Το πλάνο του νέου Εργοτέλη

Το πλάνο του νέου Εργοτέλη


Παρότι δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί – επισημοποιηθεί η ανανέωση της συνεργασίας του Εργοτέλη με τον Νίκο Καραγεωργίου, αυτό θεωρείται δεδομένο με αποτέλεσμα ο Καβαλιώτης τεχνικός να έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή την υλοποίηση του σχεδίου του για την επόμενη σεζόν.

Για πρώτη φορά στα έξι χρόνια που ο Εργοτέλης βρίσκεται στη Super League, λήγουν σε ένα καλοκαίρι τόσα πολλά συμβόλαια (δέκα συνολικά).

Ουσιαστικά, δηλαδή, ο Καραγεωργίου θα κληθεί να δημιουργήσει μια νέα ομάδα. Μολονότι η προετοιμασία για τη νέα σεζόν θα ξεκινήσει σε δυόμιση μήνες, στόχος των ανθρώπων της κρητικής ΠΑΕ είναι να ολοκληρωθεί η στελέχωση του ρόστερ όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Αν και υπάρχουν ακόμα σημαντικές εκκρεμότητες, το Onsports παρουσιάζει το πλάνο για τον Εργοτέλη της επόμενης περιόδου σε κάθε γραμμή.

Τερματοφύλακες: Το συμβόλαιο του Σήφη Δασκαλάκη λήγει και όλα δείχνουν ότι θα αναζητήσει ομάδα μεγαλύτερου επιπέδου. Στόχος του Καραγεωργίου είναι να αποκτηθεί τερματοφύλακας από την ελληνικά αγορά, αλλά όχι απαραίτητα Έλληνας. Ραντμάν και Τσοντοφάλσκι είναι εφικτές περιπτώσεις, ενώ σαφώς δυσκολότερη είναι εκείνη του Γκσπούρνινγκ. Δεύτερος τερματοφύλακας θα μείνει ο Αθανασίου και τρίτος ο Καβουσάκης. Προπονήσεις με την πρώτη ομάδα θα κάνει και ο γκολκίπερ της ομάδας Νέων Κ20, Δερμιτζάκης.

Αμυντικοί: Λήγουν τα συμβόλαια των Χίμπλινγκερ, Σασιασβίλι, Αλεξόπουλου και Ρουμπάκη. Ο πρώτος θα κληθεί πρώτος από όλους να ανανεώσει και δίπλα του θα αποκτηθεί ένας στόπερ επιπέδου (υγιούς) Αλεξόπουλου, ο οποίος αποχωρεί. Ο Σασιασβίλι θα μείνει πιθανότατα ως εναλλακτική λύση για το κέντρο της άμυνας και για το δεξιό άκρο. Για τον Ρουμπάκη οι περισσότερες πιθανότητες τείνουν προς το… διαζύγιο. Ο δεξιός μπακ Γιαλούσης, ο αριστερός μπακ Βίσιο και ο στόπερ Σαρρής παραμένουν στα πλάνα του Καραγεωργίου.

Μέσοι: Στις 30 Μαΐου λήγουν τα συμβόλαια των Μπέτο, Τζούνιορ, Ορφανού και Ολίσε. Από τους δύο Βραζιλιάνους θα παραμείνει ο ένας, ενώ για τους άλλους δύο όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά. Στο ρόστερ υπάρχουν επίσης οι Κυριακίδης, Φραγκουλάκης και Ρομάνο, οι οποίοι αναμένεται να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και την επόμενη σεζόν. Θα αποκτηθεί ένας αμυντικός μέσος με εμπειρία και ικανότητες τόσο ανασταλτικά, όσο και δημιουργικά, όπως ο Μπαστία. ε

Επιθετικοί: Λήγει το συμβόλαιο του Βερπακόφσκις, τάσεις φυγής έχει ο Λεάλ, ενώ συμβόλαιο έχει ο Μπούντιμιρ και οι νεαροί Καρέλης, Χρυσοφάκης και Χαντί. Στον «Βέρπα» θα γίνει πρόταση με μειωμένες αποδοχές, ενώ όλα δείχνουν πως σε αντίθεση με τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, την επόμενη ο Εργοτέλης θα παίζει και με ακραίους. Για τις θέσεις των wingers… παίζουν δυνατά οι Τσεσνάουσκις και Επστάιν.



Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved