«Ολυμπιακός όπως Μαρσέιγ»

«Ολυμπιακός όπως Μαρσέιγ»

Εντυπωσιακή ήταν η πρώτη χρονιά του Φρανσουά Μοντέστο στον Ολυμπιακό, όπου κατέκτησε το πρωτάθλημα, με τον Γάλλο να ονειρεύεται κι άλλους τίτλους.

Ο 33χρονος αμυντικός μίλησε σε γαλλική ιστοσελίδα, τονίζοντας πως είναι ευχαριστημένος στους «ερυθρόλευκους» και ανυπομονεί να αγωνιστεί και πάλι στο Champions League.

Η συνέντευξη του Μοντέστο στο nicematin.com:

Πρώτος χρόνος στην Ελλάδα, πρώτο πρωτάθλημα, το οποίο πέρυσι το είχε πάρει ο Παναθηναϊκός. Δεν θα μπορούσες να κάνεις καλύτερη αρχή…

«Ετσι είναι. Και είναι σημαντικό, καθώς αυτή η σεζόν ήταν μεταβατική. Ενας νέος πρόεδρος αγόρασε την ομάδα τον Ιούνιο, ενώ αποκτήθηκαν 14 νέοι παίκτες (ανάμεσά τους ο Πάντελιτς και ο Μιραλάς), καθώς ήρθε και νέος προπονητής (Ερνέστο Βαλβέρδε). Το πρωτάθλημα όμως ήταν το βασικό ζητούμενο για τον Ολυμπιακό».

Προσωπικά, πώς έζησες την πρώτη σου χρονιά;

«Με δέχτηκαν πολύ καλά. Εχοντας παίξει έξι χρόνια στο Μονακό, δεν ήταν εύκολο να αφήσω μια θέση που ένιωθα άνετα. Όμως εξελίχθηκε πολύ καλά. Μου δόθηκε η ευκαιρία να ανακαλύψω ένα νέο πρωτάθλημα, μια πανέμορφη πόλη, έναν σπουδαίο σύλλογο, που μου έδωσε τη δυνατότητα να κατακτήσω τον πρώτο μου τίτλο και να αγωνιστώ την επόμενη χρονιά στο Champions League».

Σε ποια θέση αγωνίστηκες;

«Ως συνήθως, παντού. Κεντρικός αμυντικός, δεξιός μπακ, αλλά κυρίως σε αυτή του αμυντικού χαφ. Επαιξα στα 25 από τα 30 παιχνίδια. Και σε αυτά που δεν αγωνίστηκα ήταν επειδή ήμουν τιμωρημένος».

Η καυτή ατμόσφαιρα στις εξέδρες, το επεισόδιο με τον Τζιμπρίλ Σισέ στο ντέρμπι. Δεν σε τρομάζουν όλα αυτά;

«Οι οπαδοί είναι πολύ παθιασμένοι. Το γήπεδο είναι πάντα γεμάτο, άσχετα από τον αντίπαλο. Αυτό είναι ένα επιπλέον όπλο για την ομάδα. Στα εντός έδρας παιχνίδια, γίνεται πάρτι, υπάρχει θόρυβος, είναι εντυπωσιακό. Είναι μοναδικός ο κόσμος. Είχα την ευκαιρία να τον δω και στο Champions League, όταν έπαιζα στη Μονακό (2004-05).

Το συγκρίνεις με την ατμόσφαιρα στο «Λουΐ Ντε»;

«Είναι εντελώς διαφορετικό. Ο Ολυμπιακός μπορεί να πει κανείς πως είναι η Μαρσέιγ της Ελλάδας».

Θα είσαι στη λίστα για να παίξεις στο Champions League;

«Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις. Αλλά έχω έναν χρόνο συμβόλαιο ακόμα και ελπίζω να κερδίσω τίτλους και να αγωνιστώ στο Champions League».

Συνεχίζεις να παρακολουθείς τι γίνεται στη Μονακό;

«Φυσικά, πέρασα έξι χρόνια στην ομάδα και είμαι ακόμη προσκολλημένος. Με πληγώνει να βλέπω την ομάδα τόσο χαμηλά. Εχω και πολλούς φίλους στην ομάδα. Βρίσκομαι σε επαφή με αρκετούς».



Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved