Έριξε… βόμβα ο Λεβαδειακός, 2-1 την ΑΕΚ

Έριξε… βόμβα ο Λεβαδειακός, 2-1 την ΑΕΚ

Μεγάλο διπλό με ανατροπή πανηγύρισε ο Λεβαδειακός επικρατώντας 2-1 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ!

Οι «πράσινοι» πήραν ένα μεγάλο «τρίποντο» στο πρωτάθλημα, χάρις στην εκπληκτική εμφάνιση που πραγματοποίησε ο Παναγιώτης Τσιντώτας κάτω από τα δοκάρια του «συγκροτήματος» του Άκη Μάντζιου, σταματώντας σε πολλές περιπτώσεις τις επιθετικές… βλέψεις του «Δικέφαλου». Οι «κιτρινόμαυροι» άνοιξαν το σκορ στο 16’ με την κεφαλιά του Γιόχανσον, αλλά στο 62’ το τραγικό λάθος του Ανέστη, έδωσε την ευκαιρία στον Τριποτσέρη να ισοφαρίσει και στο 70’ ο Μάντζιος κλέβοντας από τον Κολοβέτσιο… έστρωσε έτοιμο γκολ στον Ντομοβίτσκι για την ανατροπή των Βοιωτών.

Οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν την δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη απέναντι στον «Δικέφαλο» στην Super League και έφτασαν μία… ανάσα από την πρώτη πεντάδα με 22 πόντους, έναν λιγότερο από τον Πανιώνιο, ενώ η Ένωση γνώρισε την τέταρτη ήττα της στο φετινό πρωτάθλημα και έμεινε 15 πόντους μακριά από την κορυφή!

Η εξέλιξη του αγώνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με μεγάλη ευκαιρία για τον Λεβαδειακό, καθώς μόλις στο 2ο λεπτό ο Μάντζιος βρέθηκε απέναντι στον Ανέστη, αλλά ο τερματοφύλακας της Ένωσης τον νίκησε, ενώ στο 10’ ήταν η σειρά του Τσιντώτα να δείξει τα προσόντα του. Ο πορτιέρο των «πράσινων» νίκησε σε δύο περιπτώσεις τους «κιτρινόμαυρους», αρχικά τον Γκάλο και εν συνεχεία τον Τζιμπούρ. Ωστόσο, έξι λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν, όταν ο Γιόχανσον πήρε την κεφαλιά, από την σέντρα του Αραβίδη και έγραψε το 1-0.

Στην συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά. Το «συγκρότημα» του Γκουστάβο Πογέτ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να κρατήσουν τους αντιπάλους μακριά από την εστία τους και το σουτ του Μπουονανότε στο 38’ πέρασε άουτ, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο διαιτητής Κομίνης υπέδειξε λανθασμένα επιθετικό φάουλ στον Γιόχανσον πριν σκοράρει για το 2-0. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με διαφορά ενός τέρματος.

Σόου… Τσιντώτα

Το δεύτερο μέρος ανήκει ολοκληρωτικά στον Λεβαδειακό. Αρχικά, ο Τσιντώτας με συνεχόμενες επεμβάσεις κράτησε την ομάδα του στο παιχνίδι και εν συνεχεία οι Τριποτσέρης και Ντομοβίτσκι έκαναν την ανατροπή. Το… σόου του Έλληνα τερματοφύλακα άρχισε στο 59’ όταν με απίστευτη επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Μπουονανότε και στην συνέχεια απέκρουσε και πάλι εντυπωσιακά την απειλή του Σιμόες. Στο 61’ ο Γιόχανσον σκόραρε για την Ένωση, αλλά ακυρώθηκε σωστά ως οφστάιντ.

Από την στιγμή που ο «Δικέφαλος» δεν κατάφερε να σκοράρει, ο Λεβαδειακός… ξεμύτισε και έφτασε στην ισοφάριση. Ήταν το 62ο λεπτό, όταν ο Στάθης έκανε το γέμισμα στα καρέ της Ένωσης, ο Ανέστης έκανε έξοδο του… Μεσολογγίου χάνοντας την μπάλα και ο Τριποτσέρης σε κενή εστία έκανε το 1-1. Μάλιστα, οκτώ λεπτά αργότερα, οι «πράσινοι» έφτασαν στην ανατροπή. Ο Μάντζιος εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία του Κολοβέτσιου να διώξει από την περιοχή του, πήρε την μπάλα έστρωσε στον Ντομοβίτσκι και αυτός με πλασέ διαμόρφωσε το 2-1.

Στα τελευταία λεπτά, η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει και να φτάσει στην ισοφάριση. Όμως, στο 72’ το σουτ του Βάργκας ήταν κακό και πέρασε άουτ, ενώ στο 79’ ο Αραβίδης ζήτησε πέναλτι του Ουόν. Η μεγαλύτερη φάση για την Ένωση ήταν στο 81ο λεπτό, όταν ο Βάργκας έκανε την κάθετη στον Πλατέλλα, αυτός απέναντι στον Τσιντώτα καθυστέρησε, έκανε το πλασέ, αλλά ήταν αδύναμο και ο Έλληνας τερματοφύλακας μπλόκαρε. Πάντως, στις καθυστερήσεις, ο «Δικέφαλος» θα μπορούσε να πάρει την ισοπαλία, αλλά ο Τζιμπούρ δεν πήρε σωστά την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε άουτ.

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογέτ): Ανέστης, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Άρθο, Ντίντακ (85' Σοϊλέδης), Σιμόες, Γιόχανσον, Μπουονανότε (71' Πλατέλλας), Μπαρμπόσα (71' Βάργκας), Τζιμπούρ, Αραβίδης.

Λεβαδειακός (Άκης Μάντζιος): Τσιντώντας, Μουλόπουλος, Ουόν, Τριποτσέρης, Μανωλάς, Νικολάου (86' Καψάσκης), Στάθης, Γιακουμάκης, Ντομοβίτσκι (73' Γιάχιτς), Μίνγκας (46' Παππάς), Μάντζιος.

Θυμηθείτε τα γκολ και την εξέλιξη του αγώνα, όπως σας τον πρόσφερε το Onsports:

Έριξε… βόμβα ο Λεβαδειακός, 2-1 την ΑΕΚ

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/56783049d0fb23500eb5a3a9?theme=onsports|600|700{/iframe}


Ο Αντρέι Ρούμπλεφ κατέκτησε τον τίτλο στη Μαδρίτη αλλά θα επιστρέψει στο νοσοκομείο
Ο Αντρέι Ρούμπλεφ κατέκτησε τον τίτλο στη Μαδρίτη αλλά θα επιστρέψει στο νοσοκομείο
Αισιοδοξεί ο Κάτας για τρίτη φετινή νίκη στο ΟΑΚΑ
Αισιοδοξεί ο Κάτας για τρίτη φετινή νίκη στο ΟΑΚΑ
Παναθηναϊκός: «Πρώτος στόχος της Σπόρτινγκ ο Φώτης Ιωαννίδης»
Παναθηναϊκός: «Πρώτος στόχος της Σπόρτινγκ ο Φώτης Ιωαννίδης»
Παναθηναϊκός: «Βόμβα» από Τουρκία - «Συνάντηση Αλαφούζου με Μπουλούτ»
Παναθηναϊκός: «Βόμβα» από Τουρκία - «Συνάντηση Αλαφούζου με Μπουλούτ»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved