ΠΑΟ… ΟΑΚΑ ξανά

ΠΑΟ… ΟΑΚΑ ξανά

Για δύο ακόμα χρόνια, ο Παναθηναϊκός θα αγωνίζεται στο Ολυμπιακό Στάδιο αφού συμφώνησε με τη διοίκηση του σταδίου και θα υπογράψει σύμβαση ως το 2013.

Οι «πράσινοι», βλέποντας το έργο της Διπλής Ανάπλασης να έχει μείνει στάσιμο και να κινδυνεύει να εγκαταλειφθεί οριστικά, μπήκαν σε νέα διαδικασία διαπραγμάτευσης με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ και κατάφεραν να κάνουν νέα συμφωνία η οποία προβλέπει τη χρησιμοποίηση του σταδίου για δύο ακόμα χρόνια με ευνοϊκότερους μάλιστα όρους.

Αν και τις τελευταίες μέρες αναπτύχθηκε μεγάλη φημολογία για επιστροφή του Παναθηναϊκού στο «Απόστολος Νικολαΐδης», κάτι τέτοιο δεν μπήκε καν στη σκέψη των ανθρώπων της ΠΑΕ αφού θα συναινούσε στα όσα αναφέρονται για συρρίκνωση των «πρασίνων» και βήματα… πίσω.

Εκτός του ότι αποτελεί ένα παλιό γήπεδο, πέρα από τη συναισθηματική του αξία, στη «Λεωφόρο» θα υπήρχε και πρόβλημα με τους κατόχους διαρκείας. Ο Παναθηναϊκός των 30.000 καρτών της σεζόν 2010-2011 δε θα μπορούσε να παίξει σε ένα γήπεδο το οποίο συνολικά χωράει 16.800 θέσεις, ενώ παράλληλα η UEFA δε θα έδινε άδεια για αγώνες Champions League, στόχο που αποτελεί και τον κυριότερο της ομάδας για την φετινή περίοδο.

Το ΟΑΚΑ ήταν ουσιαστικά η μόνη λύση για τον Παναθηναϊκό, με τις συζητήσεις των δύο πλευρών να είναι αρκετά «σκληρές» και να διαρκούν για αρκετό καιρό. Εν τέλει, αν και αρχικά τα Ολυμπιακά Ακίνηττα και η διοίκηση του σταδίου ζητούσαν παραπάνω χρήματα, λόγω των διαρκείας του Παναθηναϊκού που όμως καταβάλει το νόμιμο 15%, τελικά οι «πράσινοι» κατάφεραν να κάνουν μια επικερδή συμφωνία που θα τους φέρει επιπλέον 200.000 ευρώ στα επόμενα δύο χρόνια.

Από τις πρώτες επαφές που έκαναν οι δύο πλευρές, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού κατάφεραν να «περάσουν» αυτό που ήθελαν και να κόψουν από αυτά που ζητούσαν οι άνθρωποι του ΟΑΚΑ τα έξοδα για πράγματα που τους χρέωνε η διοίκηση του σταδίου και που δε χρησιμοποιούνταν ουσιαστικά.

Κάποιες σουΐτες, η μπουτίκ και άλλες πληρωμές που τα τελευταία χρόνια οι διοικήσεις του ΟΑΚΑ κατάφερναν να παίρνουν από τον Παναθηναϊκό, «κόπηκαν» ενώ την ίδια ώρα έχουν μπει και ρήτρες για την διατήρηση της καλής κατάστασης του αγωνιστικού χώρου, θέμα που πέρσι ταλαιπώρησε αρκετά την ομάδα.

Έτσι, σε περίπτωση που οι άνθρωποι του σταδίου δεν επιστρέψουν σε καλή κατάσταση τον χλοοτάπητα μετά τις συναυλίες των Πυξ Λαξ και των Bon Jovi στις 13 και 20 Ιουλίου αντίστοιχα, τότε θα πρέπει το ΟΑΚΑ να πληρώσει χρήματα στον Παναθηναϊκό. Η σύμβαση με το στάδιο λοιπόν είναι έτοιμη και ο Παναθηναϊκός γλιτώνοντας 100.000 ευρώ το χρόνο θα χρησιμοποιεί σαν έδρα το ΟΑΚΑ ως το 2013.

Η συζήτηση που θα φέρει και την οριστική συμφωνία, θα γίνει μετά το Πάσχα και αναμένεται να μπουν οι υπογραφές αφού εγκριθεί το έγγραφο και από την διοικούσα επιτροπή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που αναμένεται να συνεδριάσει μέσα στις επόμενες δέκα μέρες και να αποφασίσει για αρκετά θέματα που αφορούν την ομάδα, μεταξύ των οποίων και το γηπεδικό.



Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved