Να σπάσει την παράδοση

Να σπάσει την παράδοση

Στόχος της ΑΕΚ στα play off είναι να σπάσει την παράδοση που την θέλει να τερματίζει στη δεύτερη θέση από το 2008.

Η σεζόν 2007-08 ήταν η πρώτη που η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος αποφάσισε τη διεξαγωγή play off στα οποία συμμετείχαν οι ομάδες που είχαν τερματίσει από την 2η ως την 5η θέση της κανονικής περιόδου. Η ΑΕΚ συμμετείχε και τις τρεις χρονιές στα play off δημιουργώντας μια «παράδοση» που την θέλει να κατακτά τη 2η θέση.

Έχασε το πλεονέκτημα

Την πρώτη χρονιά διεξαγωγής του θεσμού η ΑΕΚ με βάση τη βαθμολογία της κανονικής περιόδου ξεκίνησε έχοντας 8 βαθμούς, έναντι 7 του Παναθηναϊκού, 2 του Άρη και 0 του Πανιωνίου.

Όμως η απόδοση των «κιτρινόμαυρων» στο μίνι πρωτάθλημα δεν ήταν η αναμενόμενη. Άλλωστε η ομάδα είχε επηρεαστεί και από το γεγονός πως είχε χάσει το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό λόγω της υπόθεσης «Βάλνερ» και της απόφασης του CAS.

Έτσι, έχοντας 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες κατέλαβε τη δεύτερη θέση μένοντας πίσω από τον Παναθηναϊκό που τερμάτισε πρώτος παίρνοντας το εισιτήριο για το Champions League.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Δικεφάλου
1η αγωνιστική: ΑΕΚ-Πανιώνιος 5-0
2η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 4-1
3η αγωνιστική: ΑΕΚ-Άρης 1-0
4η αγωνιστική: Άρης-ΑΕΚ 4-0
5η αγωνιστική: Πανιώνιος-ΑΕΚ 2-2
6η αγωνιστική: ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-1

Η βαθμολογία
Παναθηναϊκός 21
ΑΕΚ 16
Άρης 7
Πανιώνιος 5

Κέρδισε θέση

Η δεύτερη συμμετοχή του Δικεφάλου ήταν την αμέσως επόμενη σεζόν κατά την οποία όμως ξεκίνησε από την τρίτη θέση έχοντας 1 βαθμό, με τον ΠΑΟΚ να έχει 3, τον Παναθηναϊκό 2 και τη Λάρισα κανένα.

Ωστόσο κατάφερε να τερματίσει δεύτερη με τον ΠΑΟΚ να χάνει το πλεονέκτημα και τον Παναθηναϊκό να κόβει πρώτος το νήμα με 18 βαθμούς. Έτσι, πήρε το εισιτήριο που της έδωσε συμμετοχή στη φάση των play off του Europa League.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ΑΕΚ

1η αγωνιστική ΑΕΚ-Λάρισα 3-2
2η αγωνιστική Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-1
3η αγωνιστική ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 0-1
4η αγωνιστική ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 3-1
5η αγωνιστική Λάρισα-ΑΕΚ 0-0
6η αγωνιστική ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 0-2

Η βαθμολογία
Παναθηναϊκός 18
ΑΕΚ 12
ΠΑΟΚ 9
Λάρισα 1

Σταθερά δεύτερη

Επανάληψη της προηγούμενης σεζόν ήταν η πορεία της ΑΕΚ στα play off το 2010. Οι «κιτρινόμαυροι» ξεκίνησαν το θεσμό με 1 βαθμό, από την τρίτη θέση, με τον Ολυμπιακό να είναι πρώτος έχοντας 4, τον ΠΑΟΚ στη δεύτερη θέση με 3 και τελευταίο τον Άρη χωρίς βαθμό.

Όμως με 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες η ΑΕΚ κατάφερε να κερδίσει ξανά μια θέση που την οδήγησε στα play off του Europa League, με τον ΠΑΟΚ να είναι ο κερδισμένος του θεσμού και τον Ολυμπιακό ο μεγάλος χαμένος, καθώς τερμάτισε τελευταίος με 8 βαθμούς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ΑΕΚ
1η αγωνιστική ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 0-0
2η αγωνιστική Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-1
3η αγωνιστική ΑΕΚ-Άρης 4-2
4η αγωνιστική Άρης-ΑΕΚ 1-1
5η αγωνιστική ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-0
6η αγωνιστική ΑΕΚ-Ολυμπιακός 2-1

Η βαθμολογία
ΠΑΟΚ 16
ΑΕΚ 9
Άρης 8
Ολυμπιακός 8

Για το βήμα παραπάνω

Η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος 2010-11 έχει ολοκληρωθεί και ήδη οι ομάδες προετοιμάζονται για τη συμμετοχή τους στα play off. Η ΑΕΚ θα ξεκινήσει από τη δεύτερη θέση με 1 βαθμό, καθώς ο Παναθηναϊκός έχει 3 και οι ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός Βόλου χωρίς βαθμό.

Συνεπώς οι «κιτρινόμαυροι» θα πρέπει να κάνουν την υπέρβαση τόσο συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές όσο και με βάση τα δεδομένα της τρέχουσας σεζόν. Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ στοχεύουν στο σπάσιμο της «παράδοσης» που τους θέλει να τερματίζουν στη δεύτερη θέση των play off.

Όμως για να το πετύχουν χρειάζεται να καλύψουν τη διαφορά των 2 βαθμών που ήδη τους χωρίζουν από τους «πράσινους». Φυσικά, κυρίως στον ψυχολογικό τομέα, θα βοηθήσει την ομάδα ενδεχόμενη κατάκτηση του Κυπέλλου καθώς πριν την έναρξη του μίνι πρωταθλήματος, μεσολαβεί ο τελικός απέναντι στον Ατρόμητο στις 30 Απριλίου.



Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved