Οι «Έλληνες» του Παούνοβιτς και ο… Ολυμπιακός!

Οι «Έλληνες» του Παούνοβιτς και ο… Ολυμπιακός!

Προ των… πυλών του Παναθηναϊκού εμφανίζεται ο Βέλικο Παούνοβιτς και το Onsports σας παρουσιάζει την απίστευτη… σχέση που έχει με την Ελλάδα ο Σέρβος, παρά το γεγονός πως δεν έχει αγωνιστεί και δεν έχει εργαστεί - ακόμα - στην χώρα μας.

Ο 38χρονος προπονητής αναμένεται να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των «πράσινων», μια και όπως όλα δείχνουν, έχει έρθει σε κατ’ αρχήν συμφωνία με τον Γιάννη Αλαφούζο και εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα για να έχει τις τελικές επαφές με τον πρόεδρο των «πράσινων».

Η απίστευτη… σχέση του με τον Ολυμπιακό

Ο Βέλικο Παούνοβιτς έρχεται στην Αθήνα ως τεχνικός της ομάδας Νέων της Σερβίας, με την οποία κατέκτησε, προ μηνών, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Μάλιστα, στην σύνθεση είχε ως αρχηγό τον νεαρό μέσο του Ολυμπιακού, Σάσα Ζντιέλαρ. Όμως, αυτή δεν είναι η μοναδική του… σύνδεση με τους «ερυθρόλευκους».

Συγκεκριμένα, την εποχή που ο Σέρβος έπαιζε μπάλα, έκανε καριέρα κυρίως στην Ισπανία, αλλάζοντας πολλές ομάδες, όπου είχε… συναντήσεις με ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αργότερα αγωνίστηκαν με την φανέλα του πειραϊκού συλλόγου. Η πρώτη… επαφή ήταν την σεζόν 1998-’99 στην Μαγιόρκα, που αγωνίστηκε ως δανεικός από την Ατλέτικο Μαδρίτης, είχε συμπαίκτες τους Αριέλ Ιμπαγάσα και Λάρα Γκαρσία Ντάνι. Μάλιστα, με τον Αργεντινό συναντήθηκε εκ νέου στους νησιώτες, την σεζόν 2001-’02 έχοντας μαζί και τον Άλμπερτ Ριέρα.

Και οι… άλλοι

Μάλιστα, την σεζόν 2003-’04 όταν και επέστρεψε στην Ατλέτικο Μαδρίτης είχε και πάλι συμπαίκτη τον «Κάνιο», όπως και τους Ντέμη Νικολαΐδη, τον πρώην επιθετικό του Παναθηναϊκού Τοτσέ, αλλά και τον Χουάνμα που αγωνίστηκε αργότερα στον Άρη. Κάτι ανάλογο έγινε και την επόμενη χρονιά, με κοινό παρονομαστή τον Αριέλ Ιμπαγάσα, μόνο που στην ελληνική… παροικία, ήταν πλέον ο Χουάν Βελάσκο, που… πέρασε από τον Πανθρακικό και την Λάρισα. Η τελευταία του… επαφή με τον Ολυμπιακό ήταν με τον Λιούμπομιρ Φέισα, τον οποίο βρήκε στην επιστροφή του στην Παρτιζάν, την σεζόν 2008-’09 αλλά και τον Μπράνα Ίλιτς, που πλέον αγωνίζεται στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Πάντως, η πρώτη… επαφή με ελληνικό «άρωμα», είχε γίνει τις σεζόν 1996-’97 και 1997-’98 στους «ροχιμπλάνκος» της Ισπανίας, αγωνιζόμενος στο πλευρό του Μίλινκο Πάντιτς. Στην Ατλέτικο είχε ακόμα συμπαίκτες τους Πάμπλο Γκαρσία και Κάρλος Γκαμάρα, την σεζόν 1999-’00. Ακολούθησε η συνύρπαξή του με τον Ρούμπεν Πουλίδο στην Χετάφε για δύο χρόνια (2005-’06 και 2006-’07) ενώ στην δεύτερη σεζόν είχε… προστεθεί και ο Μάρις Βερπακόφσκις, που αγωνίστηκε μετέπειτα στον Εργοτέλη. Μάλιστα, με τον Ισπανό ήταν συμπαίκτες και στην Αλμερία την σεζόν 2007-’08.

Φαίνεται όμως, πως το ελληνικό… στοιχείο δεν τον άφησε, ακόμα και στην μεταγραφή του στην Ρωσία και την Ρούμπιν Καζάν, μια και το 2007 ήταν συμπαίκτης με τον Κριστιάν Νομπόα, ενώ στον τελευταίο σταθμό στην ποδοσφαιρική του καριέρα, το 2011 στην Αμερική με την Φιλαδέλφεια Γιούνιον συνεργάστηκε με τον Φρέντι Αντού, ο οποίος νωρίτερα είχε αγωνιστεί στον Άρη.

Συνοπτικά οι «Έλληνες» με τους οποίους συνεργάστηκε ο Βέλικο Παούνοβιτς:

Ατλέτικο Μαδρίτης ('96-'97), ('97-'98)
Μίλινκο Πάντιτς - Πανιώνιος

Μαγιόρκα ('98-'99)
Αριέλ Ιμπαγάσα - Ολυμπιακός
Ντάνι - Ολυμπιακός

Ατλέτικο Μαδρίτης ('99-'00)
Πάμπλο Γκαρσία - ΠΑΟΚ
Κάρλος Γκαμάρα - ΑΕΚ

Μαγιόρκα ('01-'02)
Άλμπερτ Ριέρα - Ολυμπιακός
Αριέλ Ιμπαγάσα - Ολυμπιακός

Ατλέτικο Μαδρίτης ('03-'04)
Αριέλ Ιμπαγάσα - Ολυμπιακός
Ντέμης Νικολαΐδης - ΑΕΚ
Τοτσέ - Παναθηναϊκός
Χουάνμα - Άρης

Ατλέτικο Μαδρίτης ('04-'05)
Αριέλ Ιμπαγάσα - Ολυμπιακός
Χουάν Βελάσκο - Πανθρακικός, Λάρισα

Χετάφε ('05-'06)
Ρούμπεν Πουλίδο - Αστέρας Τρίπολης, Άρης

Χετάφε ('06-'07)
Μάρις Βερπακόφσκις - Εργοτέλης
Ρούμπεν Πουλίδο - Αστέρας Τρίπολης, Άρης

Ρούμπιν Καζάν (2007)
Κριστιάν Νομπόα - ΠΑΟΚ

Αλμερία ('07-'08)
Ρούμπεν Πουλίδο - Αστέρας Τρίπολης, Άρης

Παρτιζάν ('08-'09)
Λιούμπομιρ Φέισα - Ολυμπιακός
Μπράνα Ίλιτς - ΠΑΣ Γιάννινα

Φιλαδέλφεια Ούνιον (2011)
Φρέντι Αντού - Άρης



ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved