Καστίγιο: «Θα δώσω τα πάντα»

Καστίγιο: «Θα δώσω τα πάντα»

Στον ΑΡΗΣ FM 92,8 παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη το σημερινό μεταγραφικό απόκτημα της ΠΑΕ Αρης, Νέρι Καστίγιο.

Ο διεθνής Μεξικανός τόνισε στην αρχή των δηλώσεών του:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα έρθω στον Αρη και γι’ αυτό αποφάσισα να έρθω σε αυτήν την ομάδα. Είχα συμβόλαιο στο Σικάγο για άλλους έξι μήνες, αλλά μου έγινε η πρόταση και ξέρω τι ομάδα είναι ο Αρη, τι κόσμο έχει και τις απαιτήσεις του. Ο κόσμος θέλει να κερδίζει κάθε παιχνίδι. Εμένα αυτά μου αρέσουν, με κάνουν να αισθάνομαι καλά και γι’ αυτούς τους λόγους πήρα την απόφασή μου».

Ερωτηθείς αν είναι έτοιμος να προσφέρει άμεσα τις υπηρεσίες του, τόνισε:

«Πριν να συμφωνήσω με τον Αρη είχαμε μιλήσει, βρισκόμουν στο Σικάγο, όπου έχει σταματήσει το πρωτάθλημα και ήμουν στις διακοπές μου. Στις 25 του μήνα θα ξεκινούσαμε την προετοιμασία μας. Αυτά, λοιπόν, τα έχω πει στους ανθρώπους του Αρη και κατάλαβαν. Ξέρουν ότι πρέπει να κάνω κάποιες προπονήσεις για να πάρω ρυθμό, όπως ο κάθε παίκτης που βρίσκεται σε διακοπές. Με τη χαρά και την όρεξη που έχω, θα ήθελα να παίξω και την Κυριακή, αλλά πρέπει πρώτα να κάνω κάποιες προπονήσεις».

Σε ερώτηση αν πιθανολογεί ότι θα προλάβει το ματς της 20ης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης, απάντησε χαρακτηριστικά:

«Έχω μεγάλη όρεξη και τρελαίνομαι για τέτοια παιχνίδια, μου αρέσουν πάρα πολύ. Μακάρι να έπαιζα και αυτήν την Κυριακή, αλλά αυτό θα το αποφασίσει ο προπονητής και ο γυμναστής. Αν είμαι καλά και μπορώ να βοηθήσω, εννοείται ότι θα παίξω. Δυστυχώς, έχω περάσει πολλά. Βέβαια, τώρα που ήμουν στο Σικάγο ήμουν καλά, αλλά το ποδόσφαιρο εκεί διαφέρει σε σχέση με Ελλάδα και Ισπανία. Η Ελλάδα είναι κάτι το ξεχωριστό για μένα, μεγάλωσα εδώ και ξεκίνησα εδώ το ποδόσφαιρο, αυτό σίγουρα δημιουργεί όρεξη. Ήθελα να έρθω εδώ για να ξαναγίνω ο Νέρι που ήμουν. Έξω όλο και κάτι συνέβαινε διαρκώς. Πάντα, όμως, ήθελα να γυρίσω και είμαι χαρούμενος που μου άνοιξε την πόρτα ο Αρης. Θα κάνω τα πάντα, γιατί είμαι άνθρωπος που εκτιμάω αυτά που μου δίνουν».

Αναφορικά με το αν υπάρχει πιθανότητα να παραμείνει στην ομάδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, σημείωσε:

«Για έξι μήνες θα είμαι στον Αρη. Έχω, όμως, ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο στην Ουκρανία, γι’ αυτό δε θέλω να βιαστώ και να τραυματιστώ. Όταν μίλησα με τον πρόεδρο του Αρη, το ξεκαθάρισα και είπαμε ότι είναι καλύτερα να μην παίξω σε δύο παιχνίδια, ώστε να μην τραυματιστώ και υπάρξει πρόβλημα στη συνέχεια. Αν πάω καλά, εννοείται ότι θα συνεχίσω» και τόνισε για τον τρόπο με τον αγωνίζεται και πού θέλει να φτάσει με τον Αρη:

«Όταν είσαι αντίπαλος, τσακώνεσαι και αυτή είναι η νοοτροπία που έχω ορισμένες φορές, γιατί δε μ’ αρέσει να χάνω. Υπάρχουν ομάδες που με τον κόσμο που έχουν στο γήπεδο και με την ποιότητά τους, μπορούν να πάρουν πρωτάθλημα. Ο δικός μου στόχος είναι να βγαίνω όσο πιο ψηλά γίνεται, για να είναι η ομάδα εκεί που πρέπει και όχι εκεί που είναι τώρα. Είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής εδώ και 11 χρόνια και είμαι μόλις 26 χρονών. Έχω δει πολλά και ξέρω ότι μπορεί να παίξω στον Αρη τώρα, αλλά ο κόσμος του Αρη θα με αγαπήσει αν δίνω τα πάντα για την ομάδα, όχι όμως αν με δουν να κάνω διακοπές. Αυτό ισχύει, όχι μόνο με εμένα, αλλά για κάθε ποδοσφαιριστή. Από τη στιγμή που αποφάσισα να έρθω  στον Αρη, θα τον αγαπήσω και θα δίνω τα πάντα. Πάντα έδινα και θα δίνω τα πάντα σε αυτούς που με αγαπούσαν και με αγαπούν».

Για το πότε θα προσφέρει τις υπηρεσίες του και για την απόφασή του να έρθει στον Αρη, ο 26χρονος Μεξικανός, υπογράμμισε:

«Αν με ρωτάτε για σήμερα συγκεκριμένα, όχι δεν είμαι έτοιμος να αγωνιστώ, γιατί είχα διακοπές. Θέλω να γίνω ο ίδιος Νέρι που ήμουν και θα γίνω γιατί ό,τι στόχους έχω βάλει έως τώρα, τους πέτυχα. Δε φοβάμαι. Αν φοβόμουν, θα καθόμουν στην Ουκρανία, γιατί είχα μεγάλο συμβόλαιο, όπως ξέρετε. Θέλω, όμως, να παίξω μπάλα, γιατί αγαπάω αυτό που κάνω και θέλω να κερδίζω όλες τις ελληνικές ομάδες».

Για το ευρωπαϊκό παιχνίδι της φάσης των «32» του Europa League με τη Μάνστεστερ Σίτι, ο Καστίγιο, επισήμανε:

«Δεν ξέρω αν θα προλάβω το ματς με τη Μάντσεστερ, αλλά και σε αυτό το παιχνίδι ο Αρης πρέπει να κερδίσει. Ο Αρης κέρδισε την Ατλέτικο, μπορεί να το κάνει και απέναντι στη Σίτι. Έχω παίξει εκεί και έχουν αλλάξει αρκετά από τότε. Δεν είναι, όμως, ομάδα που δεν μπορείς να την κερδίσεις».

Στέλνοντας, τέλος, ένα μήνυμα στον κόσμο της ομάδας, είπε:

«Θέλω να πω στον κόσμο ότι αποφάσισα να έρθω στον Αρη για την ομάδα που είναι, για τον κόσμο που έχει. Εύχομαι να με περιμένουν οι άνθρωποι της ομάδας με μία μεγάλη αγκαλιά και εγώ από την πλευρά μου θα δείχνω ότι ήρθα για να παίξω στον Αρη και να κερδίζω το κάθε παιχνίδι».



Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Παναθηναϊκός AKTOR: Κυκλοφόρησαν κι εξαφανίζονται τα εισιτήρια για τα playoffs της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR: Κυκλοφόρησαν κι εξαφανίζονται τα εισιτήρια για τα playoffs της EuroLeague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved