«Είχε κλείσει ο κύκλος μου»

«Είχε κλείσει ο κύκλος μου»

Για την πορεία του στην Καβάλα, τους Ντουγκλάο και Αμπντούν, αλλά και το ανοιχτό... παραθυράκι που υπάρχει για να αγωνιστεί στο εξωτερικό, μίλησε στο Onsports ο Δημήτρης Πετκάκης.

Ο έμπειρος αμυντικός πρόσφατα αποχώρησε από την Καβάλα και όπως μας τόνισε έφυγε όπως ακριβώς πήγε, σαν φίλος. Υποστήριξε πως ο κύκλος του είχε κλείσει και ότι ήθελε κάτι καινούριο στην καριέρα του.

Αυτό ενδεχομένως να είναι μια... περιπέτεια στο εξωτερικό, αφού βρίσκεται σε επαφή για αυτό, ενώ αποκάλυψε πως είναι σε συζητήσεις και με αρκετές ομάδες της Super League.

Παράλληλα, μίλησε και για τους μέχρι πρότινος συμπαίκτες του, τους Φερέιρα Ντουγκλάο και Τζαμέλ Αμπντούν, οι οποίοι ενδιαφέρουν αρκετές ομάδες.

-Πώς νιώθεις που αποχώρησες χωρίς η ομάδα να έχει καταφέρει να πετύχει το στόχο της Ευρώπης;
«Σίγουρα αυτά τα 3 χρόνια που ήμουν εγώ στην ομάδα, πετύχαμε πολλά πράγματα. Πάντως, προσωπικά είμαι ικανοποιημένος. Την πρώτη χρονιά που ήμουν στην ομάδα ανεβήκαμε στη Super League και τις δύο επόμενες πραγματοποιήσαμε καλές εμφανίσεις. Πέρυσι, η ομάδα τερμάτισε στην 6η θέση, ενώ φέτος πάλεψε να μπει στα play off μέχρι το τέλος. Η πικρία που μένει είναι ότι μείναμε εκτός Ευρώπης, ειδικά φέτος που έγινε και η μεγαλύτερη προσπάθεια».

-Πιστεύεις ότι αυτός είναι ένας από τους λόγους που δεν συνεχίζεις στην Καβάλα;
«Δεν νομίζω ότι ο συγκεκριμένος λόγος επηρέασε. Πιστεύω ότι είχα κάνει τον κύκλο μου στην ομάδα. Και εγώ ήθελα κάτι καινούργιο. Πέρασα πολύ ωραία στην Καβάλα. Χωρίζουμε σαν φίλοι. Όπως στην αρχή πήγα στην Καβάλα ως φίλος, έτσι έφυγα και από την ομάδα».

-Νιώθεις ότι μπορούσες να προσφέρεις περισσότερα;
«Το έδειχνα καθημερινά με την παρουσία μου ακόμα και μέσα από τις προπονήσεις. Έδινα τον καλύτερο εαυτό μου. Προσπαθούσα για το καλύτερο. Δεν μπορούσα να δώσω κάτι παραπάνω, ούτε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά ούτε και τη νέα χρονιά. Για αυτό δεν έχω κανένα παράπονο από κανέναν».

-Θεωρείς επιτυχημένες τις χρονιές που εσύ ήσουν στην Καβάλα;
«Σίγουρα ήταν επιτυχημένες. Ίσως αυτή τη χρονιά να μπορούσαμε μέσα από την ποιότητα που είχαμε ως ομάδα να έβγαινε κάτι περισσότερο στο τέλος της χρονιάς. Από την αρχή του πρωταθλήματος ήμασταν μέσα στην 5άδα, αλλά στο τέλος τα τινάξαμε όλα στον αέρα».

-Τι πιστεύεις ότι έφταιξε και η Καβάλα δεν μπόρεσε να μπει στα play off φέτος:
«Ήταν μια συγκυρία πολλών πραγμάτων. Το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου στην έδρα μας ήταν καθοριστικής σημασίας. Ήμασταν στην ίδια βαθμολογική θέση και με την ήττα μείναμε πίσω. Μετά, όταν μένουν τρία παιχνίδια για το τέλος, είναι δύσκολο και ψυχολογικά να αντιδράσεις. Ήταν μεγάλο πλήγμα για μας. Ίσως ήθελε να ήμασταν περισσότερο συγκεντρωμένοι».

-Τι γνώμη έχεις για τους μέχρι πρότινος συμπαίκτες σου, Ντουγκλάο και Αμπντούν;
«Είναι παίκτες σπάνιας αξίας, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Χρειάζονται τέτοιοι παίκτες στην Ελλάδα. Μπορούν και οι δύο να σταθούν στις μεγάλες ομάδες. Οπωσδήποτε θα έλεγα και στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό να τους πάρουν με κλειστά μάτια.

Ειδικά ο Ντουγκλάο, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα δύο χρόνια, έχει παρουσιάσει μεγάλη βελτίωση και κυρίως τη φετινή χρονιά. Είναι παίκτης μικρής ηλικίας, πολύ καλός. Μπορεί να προσέχει το ματς και να έχει αντίληψη, κάτι που είναι πολύ σημαντικό.

Για τον Αμπντούν τι να πούμε; Ο άνθρωπος έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις. Πρόκειται για έναν φαντεζί παίκτη που σε κάθε ομάδα μπορεί να κάνει τη διαφορά. Όχι τόσο με τα γκολ του, όσο στον τομέα της οργάνωσης, αφού έχει καλό πόδι και μοιράζει ωραία την μπάλα».

-Έχεις σκεφτεί το μέλλον σου;
«Ήδη βρίσκομαι σε επαφές με κάποιες ομάδες. Έχω ξεκινήσει τις συνομιλίες και είναι ζήτημα χρόνου να έχω μια απάντηση. Πάντως, έχω κάνει τις επιλογές μου. Βρίσκομαι σε μια ηλικία που περνάνε χρόνια και θα πρέπει να κοιτάξω πιο προσεκτικά κάποια πράγματα. Θα προσπαθήσω για εξωτερικό. Υπάρχει κάτι που περιμένω και αν τελειώσει θετικά, θα είναι κάτι καλό για μένα. Δεν θα ήθελα να αναφέρω κάτι άλλο αυτή τη στιγμή.

Το εξωτερικό είναι κάτι διαφορετικό. Υπάρχουν διαφορετικές συνθήκες, όχι μόνο οικονομικές. Επίσης, έχω μιλήσει και με ομάδες από την Ελλάδα, πάντα από τη Super League και σίγουρα θα υπάρξει σύντομα κάτι για το μέλλον μου είτε από το εξωτερικό είτε από την Ελλάδα».



Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved