Ατρόμητος - Παναθηναϊκός 1-2: Ο Παναθηναϊκός (και ο Μπεργκ) είναι ΖΩΝΤΑΝΟΣ!

Ατρόμητος - Παναθηναϊκός 1-2: Ο Παναθηναϊκός (και ο Μπεργκ) είναι ΖΩΝΤΑΝΟΣ!

Κόντρα στον Ατρόμητο και το διαιτητικό τρίο -αρνήθηκε πέναλτι στον Πέτριτς ο Κύζας-, ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-1 μέσα στο Περιστέρι με ανατροπή, με τον Μάρκους Μπεργκ να επιστρέφει στα γκολ μετά από πολύ καιρό

Οι «πράσινοι» με τον Στιβ Ρούτερ στον πάγκο τους για μία μόνο φορά, καθώς τα ξημερώματα της Κυριακής (8/11) θα βρίσκεται στην Ελλάδα για λογαριασμό του «τριφυλλιού» ο Ματέο Στραματσιόνι ο οποίος θα αναλάβει τον Παναθηναϊκό αντικαθιστώντας τον Γιάννη Αναστασίου.

Τα κέρδη για τους νικητές στο Περιστέρι πάντως είναι πολλά. Αρχικά η ομάδα έφτασε σε νίκη με ανατροπή και θα επιστρέψει η ηρεμία στο εσωτερικό της, πράγμα θετικό για τον Ιταλό τεχνικό ο οποίος θα συναντήσει καλύτερο κλίμα σε σχέση με αυτό που θα έβρισκε αν οι «πράσινοι» γκέλαραν. Παρά την κακή ψυχολογία και τις τραγικές αποφάσεις του διαιτητικού τρίου το «τριφύλλι» έβγαλε ψυχή και γύρισε το ματς σε μία δύσκολη έδρα, ακόμα και φέτος που ο Ατρόμητος δεν τα πηγαίνει καλά. Το τρίτο και πολύ σημαντικό κέρδος είναι ότι ο Μάρκους Μπεργκ μετά τα τέλη Αυγούστου και το γκολ επί της Καλλονής βρήκε ξανά δίχτυα ενώ είχε και την ασίστ στο γκολ της ισοφάρισης από τον Νίκο Καρέλη. Το επιθετικό δίδυμο του Παναθηναϊκού λοιπόν είναι στις επάλξεις ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Το τελευταίο κέρδος για το κλαμπ είναι ότι δεν άνοιξε ακόμα περισσότερο η ψαλίδα από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό...

Η εξέλιξη του αγώνα

Κακές ήταν αμφότερες οι ομάδες στο ξεκίνημα του αγώνα, με φυσιολογική εξέλιξη το θέαμα στο γήπεδο του Περιστερίου να είναι -πολύ- φτωχό. Φυσικά ο πρώτος βοηθός Ιωάννης Σίπκας από την Πέλλα φρόντισε να κόψει δύο φορές τον Παναθηναϊκό με ανύπαρκτα οφσάιντ, σε προσπάθειες των Καρέλη και Μπεργκ οι οποίοι έβγαιναν μόνοι τους απέναντι στον Γκορμπούνοφ.

Η πρώτη καλή ευκαιρία στον αγώνα καταγράφεται στο 42' όταν ο Αμπέντ συνδυάστηκε με τον Καρέλη και βγήκε απέναντι στον Γκορμπούνοφ, αλλά ο Λευκορώσος τερματοφύλακας απέκρουσε σωτήρια. Ένα λεπτό μετά ο Ναπολεόνι σε μία παρόμοια φάση βρέθηκε τετ α τετ με τον Στιλ, αλλά ο Άγγλος έσωσε.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ για τους γηπεδούχους. Ο Αμπέντ «πούλησε» την μπάλα στο κέντρο, ο Μπρίτο έδωσε στον Ναπολεόνι και ο Ιταλός με ωραίο αριστερό πλασέ έγραψε το 1-0. 

Ο Παναθηναϊκός βγήκε στην επίθεση, με τις αλλαγές του Στιβ Ρούτερ να τον βοηθάνε πάρα πολύ και σιγά-σιγά πήρε τα ηνία. Ο Καρέλης έριξε την... προειδοποιητική βολή αλλά ο Γκορμπούνοφ απέκρουσε. Ωστόσο στο 72' ο Μπεργκ βρήκε τον Κρητικό και ο τελευταίος με αριστερό πλασέ έφερε το ματς στα ίσα.

Έξι λεπτά αργότερα ο Λαζαρίδης έκανε «καθαρό» πέναλτι πάνω στον Μλάντεν Πέτριτς, αλλά ο Κύζας έκλεισε τα μάτια στην παράβαση όπως και ο βοηθός του.

Δύο λεπτά μετά ο κεντρικός αμυντικός των γηπεδούχων «βούτηξε» μέσα στην περιοχή των «πράσινων», αλλά ο ρέφερι δεν σφύριξε ούτε αυτήν την φορά, ενώ χάρισε την δεύτερη κίτρινη στον έμπειρο στόπερ για «θέατρο». Το γκολ που έκρινε τον αγώνα τελικά ήρθε στο 84', μετά από γέμισμα του Ατζαγκούν, ο Καρέλης έστρωσε στον Μπεργκ και ο Σουηδός «εκτέλεσε» τον γκολκίπερ των γηπεδούχων για την ολική ανατροπή και για ένα σπουδαίο «τρίποντο».

Ατρόμητος (Τραϊανός Δέλλας): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης (76’ Μπάλλας), Μπιτόλο, Στόιτσεφ Μπ., Λαζαρίδης, Ουσέρο, Μπρίτο (66’ Λημνιός), Γοδόι, Πίτου Γκαρσία, Μαρσελίνο (84’ Στόιτσεφ Μ.), Ναπολεόνι

Παναθηναϊκός (Στιβ Ρούτερ): Στιλ, Βέμερ, Σάντσεθ, Τριανταφυλλόπουλος, Πράνιτς, Ζέκα, Λουντ (85’ Νάνο), Αμπέντ (60’ Ατζαγκούν), Νίνης (67’ Πέτριτς), Καρέλης, Μπεργκ

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα στο Live Chat του Onsports.

Ατρόμητος - Παναθηναϊκός 1-2: Ο Παναθηναϊκός (και ο Μπεργκ) είναι ΖΩΝΤΑΝΟΣ!



Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved