Το πλάνο για δύο

Το πλάνο για δύο

Ορατό είναι σύμφωνα με δημοσιεύματα το ενδεχόμενο «διαρχίας» στον Παναθηναϊκό από την οικογένεια Βαρδινογιάννη και την οικογένεια Γιαννακόπουλου.

Οι δύο οικογένειες εδώ και αρκετές δεκαετίες στηρίζουν το σύλλογο και έχουν «ματώσει» οικονομικά για το «τριφύλλι» ενώ εδώ και λίγο καιρό δείχνουν να έχουν βάλει στην άκρη τις έριδες και τις αντιδικίες του παρελθόντος και να έχουν συνασπιστεί μπροστά στο κοινό συμφέρον του Παναθηναϊκού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Goal», το πώς θα αντιδράσει ο κόσμος του Παναθηναϊκού στο πλάνο που θα φέρουν στο φως οι δύο μεγαλομέτοχοι της ΠΑΕ είναι και το κριτήριο για το αν θα προχωρήσουν στην υλοποίησή του. Το σχέδιο που έχουν στα σκαριά ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και η οικογένεια Γιαννακόπουλου, απαιτεί την πλήρη σύμπνοια και στήριξη του κόσμου των «πρασίνων» και την κοινή αποδοχή του «χτισίματος» από την αρχή του Παναθηναϊκού του 2012.

Οι προϋποθέσεις που απαιτούνται για να προχωρήσει το πλάνο των δύο βασικών μετόχων του Παναθηναϊκού είναι τέσσερις ουσιαστικά, όμως έχουν όλες βασικό γνώμονα τη στάση των οπαδών της ομάδας που δείχνουν απογοητευμένοι και έτοιμοι για αντιδράσεις στα παιχνίδια των play off

1) Πρώτη προϋπόθεση που θέλουν να θέσουν ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και οι αφοι Γιαννακόπουλοι, είναι να υπάρξει στήριξη της ομάδας που θα δημιουργηθεί από την πλευρά των οπαδών. Οι δύο πλευρές θεωρούν ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει κοινό μέτωπο ομάδας – κόσμου στην προσπάθεια που θα γίνει και που θα στηριχθεί σε καθαρά ποδοσφαιρικά κριτήρια και όχι σε ένα αναλώσιμο ρόστερ που έχει βραχυπρόθεσμο στόχο αλλά κακή σχέση προσφοράς – αξίας.

Άλλωστε ακόμα και να βγουν μπροστά «Τζίγκερ» και Γιαννακόπουλος, δε θα προχωρήσουν σε… αλόγιστες σπατάλες και θα πρέπει να υπάρξει κατανόηση στο πλάνο που θα καταρτιστεί ακόμα κι αν αυτό προβλέπει πωλήσεις ποδοσφαιριστών του βασικού κορμού της ομάδας. Στον Παναθηναϊκό θέλουν να βάλουν τέλος στις μετακινήσεις που έχουν στόχο μόνο τον εντυπωσιασμό και δεν έχουν καμία προσφορά στην ομάδα.

Έτσι, η στήριξη και η υπομονή μέχρι να υλοποιηθεί το πλάνο και να φανούν τα αποτελέσματα που θα έχει είναι προαπαιτούμενα. Σε διαφορετική περίπτωση δεν πρόκειται να προχωρήσει το πλάνο και γρήγορα θα εγκαταλειφθεί η ιδέα από τις δύο πλευρές.

2) Τόσο ο Γιάννης Βαρδινογιάννης όσο και ο Παύλος Γιαννακόπουλος πιστεύουν ότι δεν πρέπει να μπαίνουν «φραγμοί» στις ενέργειες που θέλουν να κάνουν. Είτε αυτές είναι περικοπές και πωλήσεις, είτε αλλαγές στη δομή της ΠΑΕ και άλλα ζητήματα της ομάδας. Θέλουν να γίνει ένας σχεδιασμός, να προχωρήσει και να πραγματοποιηθεί το πλάνο τους χωρίς να υπάρχουν έριδες και εσωστρέφεια, έτσι ώστε να γίνει ουσιαστική αναδιάρθρωση του Παναθηναϊκού και να «αναπνεύσει» ξανά το «τριφύλλι» σε διοικητικό και οικονομικό επίπεδο.

3) Επόμενη προϋπόθεση είναι να γίνουν όλοι οι άνθρωποι που κινούνται και ζουν γύρω και μέσα στον Παναθηναϊκό μια γροθιά! Να υπάρξει σύμπλευση ομάδας, διοίκησης και κόσμου έτσι ώστε να μπορούν οι Βαρδινογιάννης και Γιαννακόπουλος να προχωρήσουν απερίσπαστοι στην εξυγίανση της ομάδας. Αν συνεχιστούν ωστόσο αντιδράσεις και «γκρίνια» από τους οπαδούς, δεν προτίθεται καμία από τις δυο πλευρές να προχωρήσει στο πλάνο και να πάρει το ρίσκο να βγάλει την ομάδα από το αδιέξοδο.

4) Ίσως η πιο σημαντική παράμετρος. Αν ο κόσμος του Παναθηναϊκού ανταποκριθεί θετικά σε ενδεχόμενη παρουσίαση αυτού του πλάνου, αυτό θα φανεί από τις αντιδράσεις τους στα play off. Αν γίνει αυτό, τότε θα προχωρήσουν Γιάννης Βαρδινογιάννης και Παύλος Γιαννακόπουλος στη «σωτηρία» του Παναθηναϊκού.

Σε διαφορετική περίπτωση δε θα γίνει καμία κίνηση αφού οι δύο άνδρες τη θεωρούν ανούσια, από τη στιγμή που δε θα έχουν την στήριξη κανενός. Άλλωστε και οι δύο είναι της άποψης πως πρέπει να μπει… «ο Παναθηναϊκός πάνω από όλα», χωρίς προσωπολατρείες, δογματισμούς, εσωστρέφεια και εμπάθεια, έτσι ώστε να εξυγιανθεί η ΠΑΕ. Αν αυτό δε συμβεί, το διοικητικό και οικονομικό αδιέξοδο θα παραμείνει και ο Παναθηναϊκός θα μπει για τα καλά σε τροχιά συρίκνωσης.



Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Σπανούλης: "Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου"
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved