«Δουλειά μου να παίζω»

«Δουλειά μου να παίζω»

Για τις διαφορές του ελληνικού πρωταθλήματος σε σχέση με την Αγγλία, μίλησε ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, τονίζοντας παράλληλα πως είναι έτοιμος για το άλμα στην καριέρα του.

Ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας που έφθασε φέτος από το «Νησί» που γέννησε το ποδόσφαιρο σε ένα άλλο νησί, αυτό των «Φαιάκων», σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Εξέδρα» αναφέρθηκε στη δυσκολία προσαρμογής του στη Superleague, τη φετινή πορεία της ομάδας, τα οικονομικά προβλήματα των ομάδων, αλλά και την κλήση του στην Εθνική.

Αποσπάσματα της συνέντευξης του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου:

- Δεν νομίζω να βρήκες διαφορές μεταξύ Αγγλίας και Ελλάδας, ε;

«Καμία απολύτως... Για να καταλάβεις, στην Κέρκυρα έβρεχε περισσότερο απ' ό,τι στην Αγγλία. Τσάμπα έλεγα στη γυναίκα μου για τον πολύ καλό καιρό που έχουμε εδώ στην Ελλάδα...».

- Σοβαρά τώρα. Δεν ήταν πολιτισμικό σοκ για εσένα η αλλαγή αυτή στην επαγγελματική σου καθημερινότητα;

«Σίγουρα δυσκολεύτηκα, στην αρχή κυρίως. Εκεί τα πάντα είναι οργανωμένα, από τη μικρότερη κατηγορία μέχρι και την Πρέμιερ Λιγκ. Κυρίως υπάρχει οργάνωση στον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Σε αυτό εδώ είμαστε πολύ πίσω».

- Δηλαδή εκεί δεν έχουν λαϊκά δικαστήρια, δεν περίμεναν έξω από το γήπεδο για να σας επιτεθούν μετά τις ήττες;

«Δεν έχει τέτοια. Το πολύ, αν δεν παίξεις καλά, να μη σε χειροκροτήσουν. Καταλαβαίνουν πως έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Πηγαίνουν στο γήπεδο για να διασκεδάσουν, όχι να σπάσουν τα νεύρα τους. Εννοείται πως στενοχωριούνται όταν χάνει η ομάδα τους, αλλά το κάνουν με τρόπο που δείχνει σεβασμό προς το άθλημα».

- Έκανες 30 στα 30 παιχνίδια και η ομάδα σου σώθηκε την προτελευταία αγωνιστική. Κατά πόσο βοήθησε το έντονο ελληνικό στοιχείο που είχατε;

«Ήταν όντως θετικό. Υπάρχει συνεννόηση, ομοιογένεια και οι Έλληνες καταλαβαίνουν την πραγματικότητα. Χρειάζονται όμως και οι ξένοι, αρκεί να είναι ποιοτικοί».

- Ακούγονται πολλά για μεταγραφή σου, μολονότι έχεις άλλο ένα χρόνο συμβόλαιο...

«Εμένα δεν με ενόχλησε κανείς, αλλά ο ατζέντης μου χειρίζεται τα θέματά μου και εγώ θέλω να το μάθω τελευταίος. Η δουλειά μου είναι να παίζω. Ο ατζέντης μου θα κληθεί να βρει για εμένα ένα καλύτερο αύριο σε συνεργασία πάντα με την ομάδα όπου ανήκω».

- Έχεις γνώση του τι γίνεται στην Ευρώπη με τις ομάδες; Η κατάσταση, όσον αφορά τα οικονομικά, μοιάζει καθόλου με την αντίστοιχη της Ελλάδας;

«Ακόμη και στην Αγγλία χρωστούν πλέον, αν εξαιρεθούν οι μεγάλοι σύλλογοι, που έχουν τεράστια έσοδα. Έχουν χαμηλώσει οι προϋπολογισμοί και ψάχνουν για ελεύθερους παίκτες. Όλη η Ευρώπη περνάει δύσκολα, στην Ελλάδα τα γνωρίζετε όλοι. Αναγκαστικά οδηγούμαστε στη στήριξη των ομάδων από τις ακαδημίες τους, με ανεκτά μπάτζετ».

- Πιστεύεις πως μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο στην Ελλάδα;

«Αφού υπάρχει το παράδειγμα της Μπαρτσελόνα, νομίζω πως είναι η κατάλληλη εποχή. Ναι μεν δεν μπορεί καμία ελληνική –και όχι μόνο– ομάδα να φτάσει σε αυτό το επίπεδο, αλλά αν δουλέψουν σωστά με τα φυτώρια θα έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα».

- Εσύ προσωπικά τι φιλοδοξίες έχεις στην καριέρα σου;

«Το μόνο που με απασχολεί είναι να κάνω γεμάτες σεζόν και, βέβαια, να είμαι σε θέση να αγωνιστώ σε υψηλότερο επίπεδο από αυτό που βρίσκομαι σήμερα».

-Μίλησέ μας για την Εθνική Ελλάδος…

   «Πολύ τιμητικό για μένα το γεγονός της κλήσης μου στην Εθνική. Μακάρι να συνεχίσω να τα πηγαίνω καλά για να βρίσκομαι συχνότερα εκεί»



Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved