Παναθηναϊκός - Βέροια 3-2: Ο νόμος του Λέτο

Παναθηναϊκός - Βέροια 3-2: Ο νόμος του Λέτο

Με τα δυο πρώτα γκολ του Σεμπάστιαν Λέτο μετά την επιστροφή του, ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-2 τη Βέροια σε ένα χορταστικό ματς στη Λεωφόρο!

Ριζικές αλλαγές

Με πάρα πολλές αλλαγές παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Αντρέα Στραματσόνι. Οι «πράσινοι» είχαν τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια και τους Μέστο, Σάντσεθ, Τελάντερ και Νάνο από δεξιά προς τα αριστερά. Στη μεσαία γραμμή πήραν θέσεις οι Ζέκα και Λουντ, με τον Εβαντζελίστα στο αριστερό άκρο και τον Μπουμάλ στο δεξί. Επιθετικό δίδυμο ήταν οι Λέτο και Μαμούτε.

Γρήγορο γκολ, ολέθριο λάθος

Ο Παναθηναϊκός έδειξε αρχικά όρεξη να επιτεθεί και να «καθαρίσει» το ματς, ωστόσο γρήγορα η Βέροια βρήκε ισορροπία στο παιχνίδι και δεν απειλούταν από τους «πράσινους». Παρόλα αυτά, οι «πράσινοι» ήταν αυτοί που κατάφεραν να βρουν πρώτοι το γκολ και να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Στο 15’ από εξαιρετική πάσα του Μέστο στην πλάτη της άμυνας, ο Ζέκα βρέθηκε προ του Καντιμοίρη, έκανε γύρισμα και ο Πούγγουρας στην προσπάθειά του να σταματήσει τον Μαμούτε έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Αυτή ήταν επί της ουσίας και η μοναδική καλή φάση του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο. Από αυτό το σημείο άρχισε να πέφτει η απόδοση της ομάδας του Στραματσόνι, αφού φαινόταν το πρόβλημα «χημείας» στην ενδεκάδα αλλά και η έλλειψη ρυθμού που είχαν αρκετοί ποδοσφαιριστές που προέρχονται από μακροχρόνια απουσία. Αυτό ήταν και η αιτία για την ισοφάριση, αφού ο εκτός κλίματος Τελάντερ έκανε τραγικό λάθος στο 25’ κι επέτρεψε στον Ναζλίδη να βγει μόνος του απέναντι στον Βλαχοδήμο και να τον πλασάρει με επιτυχία για το 1-1 στη Λεωφόρο. Η ομάδα της Ημαθίας είχε δυο καλές ευκαιρίες με τους Μαγέφσκι και Άρσε, ενώ ο Παναθηναϊκός ένα δυνατό σουτ του Μαμούτε πάνω από τα δοκάρια ως το τέλος του ημιχρόνου…

Το ίδιο… έργο

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Στραματσόνι αποφάσισε να αλλάξει τον Μαμούτε με τον Κλωναρίδη. Αυτό φάνηκε αρχικά να λειτουργεί για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος όμως και πάλι δεν έκανε γκολ τις όποιες ευκαιρίες του παρουσιάστηκαν. Έτσι, η Βέροια που έψαχνε μόνο κάποιες αντεπιθέσεις, βρήκε ένα γκολ… καρμπόν με το πρώτο. Στο 58’ ο Τελάντερ έκανε νέο άσχημο λάθος, μπέρδεψε και τον Βλαχοδήμο με αποτέλεσμα ο Μεληκιώτης που ακολούθησε τη φάση να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα και να δώσει προβάδισμα στη Βέροια!

Το «καθάρισε» ο Σέμπα με βοήθεια Μλάντεν

Η αντίδραση του «Στράμα» ήταν να βάλει στο ματς και τον Πέτριτς, αντί του Μπουμάλ, ενώ λίγο αργότερα πέρασε στο παιχνίδι κι ο Αμπέντ αντί του Λουντ που κινήθηκε σε ρηχά νερά. Ο Κροάτης ήταν εξαιρετικός και με την ποιότητά του άνοιξε την άμυνα των φιλοξενούμενων. Ειδικότερα στη φάση του 65’ όταν ήρθε και η ισοφάριση, οι παίκτες του Παναθηναϊκού… έκρυψαν τη μπάλα. Ο Ζέκα πέρασε εξαιρετική πάσα στον Πέτριτς, αυτός με τη μία στον αέρα την έστρωσε στον Λέτο κι αυτός την έστειλε στα δίχτυα για το 2-2 στη Λεωφόρο.

Από αυτό το σημείο κι έπειτα, ο Παναθηναϊκός άρχισε να πιέζει για να πάρει το ματς και τα κατάφερε σε μια φάση όπου ο Τελάντερ είχε τη… μίνι εξιλέωση για τα δυο τραγικά λάθη του στην άμυνα. Μετά από πλάγιο του Νάνο, ο Δανός με κεφαλιά γυρίζει τη μπάλα στη μικρή περιοχή εκεί όπου ο Λέτο ήταν στην καίρια θέση για να τη στείλει με βολέ στα δίχτυα και να διαμορφώσει το τελικό 3-2 στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Όπως ήταν φυσικό, η Λεωφόρος… πήρε φωτιά για τον «Σέμπα» και τον αποθέωσε! Μετά μάλιστα από την ισοπαλία της ΑΕΚ στην Καλλονή, πλέον ο Παναθηναϊκός είναι ισόβαθμος με τους «κιτρινόμαυρους».

Πηγή: leoforos.gr



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved