Μοναδική ραψωδία από Μπεργκ

Μοναδική ραψωδία από Μπεργκ

Με έναν Μάρκους Μπεργκ που έκανε… όργια βάζοντας πέντε γκολ, ο Παναθηναϊκός διέσυρε 6-1 τον Πανθρακικό στη Λεωφόρο!

Αυτό που έπρεπε έκανε ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο, στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Οι «πράσινοι» έβγαλαν πάθος, όρεξη και έπαιξαν ποδόσφαιρο από την αρχή ως το τέλος, επικρατώντας 6-1 του αντιπάλου τους. Μπορεί ο Πανθρακικός να ήταν ήδη υποβιβασμένος και με προβλήματα, πλην όμως η διάθεση και η όρεξη που έδειξε ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι του ήταν το μεγαλύτερο κέρδος. Πέρα από όλα αυτά, το δίδυμο Λέτο – Μπεργκ έβγαλε… γούστα και το τελικό 6-1 επί της ουσίας ήταν έργο των δυο παικταράδων του «τριφυλλιού», με αρκετά μεγάλη συμβολή κι από τον εξαιρετικό Λούκας Βιγιαφάνιες!

Αξίζει να σημειωθεί πως σε συνδυασμό με την ήττα της ΑΕΚ στη Λιβαδειά, και την τιμωρία της Ένωσης, ο Παναθηναϊκός πέρασε στη δεύτερη θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος με 55 βαθμούς ενώ οι «κιτρινόμαυροι» μένουν στους 54. Παράλληλα, ο Μάρκους Μπεργκ ισοφάρισε το ρεκόρ με τα περισσότερα γκολ σε έναν αγώνα πρωταθλήματος για τον Παναθηναϊκό, βάζοντας πέντε γκολ, όσα είχαν πετύχει Βαζέχα και Βλάοβιτς, σε αγώνες με Πανιώνιο και Παναχαϊκή αντίστοιχα!!!

Φουλ των αλλαγών

Με πολλές αλλαγές κι αρκετά νέα πρόσωπα παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Αντρέα Στραματσόνι στο τελευταίο ματς της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Ο Ιταλός επέλεξε τον Νίκο Γιαννακόπουλο για τη θέση κάτω από τα δοκάρια, με τους Μέστο, Τελάντερ, Μολέδο και Χουχούμη από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής πήραν θέσεις οι Λαγός και Λουντ ενώ δεξιά κι αριστερά τους κινήθηκαν Καλτσάς και Βιγιαφάνιες. Το επιθετικό δίδυμο ήταν αυτό των Λέτο και Μπεργκ.

Το τέλειωσε… νωρίς

Ο Παναθηναϊκός βρήκε απέναντί του μια ομάδα που είχε εξαιρετικά αμυντικούς προσανατολισμούς. Ο Πανθρακικός κατέβηκε με απουσίες στη Λεωφόρο, όντας ήδη υποβιβασμένος και είναι ενδεικτικό πως ως φορ σε κάποιες φάσεις βγήκε ο Ηλιάδης που κανονικά είναι αμυντικός χαφ. Οι «πράσινοι» με το ξεκίνημα πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων και με τους Μπεργκ, Λέτο και Βιγιαφάνιες να είναι ορεξάτοι, κατάφεραν να κάνουν… περίπατο από το πρώτο μέρος. Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα στο 15’ είχαν κι αναγκαστική αλλαγή, με τον Μουδούρογλου να περνά στη θέση του Ηλιάδη, ενώ μόλις στο 23’ ο Μπεργκ άνοιξε το σκορ με ωραίο πλασέ.

Λίγο αργότερα ένα γκολ του Μολέδο ακυρώθηκε ως οφσάιντ, ωστόσο στο 41’ ο Σουηδός «χτύπησε» και πάλι για το δεύτερο γκολ του «τριφυλλιού». Ήταν μια εξαιρετική κάθετη του Βιγιαφάνιες, που είχε συμμετοχή και στο τρομερό «τρίγωνο» στο πρώτο γκολ μαζί με τον Λέτο, για τον Μπεργκ που σαν σε προπόνηση πλάσαρε για το 2-0. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, με τον Μέστο να κάνει σέντρα από δεξιά και τον Λέτο να φτάνει μια… ανάσα από το γκολ, ο Μπεργκ ήταν ξανά εκεί για να διαμορφώσει το 3-0 για το πρώτο 45λεπτο.

Σουηδικά… όργια!

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Στραματσόνι να βγάζει τον Λουντ και να βάζει στο ματς τον Εβαντζελίστα. Οι «πράσινοι» είχαν… χαλαρώσει με αποτέλεσμα στο 49’ ο Μουδούρογλου να μειώσει σε 3-1. Ωστόσο ο Μπεργκ είχε… τρομερή όρεξη, όπως και ο Σεμπάστιαν Λέτο. Οι δυο τους έκαναν… όργια, με τον Σουηδό να τελειώνει τη φάση στο 52’ για το 4-1 ενώ στο 61’ έκανε… πενταρέ, με ένα ακόμα τρομερό γκολ!!! Το… σόου συνεχίστηκε, με τον Βιγιαφάνιες στο 71’ να βάζει ένα ακόμα εντυπωσιακό σε εκτέλεση γκολ από πολύ πλάγια θέση κι από εκεί και πέρα είχε ενδιαφέρον για το αν θα σκοράρει ο Σεμπάστιαν Λέτο που έκανε… παπάδες αλλά τελικά δεν μπόρεσε να βάλει τη μπάλα στα δίχτυα!!!

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Γιαννακόπουλος, Μέστο, Τελάντερ, Μολέδο, Χουχούμης, Λαγός, Λουντ (46’ Εβαντζελίστα), Βιγιαφάνιες, Καλτσάς (59’ Βλαχοδήμος), Λέτο, Μπεργκ (77’ Μπουμάλ)

Πανθρακικός (Ζόραν Στοΐνοβιτς): Τζελέπης, Παπαγεωργίου, Μελίσσης, Ηλιάδης (15’ Μουδούρογλου), Χασομέρης, Γαβριηλίδης, Χρήστου, Ρούσσος, Μπουγαΐδης (55’ Νικόλτσης), Μπαϊκαρά, Τσιάρας (77’ Ψάλτης)



Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved