων ήρθαν στα χέρια, όταν ο Μπαρμπόσα θέλησε να ζητήσει τον λόγο από τον Μαλεζά για ένα προηγούμενο μαρκάρισμα, που του είχε κάνει ο Κίτσιου, ο Τζιμπούρ μπήκε στην… εξίσωση και ακολούθησε ένας μικρός… πανικός για λίγα λεπτά.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Κίτσιου, Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Λέοβατς (69' Σκόνδρας), Τζιόλης, Τσίμιροτ, Πέλκας (67’ Κάτσε), Ζάιρο (82' Μυστακίδης), Ροντρίγκες, Αθανασιάδης.

ΑΕΚ (Στέλιος Μανωλάς): Μπαρόχα, Γκάλο, Ντίντακ (58’ Σοϊλέδης), Κολοβέτσιος, Αρθο, Σιμόες, Γιόχανσον (85' Πέκχαρτ), Βάργκας (70’ Κορδέρο), Μπαρμπόσα, Αραβίδης, Τζιμπούρ.

Θυμηθείτε τα γκολ και την εξέλιξη του ματς, όπως σας το πρόσφερε το Onsports:

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-1: Μεγάλη ανατροπή για… Champions League

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/57336a0c299848af37c271cb?theme=onsports|600|700{/iframe}


Άστον Βίλα - Ολυμπιακός 2-4: Αφεντικό για τον τελικό στην «OPAP Arena» με τεσσάρα
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός 2-4: Αφεντικό για τον τελικό στην «OPAP Arena» με τεσσάρα
Παναθηναϊκός: «Έκλεισε» το… σπίτι της Μακάμπι στο Βελιγράδι και τώρα έχει ΟΑΚΑ
Παναθηναϊκός: «Έκλεισε» το… σπίτι της Μακάμπι στο Βελιγράδι και τώρα έχει ΟΑΚΑ
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός 2-4: Live ο ημιτελικός του Europa Conference League
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός 2-4: Live ο ημιτελικός του Europa Conference League
Rally Acropolis: Σημαντικά διαφοροποιημένο - Εκκίνηση από Λαμία, αυτές είναι οι Ειδικές Διαδρομές
Rally Acropolis: Σημαντικά διαφοροποιημένο - Εκκίνηση από Λαμία, αυτές είναι οι Ειδικές Διαδρομές
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved