Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 3-1: Το «γύρισε» με καρδιά

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 3-1: Το «γύρισε» με καρδιά

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με τον Μπεργκ στο 3', αλλά ο Ολυμπιακός ανέτρεψε την κατάσταση με γκολ των Καμπιάσο, Ντα Κόστα και Ιντέγε φτάνοντας σε μία εμφατική επικράτηση με 3-1

Οι «ερυθρόλευκοι» παρά το γεγονός πως βρέθηκαν νωρίς πίσω στο σκορ, έδειξαν τεράστια ψυχικά αποθέματα και με δύο τέρματα στο φινάλε, έκαναν την ανατροπή στο μεγάλο ντέρμπι του «Γ. Καραϊσκάκης» και πανηγύρισαν τη νίκη επί του «τριφυλλιού». Οι παίκτες του Αντρέα Στραματσόνι είχαν μπει καλύτερα, ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στο 3’ με τον Μπεργκ, ωστόσο, με εξαίρεση μια φάση του Κουτρουμπή στο 28’ δεν απείλησαν στην συνέχεια τον Ρομπέρτο, έδωσαν χώρο στους Πρωταθλητές Ελλάδας, οι οποίοι έφτασαν αρχικά στην ισοφάριση στο 38’ με τον Καμπιάσο και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη χάρις στα τέρματα των Ντα Κόστα στο 87’ και τον Ιντέγε στο 89ο λεπτό.

Σοκ από τον Μπεργκ

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό, στην πρώτη του… επίσκεψη στα καρέ του Ρομπέρτο άνοιξε το σκορ με τον Μάρκους Μπεργκ. Συγκεκριμένα, στο 3ο λεπτό, ο Λέτο έκανε εξαιρετική κάθετη στον Σουηδό, ο οποίος κινήθηκε στην «πλάτη» της άμυνας του Ολυμπιακού, βρέθηκε απέναντι στον Ισπανό και με ωραίο πλασέ, έκανε το 1-0 για τους «πράσινους».

Οι παίκτες του Αντρέα Στραματσόνι έδειχναν να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας κλείσει τους διαδρόμους προς την περιοχή του Στιλ και με τους Βιγιαφάνες και Λέτο προσπαθούσε να χτυπήσει στην κόντρα και κυρίως από τα πλάγια προς τον άξονα, όπου υπήρχαν πολλά κενά από τους «ερυθρόλευκους». Από την άλλη, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, το σουτ του Καμπιάσο στο 5’ πέρασε άουτ, ενώ στο 9’ ο Στιλ μπλόκαρε το σουτ του Ντομίνγκεζ από το ύψος της περιοχής.

Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν περισσότερο προσηλωμένοι στο πλάνο τους και ιδιαίτερα επικίνδυνοι στις στημένες φάσεις, όπως στο 28’ όπου ο Ταυλαρίδης έχασε μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, όταν το σουτ που έκανε από κοντά βρήκε σε ετοιμότητα τον Ρομπέρτο.

Η τελευταία φάση προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των οπαδών του Ολυμπιακού από την εξέδρα κάτι που φαίνεται πως… ξύπνησε τους παίκτες του Μάρκο Σίλβα, οι οποίοι ανέβασαν… στροφές και βγήκαν με περισσότερη αποφασιστικότητα στην επίθεση. Στο 32’ ο Φουστέρ έχασε μεγάλη ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια από το γύρισμα του Φορτούνη, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Όμως, έξι λεπτά αργότερα, ο Καμπιάσο έκανε ότι δεν κατάφερε ο Ισπανός, μια και με δυνατό σουτ νίκησε τον Στιλ για το 1-1, σε μία φάση που οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για οφσάιντ στον Ντομίνγκεζ, ο οποίος, όμως, δεν έκανε κίνηση προς την μπάλα. Στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να φτάσουν στην ανατροπή, αλλά δεν κατάφεραν να απειλήσουν σημαντικά τον Λουκ Στιλ και οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Με το πόδι στο… γκάζι

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε, όπως τελείωσε το πρώτο, με τον Ολυμπιακό να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να ψάχνει τους… διαδρόμους προς την εστία του Στιλ. Αντίθετα, οι «πράσινοι» είχαν περιοριστεί σε δεύτερο… ρόλο, δεν κατάφεραν να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα στην άμυνα των γηπεδούχων, οι οποίοι λεπτό με το λεπτό πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και πίεσαν σε μεγάλο βαθμό την άμυνα του «τριφυλλιού».

Πάντως, το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα έντονο, με πολλά νεύρα από τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων και κυρίως με τους Ταυλαρίδη και Μιλιβόγεβιτς. Ο αμυντικός του Παναθηναϊκού έμπαινε με μεγάλη… ένταση στις φάσεις, σε μερικές στιγμές θα μπορούσε να είχε δεχθεί κίτρινη κάρτα, όπως και ο Σέρβος, ο οποίος στο 60’ χτύπησε τον αντίπαλό του στην μεσαία γραμμή, χωρίς ωστόσο να αντικρίσει την δεύτερη κίτρινη από τον διαιτητή Κύζα.

Στα… σημεία που παίχθηκε ποδόσφαιρο, ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και με την είσοδο του Φελίπε Πάρντο στο 62’ αντί του Ντομίνγκεζ, έδωσε άλλη… πνοή στην επίθεση των «ερυθρόλευκων». Στο 68’ το σουτ του Μαζουάκου πέρασε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Ζέκα, στο μοναδικό… ανέβασμα των «πράσινων» στο δεύτερο μέρος.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν να πιέζουν, ο Στιλ στο 73’ έδιωξε με υπερένταση το φάουλ του Φορτούνη σε κόρνερ. Πάντως, στο 77’ ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε από το… πουθενά να πάρει το προβάδισμα, όταν ο Ρομπέρτο έκανε λάθος έξοδο, αλλά το σουτ του Μαμούτε έξω από την περιοχή, έφυγε απελπιστικά άουτ. Η υπεροχή του Ολυμπιακού έφερε… καρπούς στο 87’ όταν ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά και ο Ντα Κόστα με κεφαλιά, νίκησε τον Στιλ για το 2-1. Μάλιστα, δύο λεπτά αργότερα, ο Ιντέγε έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Πρωταθλητών, καθώς εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Ταυλαρίδη, βρέθηκε μπροστά από τον Στιλ και με πλασέ «έγραψε» το τελικό 3-1.

Θυμηθείτε το ντέρμπι στο live chat του Onsports:

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 3-1: Το «γύρισε» με καρδιά

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/56e586cf1c3663d946f29293?theme=onsports|600|700{/iframe}


Euroleague: Την Τετάρτη το Game 5 για Μονακό και Φενέρμπαχτσε
Euroleague: Την Τετάρτη το Game 5 για Μονακό και Φενέρμπαχτσε
ΑΕΚ: Η ευεργετική διακοπή για Λιβάι και ο στόχος του Αλμέιδα
ΑΕΚ: Η ευεργετική διακοπή για Λιβάι και ο στόχος του Αλμέιδα
NBA: Οι Μάβερικς λύγισαν τους Κλίπερς και προκρίθηκαν, ισοφάρισαν οι Μάτζικ
NBA: Οι Μάβερικς λύγισαν τους Κλίπερς και προκρίθηκαν, ισοφάρισαν οι Μάτζικ
Τραγωδία για Βλάντο Τζούροβιτς - Εντοπίστηκε νεκρός ο γιός του σε δάσος στο Βελιγράδι
Τραγωδία για Βλάντο Τζούροβιτς - Εντοπίστηκε νεκρός ο γιός του σε δάσος στο Βελιγράδι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved