«Ποδοσφαιρική επανάσταση»

«Ποδοσφαιρική επανάσταση»

Ο Γιώργος Κούδας με αφορμή τα γενέθλια του ΠΑΟΚ υποστήριξε ότι ο «δικέφαλος του Βορρά» στην εποχή του έφερε… ποδοσφαιρική επανάσταση.

Ο άλλοτε μεγάλος άσος του «δικεφάλου του Βορρά», μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Sentra και αναφέρθηκε σε όλες τις αναμνήσεις του από τη θητεία του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, τον ιστορικό πρόεδρο της ομάδας Γιώργο Παντελάκη αλλά και στην υπόθεση με τον Ολυμπιακό που προκάλεσε την «έχθρα» μεταξύ των δύο ομάδων.

Ο Γιώργος Κούδας αρχικά δήλωσε: «Πιστεύω ότι μέσα από αυτό το μεγάλο πανεπιστήμιο του ΠΑΟΚ που σπούδασα, γνώρισα ανθρώπους, γνώρισα φυσιογνωμίες, παλιούς καλούς παράγοντες οι οποίοι εμένα στη ζωή μου προσέθεσαν αυτό το ήθος και αυτή την αξιοπρέπεια. Πάντα μου έρχονταν στο μυαλό και στην καρδιά μου αυτοί οι άνθρωποι και δεν ήθελα να διαψεύσω τις ιδέες τους, μέχρι τα 38 που σταμάτησα το 1984».

Ενώ για τον μεγαλύτερο παράγοντα της ομάδας, σχολίασε: «Θα έλεγα το όνομα του Γιώργου Παντελάκη, είναι κάποια πράγματα σημαδιακά πιστεύω. Ο Παντελάκης θα συμπλήρωνε 85 χρόνια ζωής, την χρονιά που γεννήθηκε ο ΠΑΟΚ. Και είκοσι χρόνια μετά, γεννήθηκα εγώ. Είναι σημαδιακές ημερομηνίες».

Για το τι σημάδεψε την καριέρα του στον ΠΑΟΚ, τόνισε: «Πιστεύω ότι σταθμός για εμένα και τον ΠΑΟΚ ήταν η περιπέτεια με τον Ολυμπιακό, ήταν ένα κομμάτι της ζωής μου λάθος, δε θέλω να το θυμάμαι. Έφερε αντίθεση μεταξύ των ομάδων και κάποια γεγονότα που συνέβησαν. Η επιστροφή μου και η στάση του Παντελάκη στα χρόνια της χούντας, φάνηκε ότι είχε δίκιο που πίστευε ότι θα φέρει με έναν κούκο την άνοιξη. Με την βοήθεια και των άλλων παιδιών ήρθε η άνοιξη με την κατάκτηση των κυπέλλων και του πρωταθλήματος».

Ενώ επισήμανε ακόμα πως: «Μπορεί να φανώ υπερβολικός αλλά έγινε μια ποδοσφαιρική επανάσταση, όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ. Είχε ομορφύνει το πρωτάθλημα, υπήρχε μια Παναχαϊκή, ένας ΠΑΣ Γιάννινα. Εκείνα τα πρωταθλήματα έβγαζαν υγεία, οι ομάδες του ΠΟΚ δεν περνούσαν εύκολα ούτε από την επαρχία, ούτε από τη Θεσσαλονίκη. Εκείνο το κομμάτι της ιστορίας είχε ομορφύνει το ελληνικό πρωτάθλημα».

Για τις πιο έντονες αναμνήσεις του, σχολίασε: «Πήγα και πήρα τον Γκουερίνο από τα κάγκελα της «4» και τον έφερα κάτω να πανηγύρισουμε στο πρωτάθλημα του ’76, τον πείραζα και του έλεγα ότι θυμήθηκε τις ζούγκλες του Αμαζονίου.

Για το 3-5 της Παναχαϊκής τι να πω; Δεχθήκαμε τρία γκολ στο «Γ» και χάσαμε δίκαια, δεν πήραμε βέβαια το πρωτάθλημα όμως δε θέλω να κρυφτώ. Ήταν καλύτερος ο αντίπαλος και μας κέρδισε, δε θα πούμε ψέματα στους φιλάθλους. Για αυτό αναφέρθηκα πριν σε αυτές τις ομάδες. Χαιρόμασταν πραγματικά το παιχνίδι, ήταν όμορφο το ποδόσφαιρο».

Όσο για την φετινή ομάδα του ΠΑΟΚ, υποστήριξε: «Έγιναν λάθη από την περσινή χρονιά, η φυγή του Σάντος, η αστοχία με τον Μπερέτα, ο ερχομός του Δερμιτζάκη, έφεραν αναταραχή όλα αυτά. Έπρεπε να σχεδιάζονται νωρίτερα από τη στιγμή που οι σχέσεις του Ζαγοράκη με τον Σάντος ήταν τόσο καλές και έπρεπε να κάνει καλύτερο προγραμματισμό, με την εμπειρία που έχει από τα γήπεδα και ιδιαίτερα στο εξωτερικό. Και η φυγή του Δερμιτζάκη ήταν λάθος.

Ο Χάβος ήταν βοηθός του Δερμιτζάκη. Βλέπουμε με όλα αυτά τα εφόδια και με την προπονητική εμπειρία που είχε ο Χάβος, την κράτησε την ομάδα. Λέμε κάθε φορά, ότι είναι ο Χάβος και δεν είναι ο Κούπερ και ο Βαλβέρδε, αλλά την κράτησε την ομάδα παρά τις δυσκολίες και παρά το γεγονός ότι η ομάδα είχε χάσει τη λογική και τη φιλοσοφία που είχε με τον Σάντος».

Ενώ για την πορεία της ομάδας στα play off, προέβλεψε ότι: «Εγώ πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή όπως βλέπω τον ΠΑΟΚ στα τελευταία παιχνίδια, μπαίνει με καλές προϋποθέσεις στα play off. Είναι πολύ πληγωμένοι Παναθηναϊκός και ΑΕΚ και μακάρι μέρες που είναι να έρθει ανάσταση για όλα τα σωματεία. Για μένα είναι ευχάριστη έκπληξη και δε τον κρύβω, η πορεία του Ολυμπιακού Βόλου. Μου θυμίζει όσα είπαμε πριν για τις επαρχιακές ομάδες.

Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να τα καταφέρει, έχουν προβλήματα και οι άλλοι. Όποιος έχει τι περισσότερες δυνάμεις και την καλύτερη ψυχολογία θα έχει και το προβάδισμα».

Για το αν ο ΠΑΟΚ χρειάζεται επενδυτή, απάντησε: «Οι επενδυτές δεν θα φέρουν και την καλή απόδοση. Όμως δε θα έρθουν να ρίξουν και εκατομμύρια σε ένα κουβά και μετά να βάλουν άλλα τόσα αν αυτά χαθούν χωρίς αποτέλεσμα. Στο ποδόσφαιρο δεν έχουμε σωστά θεμέλια. Αυτό που γίνεται σήμερα, θα μας οδηγήσει εκεί που έπρεπε να έχουμε σκύψει πολλά χρόνια πριν. Ένας Κούδας δε μπορεί να μην έχει βγει μετά από 40 χρόνια».

Για να ολοκληρώσει λέγοντας: «Δεν είναι λογική αυτή να μην βγάζουμε παίκτες. Θέλουν έτοιμους και μεγάλους παίκτες, δεν μπορούν να δουν τι έχουν από κάτω και να το αξιοποιήσουν; Να δουν τι κάνουν οι μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Είδαμε τον Άγιαξ, μπορεί να μην έβγαλε Κρόιφ αλλά είναι σε υψηλό επίπεδο, ή η Μπαρτσελόνα που έχει 6-7 παίκτες στην πρώτη ομάδα που έρχονται από την ακαδημία, εμείς γιατί να μην μπορούμε;»



Ρέντη: Βρέθηκαν χρήματα σε λογαριασμούς συγγενών των συλληφθέντων που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν
Ρέντη: Βρέθηκαν χρήματα σε λογαριασμούς συγγενών των συλληφθέντων που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Game 1 των playoffs Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Game 1 των playoffs Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ
Η καρδιά των Πρωταθλητών Νάγκετς! Ανατροπάρα at the buzzer από το -20 κόντρα στους Λέικερς
Η καρδιά των Πρωταθλητών Νάγκετς! Ανατροπάρα at the buzzer από το -20 κόντρα στους Λέικερς
Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ: Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη σάουνα
Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ: Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη σάουνα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved