Ο υποβιβασμός και το πλάνο

Ο υποβιβασμός και το πλάνο

Από τότε που ανέβηκε στη Super League ο Αστέρας Τρίπολης, είχε ένα μεταγραφικό πλάνο με άμεσα και μακροπρόθεσμα οφέλη…

Όταν το 2007 οι Αρκάδες έκαναν την παρθενική τους εμφάνιση στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου, δαπάνησαν πολλά λεφτά για να στελεχώσουν το ρόστερ, παίρνοντας παίκτες εγνωσμένης αξίας τόσο από την αγορά του εξωτερικού όσο και από την εγχώρια. Στόχος ήταν να κάνει μια καλή πορεία η ομάδα, αλλά και να καταφέρει να πουλήσει κάποιον από τους ποδοσφαιριστές στους οποίους επένδυσε. Αν και η πρώτη χρονιά του Αστέρα ήταν άκρως επιτυχημένη, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, παρά τις μεταγραφές που γίνονταν, καθώς τις επόμενες περιόδους η ομάδα της Τρίπολης κατάφερνε να εξασφαλίσει την παραμονή της στις τελευταίες αγωνιστικές, κάτι που φέτος δεν πέτυχε.

Κι αν μέσα στο γήπεδο οι παίκτες δεν απέδιδαν τα αναμενόμενα, το ίδιο συνέβαινε και στο πλάνο να πωληθούν κάποιοι από αυτούς. Οσοι αποκτήθηκαν από τον Αστέρα τα πρώτα χρόνια, υπέγραφαν τριετή συμβόλαια. Όμως η ΠΑΕ δεν κατάφερε να αποκομίσει κέρδη από την πώλησή τους. Είναι χαρακτηριστικό πως τα τρία πρώτα χρόνια, μόλις δύο παίκτες από αυτούς που έφυγαν, άφησαν κάποια χρήματα στα ταμεία. Ο λόγος για τον Καμπούροφ, ο οποίος στον έναν χρόνο που έμεινε στην Τρίπολη δεν κατάφερε να δείξει την αξία του και παραχωρήθηκε στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας, έναντι 100.000 ευρώ. Ο έτερος ποδοσφαιριστής που πουλήθηκε, ήταν το περασμένο καλοκαίρι ο Μαρσελάο σε ομάδα του Κατάρ, η οποία έδωσε ένα ποσό κοντά στα 300.000 ευρώ για να τον εντάξει στο δυναμικό της. Οι υπόλοιποι παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα του Αστέρα αποχώρησαν μετά τη λήξη των συμβολαίων τους. Και αναφερόμαστε σε παίκτες αξίας όπως οι Φιλομένο, Καρντόσο, Ζαϊρί και Τσέζαρεκ.

Η περίπτωση του Αμπάρη

Κι όμως η διοίκηση των Αρκάδων θέλησε να παραχωρήσει έναν ποδοσφαιριστή της, έναντι καλού ποσού, ωστόσο η άρνησή του τον έβαλε έναν χρόνο στο… ψυγείο. Ο λόγος για τον Γιώργο Αμπάρη, ο οποίος το καλοκαίρι του 2009 δέχτηκε δελεαστική πρόταση από την κυπριακή Ομόνοια, η οποία θα απέφερε στον Αστέρα το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ, όμως ο παίκτης δεν θέλησε να πάει στην Κύπρο. Η αντίδραση της διοίκησης ήταν να τον αφήσει για έναν χρόνο ουσιαστικά εκτός ομάδας, για να λύσει τελικά το συμβόλαιό του το καλοκαίρι που μας πέρασε. Με αυτή την κίνησή τους οι Αρκάδες θέλησαν να στείλουν ένα μήνυμα στους παίκτες, πως δεν θα έλεγαν όχι σε μια δελεαστική πρόταση για την παραχώρησή τους.

Το ενδιαφέρον για Φιλομένο

Τον Ιανουάριο του 2009, ο Αστέρας δέχτηκε μια διερευνητική κρούση από τον Ολυμπιακό για την απόκτηση του Λούσιο Φιλομένο. Όμως οι απαιτήσεις των «κυανοκίτρινων» κρίθηκαν… αλμυρές και η μεταγραφή του Αργεντινού επιθετικού δεν προχώρησε. Το ποσό που ζητήθηκε από τους Πειραιώτες έφτανε το ένα εκατ. ευρώ. Βέβαια, ο παίκτης έφυγε ως ελεύθερος λίγους μήνες αργότερα και πήρε μεταγραφή στον ΠΑΟΚ…

Η περίπτωση των Πουλίδο, Κρις

Βέβαια, το τάιμινγκ μιας μεταγραφής δεν είναι πάντα ιδανικό. Ετσι, όταν τον Ιανουάριο έφτασε πρόταση της ΑΕΚ για τον Ρούμπεν Πουλίδο, η οποία περιλάμβανε και έμψυχα ανταλλάγματα, στον Αστέρα την απέρριψαν, καθώς δεν μπορούσαν να παραχωρήσουν έναν από τους βασικούς τους παίκτες, τη στιγμή που η ομάδα κινδύνευε άμεσα με υποβιβασμό. Οσο για τον Κρις, το ενδιαφέρον της Μαρίτιμο για την απόκτησή του δεν προχώρησε καν σε πρόταση, αφού στην Τρίπολη ήταν αδιάλλακτοι.

Η ευκαιρία μέσα στην ατυχία

Φέτος η χρονιά για τον Αστέρα εξελίχθηκε καταστροφικά, καθώς υποβιβάστηκε στη Football League. Όμως του παρουσιάζεται η ευκαιρία να παραχωρήσει κάποιους παίκτες που έχουν συμβόλαιο και ενδεχομένως δεν θέλουν να ακολουθήσουν την ομάδα στην πιο κάτω κατηγορία. Εκτός από τους παίκτες που μένουν ελεύθεροι και σε κάθε περίπτωση θα αποχωρήσουν (Μπαστία, Ντεγκρά, Αράς, Φυτανίδης, Καρέρα), όσοι δεσμεύονται με συμβόλαιο, ίσως αποχωρήσουν. Όμως αυτή τη φορά η διοίκηση του Αστέρα μπορεί να βάλει κάποια λεφτά στα ταμεία της. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι Πουλίδο, Κερ και Κρις βρίσκονται πολύ κοντά στην έξοδο και με μια καλή πρόταση, οι Αρκάδες δεν θα έλεγαν όχι στην παραχώρησή τους, για να γλιτώσουν και τα συμβόλαιά τους. Επίσης, υπάρχει και ο φέρελπις Φορτούνης, ο οποίος έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού αλλά και της Γιουβέντους...

 

 



Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved