Τα παιχνίδια που... δεν έπρεπε να τελειώσουν ποτέ! (videos)

Τα παιχνίδια που... δεν έπρεπε να τελειώσουν ποτέ! (videos)

Χτες (21/11/15) γράφτηκε (αν όχι η πιο «μαύρη») μία εκ των μελανότερων σελίδων στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, με τους υπέυθυνους του αγώνα Παναθηναίκός-Ολυμπιακός να αποφασίζουν να μην αρχίσει ποτέ το παιχνίδι λόγω των φωτοβολίδων που δέχτηκαν οι παίκτες του Ολυμπιακού.

Αυτό που έπραξαν οι ιθύνοντες του αγώνα σπανίζει στα ελληνικά γήπεδα, καθώς εάν εξαιρέσουμε το Πανιώνιος-Ολυμπιακός του 2004 (το οποίο όμως απλώς αναβλήθηκε) δεν συνηθίζεται στη χώρα μας να ματαιώνονται αγώνες όταν η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από έκρυθμη.

Το Onsports σας παρουσιάζει παρακάτω μερικά εκ των πλέον χαρακτηριστικών παιχνιδιών τα οποία είτε δεν έπρεπε να ξεκινήσουν, είτε (σίγουρα) δεν έπρεπε να τελειώσουν.

ΠΑΟΚ Ολυμπιακός 1-1 (Τελικός Κυπέλλου 1992)

Παραδοσιακά οι αγώνες ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού έχουν πολλές τέτοιες «συγκινήσεις» ωστόσο εμείς θα εστιάσουμε στον τελικό κυπέλλου του 1992. Τότε που οι διπλοί τελικοί των κυπέλλων είχαν μπει στη ζωή του ελληνικού ποδοσφαίρου και εκείνη τη σεζόν ο πρώτος διεξήχθη στο γήπεδο της Τούμπας.

Τα πάντα ξεκίνησαν για ένα... πανό, όχι λόγω του περιεχομένου του αλλά επειδή εμπόδιζε ορισμένους φιλάθλους να δουν το παιχνίδι! Υπήρξε ένας μικρός αναβρασμός μεταξύ των φιλάθλων, ωστόσο όταν επενέβησαν τα ΜΑΤ, χάθηκε κάθε λογική. Τα επεισόδια ήταν τόσο εκτεταμένα που έφτασαν μέχρι και τον περιβάλλοντα χώρο της Τούμπας.

Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν 10 άτομα (σ.σ. όλοι αστυνομικοί) και να γίνουν 5 συλλήψεις.

Όσο για τον αγώνα ο Ολυμπιακός απέσπασε το 1-1 από τον ΠΑΟΚ με τον Γιώτη Τσαλουχίδη να ισοφαρίζει το σκορ (63') λίγο μετά το 1-0 του Σκαρτάδου (51').

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-0  (Τελικός Κυπέλλου 1995)

Το έτερον... καυτό ζευγάρι είναι η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός που έχουν βεβαρημένο ποινικό μητρώο στις αναμετρήσεις τους.

Όπως σε εκείνο τον αλησμόνητο τελικό του 1995, όπου ο αγώνας έπρεπε να έχει διακοπεί από το ημίχρονο λόγω των συμπλοκών των οπαδών των δύο ομάδων που λίγο έλειψε να γκρεμίσουν το ΟΑΚΑ. Ήρθε και η φάση του πέναλτι στο τέλος του αγώνα που έφερε την έκρηξη ολόκληρου του «κιτρινόμαυρου» στρατόπεδου και το γλυκό... έδεσε!

Για την ιστορία ο Παναθηναϊκός επικράτησε με το πέναλτι του Βαζέχα και κατέκτησε το τρόπαιο.

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-2 (2006)

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και η Ένωση πραγματοποιεί ένα μεγάλο «διπλό» με ανατροπή, χάρη στα γκολ των Μαντούκα και Δέλλα, ενώ είχε προηγηθεί το γκολ του Παπαδόπουλου για τους «πράσινους».

Το παιχνίδι ωστόσο κακώς είχε ξεκινήσει καθώς οπαδοί των δύο ομάδων βρέθηκαν κυριολεκτικά... σε πόλεμο πριν την έναρξη της αναμέτρησης μετατρέποντας τον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ σε ναρκωπέδιο!

Ατρόμητος-ΑΕΚ 0-3 (Τελικός Κυπέλλου 2011)

Φαίνεται οι τελικοί κυπέλλων έχουν... τη γοητεία τους στα έκτρωπα, και ο τελικός μεταξύ ΑΕΚ και Ατρομήτου δεν μπορούσε να είναι η εξαίρεση στον κανόνα.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι η ΑΕΚ κατέκτησε τίτλο για πρώτη φορά από το 2002, ωστόσο η κατάκτηση του τροπαίου επισκιάστηκε από τα επεισόδια των οπαδών των δύο ομάδων. Οι φίλαθλοι εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο 7 λεπτά πριν τη λήξη του παιχνιδιού και έκτοτε επικράτησε... ο Αρμαγεδών!

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-3 (το ματς διεκόπη, κ.α. 0-1)

Δεν μπορούσε μόνο το χτεσινό παιχνίδι να είναι το μοναδικό που ήταν επεισοδιακό. Νωπές είναι οι μνήμες από την περσινή νίκη των «πρασίνων» η οποία επισκιάστηκε από το «ντου» των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο και για την ρίψη φωτοβολίδας προς τον Κασάμι, ωστόσο πιο χαρακτηριστικό ματς που δεν θα έπρεπε να φτάσει μέχρι και... το 82' (όταν αποφάσισε ο διαιτητής Κάκος να το λήξει) ήταν το παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων το 2012 στο ΟΑΚΑ.

Τότε που οι κουκουλοφόροι εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο στο ημίχρονο, και ουσιαστικά δεν ξαναβγήκαν,με το διαιτητή να αποφασίζει πως έπρεπε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Τελικώς το έληξε οριστικά στο 82' με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 1-0 με το γκολ του Αμπντούν, και τελικώς να το παίρνει στα χαρτιά με 3-0.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-1 (1997)

Ωστόσο δεν γίνονται όλα τα απαράδεκτα μόνο με γηπεδούχους τους «πράσινους». Το 1997 ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε τον Παναθηναϊκό και η κατάσταση είναι... εύφλεκτη.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα φίλαθλοι και των δύο ομάδων ανταλλάσουν πυρά, με πολλους εκ των φιλάθλων του Ολυμπιακού να κάνουν παρέλαση στο στίβο, γύρω από τον αγωνιστικό χώρο. Τα επεισόδια χειροτερεύουν όσο περνάει η ώρα, αλλά το παιχνίδι έληξε κανονικά με την ολοκλήρωση του αγώνα.



Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved