Από τον Κόκε στον Νέτο

Από τον Κόκε στον Νέτο

Πολλά μπορούν να γραφτούν και ακόμη περισσότερα να ειπωθούν σχετικά με την πορεία του Αρη στο φετινό πρωτάθλημα.

 Οι «κίτρινοι», έκαναν μια πολύ μεγάλη προσπάθεια στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές, πετυχαίνοντας ισάριθμες νίκες, ωστόσο στο… παραπέντε δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν την είσοδό τους στα πλέι οφ. Η κανονική περίοδος βρήκε τον Αρη στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης συγκέντρωσε 45 βαθμούς, με απολογισμό 13 νίκες, 6 ισοπαλίες και 11 ήττες. Με βάση τα νούμερα που καταγράφονται στις διάφορες κατηγορίες προκύπτουν ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία, τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο.

Η αλήθεια είναι ότι ο Αρης με τον Σάκη Τσιώλη στον πάγκο του βελτίωσε αισθητά τις επιθετικές του επιδόσεις, φτάνοντας στα 29 τέρματα. Επί του επιθετικού ζητήματος η ιδιαιτερότητα είναι ότι οι «κίτρινοι» είναι ίσως η μοναδική ομάδα στην Super League, στην οποία σκόραραν… συνήθως οι αμυντικοί.

Οι Ντάρσι Νέτο (ο Βραζιλιάνος μπορεί σε αρκετά παιχνίδια να αγωνίστηκε ως μεσοεπιθετικός, ωστόσο η φυσική του θέση είναι δεξί μπακ) και Νίκος Λαζαρίδης είναι οι δύο ποδοσφαιριστές που έχουν καταφέρει να «ξεκλειδώσουν» τις πιο πολλές φορές από κάθε άλλο συμπαίκτη τους τις αντίπαλες άμυνες, χαρίζοντας στην ομάδα πολύτιμους βαθμούς. Ο Νέτο με το γκολ που πέτυχε στην αναμέτρηση της 30ής αγωνιστικής κόντρα στην Ξάνθη έφτασε στα οκτώ και αναδείχτηκε ο πρώτος σκόρερ των «κιτρίνων» στο φετινό πρωτάθλημα. Τέσσερα λιγότερα γκολ έχει ο Μακεδόνας κεντρικός αμυντικός (4). Σε ό,τι αφορά τους επιθετικούς, οι οποίοι εκ των πραγμάτων σηκώνουν και το μεγαλύτερο βάρος στο σκοράρισμα, βρίσκουμε τους Σέρχιο Κόκε, Ντάνιελ Τσέζαρεκ, Ραούλ Μπομπαντίγια και Νέρι Καστίγιο να έχουν πετύχει από δύο γκολ έκαστος (δύο γκολ σημείωσε και ο Χαβίτο, ο οποίος αποχώρησε τον περασμένο Ιανουάριο από το «Κλεάνθης Βικελίδης).

2006-2010

Πάντως, αυτό το αξιοπερίεργο στατιστικό στοιχείο σχετικά με το σκοράρισμα δεν το συναντάμε στις τέσσερις προηγούμενες αγωνιστικές περιόδους, όπου στη σχετική λίστα των πρώτων σκόρερ της ομάδας βρίσκονταν –κυρίως- ποδοσφαιριστές, που καλύπτουν την μεσοεπιθετική γραμμή. Συγκεκριμένα, την περασμένη χρονιά πρώτος σκόρερ ήταν ο Χαβιέ Κάμπορα, έχοντας μάλιστα πετύχει διψήφιο αριθμό γκολ (11), ενώ στη δεύτερη θέση ήταν ο Τόνι Κάλβο (5). Την σεζόν 2008-’09 το επιθετικό «κουπί» τράβηξαν οι Σέρχιο Κόκε, Φρανθίσκο Χαβίτο και Χαβιέ Κάμπορα με πέντε γκολ ο καθένας, ενώ την περίοδο 2007-’08 τον επιθετικό… χορό έσυρε ο Κόκε με οκτώ τέρματα, ενώ ακολούθησαν οι Νάτσο Γκαρσία και Βλάνταν Ιβιτς, έχοντας πετύχει αμφότεροι από τέσσερα γκολ. Και φτάνουμε στην σεζόν 2006-’07, όπου και πάλι ο Ισπανός επιθετικός ήταν το πρώτο βιολί, φτάνοντας μάλιστα σε διψήφιο αριθμό τερμάτων (10). Πίσω από τον Κόκε ήταν ο Πορτογάλος Πάολο Κόστα με επτά γκολ.



Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
Αυστραλία: Εκτός κινδύνου ο 21χρονος ποδοσφαιριστής που κατέρρευσε στην προπόνηση
Αυστραλία: Εκτός κινδύνου ο 21χρονος ποδοσφαιριστής που κατέρρευσε στην προπόνηση
Super League: Ο Πορτογάλος Νογκέιρα ορίστηκε διαιτητής στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Super League: Ο Πορτογάλος Νογκέιρα ορίστηκε διαιτητής στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved