Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 1-0: Κυρίαρχος και χωρίς... μπαλάρα

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 1-0: Κυρίαρχος και χωρίς... μπαλάρα

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον ΠΑΟΚ 1-0 χάρη σε γκολ του Ομάρ Ελαμπντελαουί στο 8ο λεπτό σ' ένα κακό ντέρμπι με πολλές εντάσεις - Με δέκα ποδοσφαιριστές τελείωσαν τον αγώνα και οι δύο ομάδες εξαιτίας των αποβολών του Τζαβέλλα και του Ζντιέλαρ

Το ματς δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν νωρίς με τον Ελαμπντελαουί και στην συνέχεια δεν κατάφεραν να πιάσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης, επαναπαυόμενοι στο υπέρ τους σκορ, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στον «Δικέφαλο» να βγει από την περιοχή του, να πάρει την «μάχη» του κέντρου και να προσπαθήσει για την ισοφάριση, αλλά δεν κατάφερε να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στον Ρομπέρτο. Πάντως, οι Θεσσαλονικείς διαμαρτύρονται σωστά για μερικές περιπτώσεις οφσάιντ που υποδείχθηκαν λανθασμένα από τους βοηθούς.

Με τη νίκη, ο Ολυμπιακός πηγαίνει στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με την ΑΕΚ, χωρίς απώλειες, έχοντας παράλληλα αυξήσει τη διαφορά μετά την ήττα της Ένωσης από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, ενώ ο ΠΑΟΚ έμεινε 27 πόντους από την κορυφή και οκτώ από την δεύτερη θέση, όπου βρίσκονται οι «κιτρινόμαυροι».

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Ολυμπιακός, παίρνοντας ορμή από την ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι οπαδοί του, μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να πιέσει τον «Δικέφαλο» αναζητώντας ένα γρήγορο τέρμα που θα του έδινε τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση της νίκης. Μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» τα κατάφεραν στην πρώτη τους… επίσκεψη στα καρέ του Βελλίδη, μια και στο 8’ ο Ελαμπντελαουί πήρε τις κόντρες και με σουτ μέσα από την περιοχή, έγραψε το 1-0.

Οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα είχαν πετύχει τον πρωταρχικό τους στόχο, τη στιγμή που οι «ασπρόμαυροι» δεν μπορούσαν να βρουν τα… πατήματά τους και αυτό έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να συνεχίζουν να πιέζουν για το δεύτερο τέρμα, ωστόσο, δεν απείλησαν σημαντικά την εστία των φιλοξενούμενων, με εξαίρεση τη φάση του 14’ όπου το σουτ του Ντουρμάζ κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Μάλιστα, όσο περνούσε ο χρόνος, ο ΠΑΟΚ πήρε… μέρα στον αγωνιστικό χώρο ήλεγξε τη «μάχη» του κέντρου και προσπάθησε να βρει τους διαδρόμους προς την εστία του Ρομπέρτο. Όμως, οι… επισκέψεις ήταν ελάχιστες. Στο 34’ το μακρινό σουτ του Πέλκα πέρασε απελπιστικά άουτ.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν και πάλι… στροφές και προσπάθησαν να «χτυπήσουν» στις αντεπιθέσεις, αλλά στο 40’ η σέντρα του Ελαμπντελαουί και η κεφαλιά του Πάρντο πέρασε άουτ και στο 43’ ο Ιντέγε δεν κατάφερε να βρει τον Φορτούνη μέσα στην περιοχή και ο Βελλίδης μπλόκαρε.

Κακό θέαμα και νεύρα

Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα του ματς δεν άλλαξε σε μεγάλο βαθμό από το πρώτο ημίχρονο. Ο «Δικέφαλος» είχε την υπεροχή, κάτι που αποτυπώθηκε και στην κατοχή, αλλά κάθε φορά που προσπαθούσε να βγει στην επίθεση, κάτι τα λανθασμένα οφσάιντ από τον δεύτερο βοηθό, Τουμπακάρη, κάτι οι λάθος επιλογές, δεν προκάλεσαν προβλήματα στην άμυνα των γηπεδούχων. Αντίθετα, το παιχνίδι είχε πολλά νεύρα και ο πρώτος που πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια, νωρίτερα από τους υπόλοιπους ήταν ο Τζαβέλλας στο 65ο λεπτό, με δύο σκληρά μαρκαρίσματα σε λίγα λεπτά, ενώ πέντε λεπτά αργότερα, τον ακολούθησε ο Ζντιέλαρ από τον Ολυμπιακό.

Στα τελευταία λεπτά, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να κάνει πιο αισθητή την παρουσία του στην περιοχή του Ρομπέρτο, έφτανε με… άνεση μπροστά από την περιοχή, αλλά δεν μπόρεσε να διασπάσει την άμυνα των «ερυθρόλευκων». Αυτό μάλιστα προκάλεσε κάποια… νεύρα από την εξέδρα. Πάντως, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν τις καλύτερες στιγμές, αρχικά στο 74’ με τον Ιντέγε αλλά το σουτ πέρασε άουτ, κατάληξη που είχε και η κεφαλιά του Φουστέρ στο 83ο λεπτό. Έτσι, ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη 1-0 και πάει χωρίς απώλειες στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο,  Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Ζντιέλαρ, Φορτούνης (80΄Φουστέρ), Πάρντο (83' Σεμπά), Ντουρμάζ (73' Μπουχαλάκης), Ιντέγε.

ΠΑΟΚ: Βελλίδης, Κίτσιου, Βίτορ, Χατζηισαΐας, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Τσίμιροτ, Πέλκας (68΄Σκόνδρας), Μακ, Μπερμπάτοφ, Αθανασιάδης (63' Γκολάσα).

Θυμηθείτε το γκολ και την εξέλιξη του αγώνα, όπως σας τον πρόσφερε το Onsports:

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 1-0: Κυρίαρχος και χωρίς... μπαλάρα

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/56b76f461c3663d946f28073?theme=onsports|600|700{/iframe}


Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved