«Η ΕΠΟ μας κυνηγάει!»

«Η ΕΠΟ μας κυνηγάει!»

Ο επί οχτώ χρόνια πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ηρακλή και κατά καιρούς μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ, Ηλίας Στοφορόπουλος μίλησε στο Onsports και τα… έβαλε με την ΕΠΟ τονίζοντας ότι έχει σκοπό να «στραγγαλίσει» την ομάδα.

Ο κ. Στοφόροπουλος αναφέρθηκε στην ΑΜΚ, στον «πόλεμο» που δέχονται οι κυανόλευκοι, στον Αντώνη Ρέμο, τον κόσμο και φυσικά στο νέο γήπεδο, υπογραμμίζοντας πως αποτελεί το μεγάλο όραμα κάθε φίλαθλου του Ηρακλή…

-Πως σχολιάζετε την απόφαση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής να μη δώσει το πιστοποιητικό συμμετοχής;

«Πρέπει να ξέρουμε γιατί η Επιτροπή δεν χορήγησε το πιστοποιητικό συμμετοχής. Ο Ηρακλής αυτόν τον χρόνο που οι υποθέσεις τρέχουν από τη διοίκηση Πρωτοδικείου έχει πραγματοποιήσει μεγάλη προσπάθεια. Η ΠΑΕ δίνει στην Εφορία 2 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 55.000 ευρώ το μήνα. Κάτι που είναι εις βάρος της αγωνιστικής του παρουσίας. Φυσικά, αρκετές ομάδες δεν κάνουν κάτι ανάλογο. Έχουμε πληρώσει παίκτες και προσπαθούμε σε καθημερινή βάση ο Ηρακλής να γίνεται βιώσιμος. Άλλωστε, αυτό αναφέρει η νομοθεσία της ΟΥΕΦΑ. Δεν λέει ότι σε παίρνουν το κεφάλι αν έχει κάποιες οφειλές. Αυτά δεν συμβαίνουν πουθενά αλλού».

-Θεωρείτε πως η ΕΠΟ έχει σκοπό να βλάψει τον Ηρακλή;

«Πιστεύω ότι ο Ηρακλής βρίσκεται υπό καθεστώς δίωξης από την ΕΠΟ. Δείξαμε ότι γίνονται ενέργειες προκειμένου να τον κάνουμε λιγότερο προβληματικό. Έπρεπε να εκτιμηθεί αυτό. Μας κυνηγάνε και είναι ξεκάθαρο. Μας δέσμευσε για τις 150.000 ευρώ που μας επέβαλε πρόστιμο από πέρσι στην δόση που έχουμε να παίρνουμε από την ΟΠΑΠ ΑΕ. Θέλουν να μας στραγγαλίσουν. Αντί να βοηθήσουν οι άνθρωποι της ελληνικής ομοσπονδίας προσπαθούν να χειροτερέψουν τα πράγματα για μας».

-Από την εμπειρία σας, τι γνωρίζετε για την ΑΜΚ;

«Για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου θέλω να αναφέρω ότι ο Ηρακλής έχει μεγάλο συμφέρον να διεξαχθεί αυτή πιο νωρίς καθώς θα έμπαιναν χρήματα στα ταμεία της ΠΑΕ και θα λυνόταν πολλά προβλήματα. Δεν υπήρχε λόγος και συμφέρον από την πλευράς μας να μην προχωρήσουμε τη διαδικασία. Ωστόσο, όπως γνωρίζουν οι πάντες υπάρχουν γραφειοκρατικές ημερομηνίες. Είναι απλά τα πράγματα».

-Η ΕΠΟ, όπως υποστηρίζει δεν έλαβε δύο επίσημα έγγραφα της ΠΑΕ…

«Όσον αφορά τα δύο φαξ που η Πρωτοβάθμια Επιτροπή ενημέρωσε πως δεν έλαβε και αναγκαστήκαμε να τα στείλουμε ακριβώς την επομένη είναι μια αστεία ιστορία. Είναι φανεροί οι στόχοι τους ότι θέλουν να μας δημιουργήσουν κακό. Άλλωστε, μόνο τυχαίο δεν είναι πως για δεύτερη χρονιά όρισαν υπεύθυνο τον κ. Δημητρίου. Δείχνει την προκατάληψη τους», και πρόσθεσε: «Κατηγορούμαστε και μας αμφισβητούν για μια απόδειξη 430 ευρώ. Δηλαδή θέλουν να μας πουν ότι θα μας ρίξουν γι’ αυτό το πράγμα…».

-Ο κ. Ρέμος εξακολουθεί να παραμένει θεατής των εξελίξεων…

«Θα πρέπει ο νυν αλλά και ο πρώην μεγαλομέτοχος να αφυπνιστούν. Αν τυχόν ο Ηρακλής υποβιβαστεί στη Δ΄ Εθνική τα χρέη βάσει νομοθεσίας πηγαίνουν σε φυσικά πρόσωπα. Ας φροντίσουν να βοηθήσουν γιατί αυτοί θα είναι που θα πληρώσουν τη… νύφη».

-Είναι η ελπίδα για όλους το νέο γήπεδο;

«Το μέλλον του Ερασιτέχνη Ηρακλή και της ΠΑΕ είναι το δικό μας γήπεδο και η αξιοποίηση της περιουσίας. Επειδή, γνωρίζω πράγματα και καταστάσεις βρισκόμαστε σε πολύ καλό σημείο. Το γήπεδο θα δώσει όραμα και στους φιλάθλους της ομάδας».

-Θεωρείτε πως οι φίλοι των κυανόλευκων βοήθησαν φέτος;

«Η βοήθεια του κόσμου θα φανεί στην ΑΜΚ. Θα μπορούσε να είναι περισσότερος στα παιχνίδια εντός έδρας τη φετινή σεζόν, ωστόσο τους χαρακτηρίζω ήρωες ύστερα από όσα έχουν περάσει τα τελευταία πέντε χρόνια τόσο στον αγωνιστικό, όσο και τον οικονομικό τομέα. Μερικοί δείχνουν ότι έχουν κουραστεί, αλλά θεωρώ ότι θα στηρίξουν την ΠΑΕ. Αυτό φάνηκε και στο Κατσάνειο. Ένιωσα έκπληξη όταν μπήκα μέσα και ήταν κατάμεστο».

-Θέλετε να κάνετε ένα γενικό σχόλιο;

«Εχουμε κάποιες μικροατέλειες, όπως σχεδόν όλες οι ΠΑΕ, αλλά όταν οι ομόλογοι κουμπάροι και οι υπεύθυνοι του Βατοπεδίου είναι αθώοι δεν μπορούν να μας πειράξουν για μια τυπική ΑΜΚ. Αυτά ας τα κοιτάξει η ελληνική Πολιτεία».



Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved