Ολυμπιακός – Ατρόμητος 4-0: Επέστρεψε και τον... διέλυσε

Ολυμπιακός – Ατρόμητος 4-0: Επέστρεψε και τον... διέλυσε

Ο Ολυμπιακός μετά από δύο σερί αρνητικά αποτελέσματα σε Ελλάδα και Ευρώπη ξέσπασε στον Ατρόμητο διαλύοντάς τον με 4-0 - Πρώτο γκολ για τον Καμπιάσο, από ένα Ντομίνγκεζ, Πουλίδο και Φορτούνης

Οι Νταμπλούχοι Ελλάδας, παρά το γεγονός πως παρουσιάστηκαν με πολλά νέα πρόσωπα στην αρχική ενδεκάδα, μια και μόλις τρεις ποδοσφαιριστές που ξεκίνησαν στον αγώνα με την Άντερλεχτ στο Βέλγιο, ήταν στο αρχικό σχήμα του Μάρκο Σίλβα, επέβαλλαν την κυριαρχία τους κόντρα στους Περιστεριώτες και χάρις στο γρήγορο τέρμα του Ντομίνγκεζ στο 10' πήραν σαφές προβάδισμα. Από την άλλη, η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα άργησε να πάρει... μέτρα, είχε μερικές καλές στιγμές μπροστά στην εστία του Ρομπέρτο, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει ένα τέρμα. Το δεύτερο μέρος ήταν υπόθεση για έναν... ρόλο, καθώς οι Πειραιώτες δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης και με τους Πουλίδο, Καμπιάσο και Φορτούνη, πήραν το «τρίποντο», πηγαίνοντας με την καλύτερη ψυχολογία στον επαναληπτικό με την Άντερλεχτ. 

Μία νίκη μακριά από τον τίτλο

Ο Ολυμπιακός με τη νίκη του επί του Ατρόμητου, αύξησε και πάλι τη διαφορά από τους διώκτες του στους 18 βαθμούς, κάτι που σημαίνει πως σε περίπτωση που την επόμενη αγωνιστική, κόντρα στην Βέροια στο «Γ. Καραϊσκάκης», θα κατακτήσει και μαθηματικά τον φετινό τίτλο, χωρίς να... ενδιαφέρεται για τα αποτελέσματα των υπόλοιπων ομάδων. 

Δυναμικό… μπάσιμο

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση και προσπάθησαν να πετύχουν ένα γρήγορο τέρμα και πίεσαν την εστία του Μπάρκα, αλλά στο 4’ η κεφαλιά του Κασάμι πέρασε άουτ. Ωστόσο, η υπεροχή των Πειραιωτών έφερε… καρπούς έξι λεπτά αργότερα, όταν ο Ντομίνγκεζ με δυνατό σουτ, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης, κάνοντας το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Στα επόμενα λεπτά, η «εικόνα» άλλαξε, καθώς ο Ατρόμητος προσπάθησε να βγει στην επίθεση, αλλά άφησε κενούς χώρους στην άμυνα, τους οποίους δεν εκμεταλλεύτηκε το «συγκρότημα» του Μάρκο Σίλβα. Στο 22’ ο Κασάμι έφυγε στην κόντρα, είχε τις επιλογές των Πουλιδό και Καμπιάσο, δεξιά και αριστερά, αντίστοιχα, αλλά προτίμησε να κάνει το σουτ, που κατέληξε άουτ. Έξι λεπτά αργότερα ο Πουλίδο πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Μπάρκας μπλόκαρε και στο 32’ ο Φουστέρ έκανε το σουτ, όμως, ο νεαρός τερματοφύλακας του Ατρόμητου έδιωξε σε κόρνερ.

Στην συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν με αξιώσεις στην περιοχή του Ρομπέρτο, αλλά στο 33’ ο Ισπανός αντέδρασε εξαιρετικά σε κοντινή κεφαλιά του Μπρίτο, τρία λεπτά αργότερα έδιωξε σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Ουμπίντες και στο 37’ ο Παπαδόπουλος πήρε την κεφαλιά, χωρίς αντίσταση, όμως, η μπάλα πέρασε άουτ. Πάντως, η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα άνηκε στους γηπεδούχους, όταν ο Φουστέρ στο 45’ έπιασε με τη μία το σουτ, αλλά η πορεία της μπάλας δεν ήταν αυτή που θα ήθελε και πέρασε άουτ.

Καταιγιστικός στην «επανάληψη»

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως και ο αγώνας, καθώς ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έψαχνε τους διαδρόμους προς την εστία του Μπάρκα. Μάλιστα, στο 52’ ο Φουστέρ έφυγε από κανονική θέση, αλλά λανθασμένα υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ισπανός απείλησε τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων, αλλά ο τελευταίος έδιωξε. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να πιέζουν και ευτύχησαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους στο 65ο λεπτό, όταν ο Κασάμι έκανε την κούρσα, έβγαλε την κάθετη στον Πουλίδο και αυτός με όμορφο πλασέ, μπροστά από τον Μπάρκα, δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0.

Μάλιστα, οι Πειραιώτες συνέχισαν να πιέζουν, αλλά στο 67’ το σουτ του Κολοβού πέρασε άουτ, ενώ στο 70’ ο Φουστέρ δεν κατάφερε να βρει στόχο. Ο Ισπανός, τρία λεπτά αργότερα, έχασε μεγάλη ευκαιρία να σημειώσει ένα τέρμα, καθώς το σουτ που έκανε από το ύψος της περιοχής, βρήκε σε ετοιμότητα τον Μπάρκα που έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Ωστόσο, στην εξέλιξη της φάσης, ο Καμπιάσο με προβολή έβαλε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ και έγραψε το 3-0.

Στην συνέχεια, οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως, στο 85’ ο Ρομπέρτο ήταν στην σωστή θέση και απέκρουσε το σουτ του Λε Ταλέκ από την μικρή περιοχή και στην αντεπίθεση, ο Φορτούνης διαμόρφωσε το τελικό 4-0, εκμεταλλευόμενος την εξαιρετική ασίστ από τον Ιντέγε, που έφυγε στην κόντρα. Έτσι οι Πειραιώτες επέστρεψαν στις νίκες στο πρωτάθλημα και ανέκτησαν την ψυχολογία τους ενόψει του επαναληπτικού με την Άντελεχτ, την Πέμπτη (25/2) στο «Γ. Καραϊσκάκης», όπου στόχος είναι η ανατροπή της ήττας 1-0 και η πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Σαλίνο, Βούρος, Ντα Κόστα, Κασάμι (68’ Ιντέγε), Καμπιάσο, Φουστέρ, Κολοβός (68’ Φορτούνης), Ντομίνγκεζ (79’ Μπουχαλάκης), Πουλίδο.

Ατρόμητος (Τραϊανός Δέλλας): Μπάρκας, Φυτανίδης, Μπρίτο, Ουσέρο (75’ Κούρος), Ουμπίντες, Στόιτσεφ (80’ Ματέι), Κιβρακίδης, Μπίτολο, Λαζαρίδης, Γροντής, Παπαδόπουλος (71’ Λε Ταλέκ).

Θυμηθείτε την αναμέτρηση από το Onsports:

Ολυμπιακός – Ατρόμητος 4-0: Επέστρεψε και τον... διέλυσε

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/56c9a9891c3663d946f282ec?theme=onsports|600|700{/iframe}


Άννα Κορακάκη: Εκτός τελικού στο αεροβόλο πιστόλι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκοποβολής
Άννα Κορακάκη: Εκτός τελικού στο αεροβόλο πιστόλι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκοποβολής
Αντσελότι:« Αύριο ο Κουρτουά, με Μπάγερν θα παίξει ο Λούνιν»
Αντσελότι:« Αύριο ο Κουρτουά, με Μπάγερν θα παίξει ο Λούνιν»
Europa Conference League: O Ελ Κααμπί MVP των πρώτων ημιτελικών
Europa Conference League: O Ελ Κααμπί MVP των πρώτων ημιτελικών
EURO 2024: Η UEFA άναψε το πράσινο φως για 26 παίκτες
EURO 2024: Η UEFA άναψε το πράσινο φως για 26 παίκτες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved