Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-2: Τα είχε όλα εκτός από νικητή

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-2: Τα είχε όλα εκτός από νικητή

Σ' ένα συγκλονιστικό ντέρμπι στην Λεωφόρο, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ ήρθαν ισόπαλοι με 2-2 - Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 2-0 χάρη σε γκολ των Μπεργκ (10') και Καλτσά (51'), αλλά οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν χάρη στους Τσίμιροτ (56') και Πέλκα (67')

Οι «πράσινοι» έχουν βρει φέτος 1000+1 τρόπους για να «αυτοκτονούν» κι αυτό μπορεί να πει κανείς ότι κατάφεραν να κάνουν και στο συγκεκριμένο ντέρμπι. Άλλωστε δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι προηγήθηκαν με 2-0 αλλά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Κομίνη τους βρήκε ισόπαλους με τους αντιπάλους τους με 2-2.

Γι' αυτόν τον λόγο μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο κόσμος αποδοκιμάσε το «τριφύλλι» κάτι που δεν συμβαίνει συχνά, καθώς οι οπαδοί της ομάδας αναγνωρίζουν την προσπάθεια των παικτών, αλλά και τις αδικίες εις βάρος τους. 

Αυτό ήταν το πέμπτο διαδοχικό παιχνίδι στο «Απόστολος Νικολαΐδης» στο οποίο δεν καταφέρνει να νικήσει ο Παναθηναϊκός. Στα προηγούμενα δεν είχε σκοράρει καν, αλλά και σήμερα που βρήκε δίχτυα δύο φορές και μάλιστα παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα, δεν κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς, με την Λεωφόρο πλέον να μοιάζει... απόρθητο φρούριο.

Από την άλλη, για τον «Δικέφαλο του Βορρά» αυτή η ισοπαλία μοιάζει με... νίκη καθώς οι παίκτες του Τούντορ ήταν... ξεγραμμένοι μέχρι το 2-0, αλλά χάρη στο υπέροχο γκολ του Τσίμιροτ ξαναμπήκαν στο παιχνίδι και τελικά πήραν και τον βαθμό, με τον Πέλκα να ισοφαρίζει στο 67'. Αυτή η ισοπαλία είναι σαν επιτυχία για τον φετινό ΠΑΟΚ που απέδωσε καλύτερα μακριά από την Τούμπα και χωρίς την πιέση του κόσμου του.

«Πράσινο» πρώτο μέρος με Βλαχοδήμο

Εξαιρετικό ήταν το ξεκίνημα του ντέρμπι για τον Παναθηναϊκό με πρωταγωνιστή τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο. Ο εξτρέμ των «πράσινων» ήταν... πηγή κινδύνων ενώ στο 10' έκανε υπέροχη πάσα στον Μπεργκ με τον Σουηδό με ωραίο αριστερό πλασέ να ανοίγει το σκορ. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε με τους γηπεδούχους πάντως να έχουν τον έλεγχο.

Φάνηκε να «κλειδώνει» αλλά...

Στο δεύτερο μέρος το «τριφύλλι» φάνηκε να «κλειδώνει» το ματς, όταν στο 51' σε μία υπέροχη αντεπίθεση ο Καλτσάς βρέθηκε απέναντι από τον Βελλίδη κι έγραψε το 2-0. Τέσσερα λεπτά αργότερα όμως ο Γκόιγκο Τσίμιροτ έβαλε ένα από τα ωραιότερα γκολ του πρωταθλήματος. Η μπάλα στρώθηκε στα πόδια του μετά από διώξιμο και ο Βόσνιος με φοβερό δεξί σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Λουκ Στιλ.

Αμέσως ο Παναθηναϊκός φάνηκε να... σκαλώνει κι έχασε τη μάχη στη μεσαία γραμμή. Στο 67' ο Πέλκας με κοντινή προβολή ισοφάρισε σε 2-2 και μέχρι το τέλος του αγώνα δεν έγινε ούτε μία ευκαιρία από τις δύο πλευρές. Τα μόνα αξιοσημείωτα γεγονότα ήταν οι κάρτες που μοίραζε ο Κομίνης και η αποβολή με δεύτερη κίτρινη του Χαρίση στις καθυστερήσεις.

Απορίες για το κοουτσάρισμα

Οι αλλαγές του Αντρέα Στραματσόνι -εκ του αποτελέσματος- κρίνονται 100% αποτυχημένες. Ο εξαιρετικός Βλαχοδήμος αντικατστάθηκε με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, μαζί με τον Καλτσά και κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός οπισθοχώρησε. Η είσοδος του Μαμούτε δεν πρόσφερε απολύτως τίποτα με τον Βραζιλιάνο στην πρώτη του συμμετοχή να μην δείχνει έτοιμος. Μετά την ισοφάριση και με τις αλλαγές να έχουν γίνει ήδη, οι «πράσινοι» δεν απείλησαν και δεν μπόρεσαν να βρουν τη νίκη.

Στον αντίποδα ο Τούντορ πριν επέμβει είδε τους παίκτες του αντιδρούν κι έτσι χρησιμοποίησε τις κινήσεις του για να σπαταλήσει χρόνο. Με διαφορά ο κορυφαίος του ντέρμπι ο Τσίμιροτ ο οποίος όχι μόνο σκόραρε, αλλά κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή. Μάλιστα κάτι αντίστοιχο είχε καταφέρει και στην ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό δείχνοντας ξανά την ποιότητά του.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα στο Live Chat του Onsports.

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-2: Τα είχε όλα εκτός από νικητή



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved