Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 3-1: «Καθάρισε» με Φορτούνη

Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 3-1: «Καθάρισε» με Φορτούνη

Ο Ολυμπιακός σκόραρε τρεις φορές στο τελευταίο εικοσάλεπτο και νίκησε 3-1 τον Αστέρα Τρίπολης στο άδειο λόγω τιμωρίας «Γ. Καραϊσκάκης» - Δύο γκολ ο Φορτούνης, ένα ο Ιντέγε, ενώ μείωσε ο Γιάννου στις καθυστερήσεις

Οι «ερυθρόλευκοι» παρά το γεγονός πως δυσκολεύτηκαν σε μεγάλο βαθμό απέναντι στο «συγκρότημα» του Στάικου Βεργέτη, κατάφεραν στο τελευταίο 20λεπτο να πάρουν το τρίποντο, ισοφαρίζοντας το ιστορικό ρεκόρ της ομάδας του Μπούκοβι με 11 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα και το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου απέναντι στον Πανθρακικό στην Κομοτηνή, έχουν την ευκαιρία να γράψουν το δικό τους ρεκόρ. Παράλληλα, η ομάδα του Πειραιά άνοιξε την ψαλίδα από τους διώκτες της, φτάνοντας στους 10 πόντους τη διαφορά, έχοντας και ένα ματς λιγότερο.

Από την άλλη, οι Αρκάδες δεν κατάφεραν να ανέβουν στην δεύτερη θέση, έχουν παράπονα για το πέναλτι που δόθηκε στον Ολυμπιακό στην… αγκαλιά Μιλιβόγεβιτς και Κουρμπέλη στο 72ο λεπτό, αλλά η ομάδα του Στάικου Βεργέτη, με εξαίρεση τα τελευταία λεπτά που βρέθηκε πίσω στο σκορ, θέλησε να μην δώσει χώρο στους γηπεδούχους.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που μπήκαν με περισσότερη επιθετική διάθεση και θέλησαν να απειλήσουν άμεσα την εστία του Μπαντή. Μόλις στο 2ο λεπτό, ο Κασάμι έκανε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο τερματοφύλακας των Αρκάδων απέκρουσε με δυσκολία σε κόρνερ, ενώ δύο λεπτά αργότερα, το σουτ του Ντουρμάζ βρήκε σε ετοιμότητα τον Έλληνα κίπερ.

Οι Πειραιώτες προσπάθησαν να απειλήσουν και πάλι στο 9’ με τον Σεμπά, ο οποίος πρόλαβε την λανθασμένη έξοδο του Μπαντή, αλλά το πλασέ που έκανε από πλάγια θέση, ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων αντέδρασε σωστά και έδιωξε σε κόρνερ. Το «συγκρότημα» του Μάρκο Σίλβα έκανε και πάλι… αισθητή την παρουσία του στην εστία του Μπαντή, όμως το σουτ που έκανε ο Ντουρμάζ στο 11’ έφυγε άουτ.

Στην συνέχεια, ο Αστέρας Τρίπολης ισορρόπησε την αναμέτρηση, έκλεισε τους χώρους προς την εστία του Μπαντή και προσπάθησε να χτυπήσει στην κόντρα, χωρίς ωστόσο να προκαλέσει σημαντικό… πονοκέφαλο στον Ρομπέρτο, ενώ στο 31’ ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Ντουρμάζ έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, στο δεύτερο δοκάρι ο Ιντέγε βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το πλασέ που έκανε πέρασε άουτ.

Όλη η… δράση στο δεύτερο

Με την έναρξη της «επανάληψης», ο Μάρκο Σίλβα θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του και για τον λόγο αυτό πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Φουστέρ στην θέση του Κασάμι. Οι Πειραιώτες είχαν τον έλεγχο του αγώνα και θέλησαν να απειλήσουν στο 52’ με τον Ντουρμάζ, ωστόσο, ο Σουηδός που πήρε εξαιρετική μπαλιά από τον Φορτούνη, δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπαντή, που έδιωξε σε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι αναζητούσαν τους διαδρόμους προς την εστία του τερματοφύλακα των Αρκάδων, αλλά η διπλή ζώνη άμυνας των φιλοξενούμενων δεν τους επέτρεψαν να δημιουργήσουν πολλές επικίνδυνες καταστάσεις. Στο 70’ ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, καθώς το φάουλ του Ντουρμάζ χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μπαντή, ωστόσο, δύο λεπτά αργότερα, οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν πέναλτι.

Έπειτα από κόρνερ, Μιλιβόγεβιτς και Κουρμπέλης ήταν… αγκαλιασμένοι, ο Σέρβος βρέθηκε στο έδαφος και ο διαιτητής Κύζας έδειξε την άσπρη βούλα, μία απόφαση που προκάλεσε έντονα παράπονα από τους φιλοξενούμενους. Την… εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Φορτούνης, ο οποίος δεν λάθεψε και έκανε το 1-0. Στο 80’ τα πράγματα έγιναν πιο… εύκολα για τους γηπεδούχους, καθώς ο Φορτούνης με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, μια και με ωραίο σουτ, νίκησε τον Μπαντή. Το παιχνίδι… κλείδωσε στο 86’ όταν ο Ιντέγε με σουτ από το ύψος της περιοχής σημάδεψε σωστά και έκανε το 3-0.

Πάντως, ο Αστέρας έψαξε ένα τέρμα και τα κατάφερε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Ντα Κόστα έκανε… χαζό πέναλτι στον Γιάννου, αυτός ανέλαβε την εκτέλεση, ο Ρομπέρτο απέκρουσε, αλλά στην… επαναφορά, ο επιθετικός των Αρκάδων σκόραρε για το 3-1 που ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μαζουάκου, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (46' Φουστέρ), Φορτούνης, Σεμπά (62' Ερνάνι), Ντουρμάζ (74' Ντομίνγκεζ), Ιντέγε.

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Λούι, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Ιγκλέσιας (71' Χαμντάνι), Κουρμπέλης, Νίκο Φερνάντες (66' Φούντας), Λανθαρότε, Παπαδόπουλος, Μάσα (81' Γιάννου).

Θυμηθείτε τον αγώνα στο live chat του Onsports:

Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 3-1: «Καθάρισε» με Φορτούνη

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/565b1e8d18b405d040ffd418?theme=onsports|600|700{/iframe}


Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved