Next (green) generation

Next (green) generation

Το Onsports παρουσιάζει μια σειρά παικτών στους οποίους – παρά τις περικοπές – μπορεί να στηριχθεί ο Παναθηναϊκός για να παραμείνει ανταγωνιστικός.

Το διοικητικό αδιέξοδο για το «τριφύλλι» παραμένει και το οικονομικό πρόβλημα μοιάζει δυσεπίλυτο από τη στιγμή που οι μέτοχοι δεν δείχνουν να βρίσκουν κοινό σημείο επαφής. Έτσι, παρά την προαποφασισμένη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 15 εκατ. ευρώ, το ταμειακό πρόβλημα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός δε φαίνεται να λύνεται και θα απαιτηθούν δραστικά μέτρα όπως έχει εξαγγείλει και ο Δημήτρης Γόντικας για να λυθεί το πρόβλημα των «πρασίνων».

Μέσα σε αυτά τα δραστικά μέτρα, περιλαμβάνονται και πωλήσεις ποδοσφαιριστών αλλά και μείωση σε συμβόλαια, έξοδα της ΠΑΕ και λειτουργικά έξοδα της ομάδας. Ήδη ένα πρώτο βήμα με τη νέα συμφωνία που έγινε με το ΟΑΚΑ είναι προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ οι συζητήσεις που έχουν ξεκινήσει και αφορούν στο ρόστερ της ομάδας, θα γίνουν εντονότερες μετά το τέλος της σεζόν.

Χωρίς πρωτοκλασάτους, αλλά με νέο «αίμα»

Αν υποθέσει κανείς ότι ο Παναθηναϊκός κάνει το παν για να κρατήσει τον Σισέ, παρά την αλλαγή πλεύσης σε ό,τι αφορά τις μεταγραφές και τα συμβόλαια, τότε θα πρέπει να μειωθούν αρκετά συμβόλαια και να πουληθούν παίκτες πρωτοκλασάτοι. Σε μια τέτοια περίπτωση, οι πρώτοι που μπορούν να αποχωρήσουν και να φέρουν έσοδα στην ομάδα είναι δύο Έλληνες και ένας Αργεντινός.

Ο λόγος για τους Τζόρβα, Λέτο και Νίνη που είναι στο στόχαστρο ευρωπαϊκών ομάδων και μπορούν να φέρουν χρήματα στα ταμεία. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα αντικατασταθούν με παίκτες που μπορεί μεν να μην αξίζουν τα ίδια χρήματα αλλά να μπορούν ωστόσο να προσφέρουν αγωνιστικά τα ίδια και ίσως περισσότερα πράγματα στον Παναθηναϊκό. Παράλληλα, υπάρχει πιθανότητα να έρθουν προτάσεις και για τον Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ που φέρεται να σκέφτεται τη φυγή από την Ελλάδα, ενώ όπως είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό ο Ζιλμπέρτο Σίλβα δε θα ανήκει στο δυναμικό των «πρασίνων» τη νέα περίοδο.

Λύσεις εκ των έσω

Ο Παναθηναϊκός έχει τη δυνατότητα να κλείσει «τρύπες» που θα ανοίξουν στο ρόστερ, με παίκτες που είτε του ανήκουν και αγωνίζονται αλλού ως δανεικοί, είτε ανήκουν στην ομάδα και ακόμα δεν έχουν πάρει τις ευκαιρίες που πρέπει. Τέτοιες περιπτώσεις είναι αυτές των Μαρσέλο Μάτος, Γκάμπριελ Ροντρίγκεζ αλλά και του Σίλβα Κλέιτον που ουσιαστικά μπορεί να αποτελέσει μια… μεταγραφή για το «τριφύλλι».

Παράλληλα, στον Παναθηναϊκό μπορούν να προωθήσουν και παίκτες από την ομάδα Νέων τους οποίους εδώ και καιρό παρακολουθεί ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος φαίνεται ότι αν παραμείνει θα συμφωνήσει σε ένα πλάνο για να «χτίσει» από την αρχή μια νέα ομάδα με διαφορετικό κορμό και μερικές προσθήκες από την εγχώρια αγορά.

Οι πιθανές κινήσεις

Στον Παναθηναϊκό είναι δεδομένο ότι θα κινηθούν… σε ρηχά νερά σε ό,τι αφορά τις μεταγραφές της νέας περιόδου. Οι στόχοι εντοπίζονται κυρίως από την εγχώρια αγορά, από τη στιγμή που το κόστος τους είναι μικρό και μπορούν να προσφέρουν ποιοτικές λύσεις με λίγα χρήματα. Το πλάνο θα αφορά παίκτες που απέδειξαν φέτος ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά αλλά και παίκτες με πιθανότητα να εξελιχθούν στο μέλλον και να προσφέρουν.

Δεδομένο είναι ότι ο Παναθηναϊκός θα κάνει κίνηση για την απόκτηση τερματοφύλακα από τη στιγμή που θα πουληθεί ο Τζόρβας, ενώ ήδη στο «τριφύλλι» έχουν ξεχωρίσει τις περιπτώσεις των Μιχάλη Σηφάκη και Δημήτρη Κωνσταντόπουλου. Παράλληλα, για τις άλλες θέσεις στους πιθανούς στόχους είναι ο Τζαμέλ Αμπντούν της Καβάλας αλλά και ο Γιώργος Γεωργιάδης του Πανσερραϊκού.

Ο νέος Παναθηναϊκός

Με αυτά τα δεδομένα, μια πιθανή σύνθεση του Παναθηναϊκού τη νέα περίοδο θα είναι αυτή με τον Κωνσταντόπουλο κάτω από τα δοκάρια, έχοντας σαν εναλλακτικές λύσεις τους Καρνέζη και Κοτσόλη ενώ στην αμυντική γραμμή θα είναι οι Σπυρόπουλος, Καντέ, Βύντρα και Γκάμπριελ από αριστερά προς τα δεξιά, με τους Ιωαννίδη, Σαριέγκι και τον νεαρό Τριανταφυλλόπουλο από την ομάδα Νέων να είναι στον πάγκο.

Στη μεσαία γραμμή θα κρατήσουν τις θέσεις τους οι Γιώργος Καραγκούνης και Κώστας Κατσουράνης, ενώ στον άξονα είναι πιθανή η παρουσία του Μαρσέλο Μάτος. Εναλλακτική λύση μπορεί να αποτελέσουν οι Φέτσης και Φουρλάνος από την «Golden Team» είτε κάποια μεταγραφή με μικρό κόστος που θα εισηγηθεί ο Φερέιρα από την αγορά της Λατινικής Αμερικής ή της Πορτογαλίας. Παράλληλα, υπάρχουν και οι επιλογές των Κλέιτον, Μαυρία και Χριστοδουλόπουλου που μπορούν ωστόσο να συνδράμουν και στην επιθετική γραμμή.

Τέλος, στην επίθεση θα παραμείνει λογικά ο Σισέ, αν κυλήσουν όλα σύμφωνα με το πλάνο των περικοπών, έχοντας ως στηρίγματά του τους Τζαμέλ Αμπντούν και Γιώργο Γεωργιάδη, με τον Αντώνη Πετρόπουλο να παίρνει σίγουρα περισσότερες ευκαιρίες.



Παναθηναϊκός Α.Ο., Δούκας: «Επιτέλους ξεκινάμε», το μήνυμα για το νέο γήπεδο - «Στόχος το 2026»
Παναθηναϊκός Α.Ο., Δούκας: «Επιτέλους ξεκινάμε», το μήνυμα για το νέο γήπεδο - «Στόχος το 2026»
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved