Μεταγραφικό... ντόμινο στον Πειραιά!

Μεταγραφικό... ντόμινο στον Πειραιά!

Μεταγραφικό «ντόμινο» παίζεται φέτος στον Ολυμπιακό, καθώς πολλές από τις υποθέσεις (Τοροσίδης, Μόρας, Τζεμπούρ, Βίνιαλντουμ) που τον απασχολούν, φαίνεται πως έχουν... κοινό παρανομαστή!

Στον Ολυμπιακό γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν υπάρχει λόγος να κάνουν βιαστικές κινήσεις… Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν φέτος την πολυτέλεια της υπομονής και της σωστής αξιολόγησης όλων των δεδομένων σε κάθε μεταγραφική υπόθεση που θα προκύψει!

Οι διοικούντες την ΠΑΕ Ολυμπιακός κατάφεραν να τελειώσουν σε χρόνο…dt με το «καυτό» θέμα του προπονητή και με δεδομένη την παρουσία του Ερνέστο Βαλβέρδε στην άκρη του πάγκου, μπορούν να κοιτάξουν πιο… μακριά!

Ο εκ των αντιπροέδρων του συλλόγου του Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, υπογράμμισε, άλλωστε, ότι οι όποιες εξελίξεις θα λάβουν χώρα μετά το Πάσχα…

Μετά την συμφωνία με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, κάτι που αποτελούσε προτεραιότητα για τον Ολυμπιακό, απομένει η επισημοποίηση της επέκτασης της συνεργασίας και με τον Βασίλη Τοροσίδη, ώστε να «κλείσουν»  -πολύ γρήγορα, είναι αλήθεια-  όλα τα εσωτερικά «μέτωπα» στο λιμάνι.

Το θέμα Τοροσίδη είναι σχεδόν το ίδιο απλό για τους Πειραιώτες μ’ εκείνο του Παπαδόπουλου. Υπάρχει, δηλαδή, κοινή επιθυμία και από τις δύο πλευρές για συνέχιση της συνεργασίας, αμοιβαία εκτίμηση και σεβασμός, ενώ το οικονομικό δεν αποτελεί πρόβλημα για την διοίκηση των πρωταθλητών Ελλάδας.

Η πλευρά Τοροσίδη θέλει απλώς ν’ αποκατασταθεί η «αδικία», καθώς ο φυσικός ηγέτης των «ερυθρόλευκων» μέχρι τώρα αμείβεται με σαφώς λιγότερα χρήματα απ’ ότι άλλοι  -ξένοι κυρίως-  ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, κάτι το οποίο βρίσκει σύμφωνη και την διοίκηση του συλλόγου. Ο Βασίλης Τοροσίδης, άλλωστε, μαζί με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, θα είναι οι αρχηγοί και φυσικοί ηγέτες του Ολυμπιακού τα επόμενα χρόνια, καθώς χαίρουν της εκτίμησης του Βαγγέλη Μαρινάκη και όχι μόνο…

Αυτό που απομένει για να πέσουν οι υπογραφές και με τον Τοροσίδη  -όπως έγινε χθες (19/4) με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο-  είναι απλώς ένα ραντεβού του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον ποδοσφαιριστή και τους εκπροσώπους του.

Ένας από τους εκπροσώπους του διεθνούς ποδοσφαιριστή, βέβαια και συγκεκριμένα ο Γιώργος Καζιάνης συναντήθηκε, ήδη, με τους ιθύνοντες των «ερυθρόλευκων», πριν την φιέστα με την Λάρισα… Σ’ εκείνο το ραντεβού ξεκαθαρίστηκε ότι ο παίκτης θα παραμείνει στον Ολυμπιακό εκτός κι αν φτάσει στα γραφεία της ΠΑΕ πρόταση από ομάδα του εξωτερικού που θ’ αγγίζει την ρήτρα των 7 εκατομμυρίων ευρώ. Διότι ο Τοροσίδης θέλει ν’ αγωνιστεί σε μεγάλη ομάδα της Ευρώπης  -δεν το έχει κρύψει ποτέ αυτό-  και φυσικά ο Ολυμπιακός δεν θα του κλείσει τον δρόμο… Θα πρέπει ωστόσο, να ικανοποιηθεί οικονομικά, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να… σαλπάρει από τον Πειραιά ο «Τόρο» με λιγότερα από 5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Γιώργος Καζιάνης, όμως, εκτός του Τοροσίδη έχει στο πελατολόγιο του και τον Βαγγέλη Μόρα, έναν ακόμα Έλληνα διεθνή, που ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό. Μοιραία, όταν βρέθηκε προ ημερών στην Πλατεία Αλεξάνδρας για το θέμα Τοροσίδη, το όνομα του κεντρικού αμυντικού της Μπολόνια, ο οποίος μένει ελεύθερος σε δύο μήνες από τους «ροσομπλού», έπεσε στο τραπέζι…

Ο Μόρας βρίσκεται όντως στη μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού, ως πρώτη εναλλακτική λύση πίσω από το όνομα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, ο οποίος αποτελεί διακαή πόθο του Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά η υπόθεση του είναι εξαιρετικά δύσκολη για τους Πειραιώτες.

Ο Θεσσαλός αμυντικός  -μέσω του εκπροσώπου του-  έχει, ήδη, συμφωνήσει με τους πρωταθλητές, περιμένει ωστόσο, το «σινιάλο» της διοίκησης του Ολυμπιακού για να μπει στο αεροπλάνο και να έρθει πίσω στην πατρίδα για τις υπογραφές!

Αυτό, όμως, δεν πρόκειται να γίνει αν δεν εγκαταλειφθεί οριστικά η περίπτωση Παπασταθόπουλου! Η ρήτρα του Μεσσήνιου αμυντικού στο συμβόλαιό του με τη Μίλαν ανέρχεται στα 8 εκατομμύρια ευρώ, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να μην μπορεί να κινηθεί για την αγορά των δικαιωμάτων του. Μπορεί, όμως, να εξασφαλίσει το «Si» των Ιταλών για τον δανεισμό του πρώην παίκτη της ΑΕΚ! Για τον Παπασταθόπουλο, βέβαια, έχει προκύψει ενδιαφέρον και από τους… βαθύπλουτους της Ζενίτ, ο νεαρός αμυντικός ωστόσο, δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα «ζεστός» να μετακομίσει στην «παγωμένη» Αγία Πετρούπολη, οπότε ο Ολυμπιακός ενδεχομένως να έχει πλεονέκτημα σ’ αυτήν την άτυπη «μονομαχία» του με τους Ρώσους!

Συμπερασματικά, η μεταγραφή Μόρα δεν πρόκειται να «κλείσει» πριν την εβδομάδα μετά το Πάσχα, ασχέτως αν υπάρχει, ήδη προφορική συμφωνία του Ολυμπιακού με τον Γιώργο Καζιάνη.

Αξίζει να σημειωθεί, εξάλλου, ότι ο συγκεκριμένος μάνατζερ «παίζει» πολύ δυνατά φέτος με τον Ολυμπιακό, καθώς δικός του πελάτης είναι και ο Ραφίκ Τζεμπούρ, για τον οποίο καθόλου δεν θα «χάλαγε» τους Πειραιώτες να δεχθούν μία πρόταση 4 ή 5 εκατομμυρίων ευρώ! Ακόμα κάτι τέτοιο δεν έχει υπάρξει  -παρά την έντονη φημολογία για ενδιαφέρον από Τουρκία-  ωστόσο ο Καζιάνης δεν αποκλείεται να βάλει το… χεράκι του και σ’ αυτό το θέμα!

Όσον αφορά το όνομα του  -εξαιρετικά ταλαντούχου-  Ολλανδού χαφ της Φέγενορντ, Τζορτζίνιο Βίνιαλντουμ, το οποίο επίσης γράφτηκε χθες (19/4), είναι κι αυτό «προϊόν» του προ ημερών ραντεβού του Γιώργου Καζιάνη με τους διοικούντες την ΠΑΕ Ολυμπιακός… Διότι και στην χώρα της τουλίπας, αυτός που έχει πολύ καλές «άκρες» δεν είναι άλλος, από τον Γιώργο Καζιάνη…

Είναι φανερό, λοιπόν, ότι πολλές από τις φετινές μεταγραφικές υποθέσεις των «ερυθρόλευκων» θα έχουν κοινό παρανομαστή!



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved