Στο ίδιο έργο θεατές

Στο ίδιο έργο θεατές

Τα λάθη επιτρέπονται ακόμη κι αν προέρχονται από πολύπειρους στην πιάτσα του ποδοσφαίρου. Όταν επαναλαμβάνονται όμως, μολονότι η δεύτερη ευκαιρία ήρθε ως μάννα εξ ουρανού, τότε πολύ απλά δεν δικαιούνται και… τρίτη, πριν μάθουν καλά το μάθημά τους.

Τα «λιοντάρια» των Σερρών δεν βρυχήθηκαν φέτος διότι απλούστατα όλα πήγαν στραβά απ’ την αρχή.

Έχουμε και λέμε: Η ομάδα έμεινε στην βασική προετοιμασία, χωρίς τον γυμναστή που τους προπονούσε τα τρία τελευταία χρόνια, με απόφαση του προέδρου. Εμεινε για καιρό, χωρίς γυμναστή, για την ακρίβεια. Οι περισσότεροι ξένοι εμφανίστηκαν στην πόλη, την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου. Χωρίς προετοιμασία οι τραυματισμοί ήταν αναπόφευκτοι. Ετσι ο Μπρίτες δεν έπαιξε καθόλου, ο Ντιόγκο έμεινε πέντε μήνες εκτός, ο Αλβάρες συμμετείχε μόλις στα μισά ματς της σεζόν. Ο Βρούτσινα επίσης, από τα μέσα Οκτωβρίου δεν ξανάπαιξε, όσο για τον Μπανγκουρά, ήταν αναμενόμενο ότι κάποια στιγμή θα βαριόταν και θα αποχωρούσε. Το είχε ξανακάνει άλλωστε.

Ενας, ένας οι ξένοι έπεφταν σαν ζαλισμένα κουνούπια κι όταν ήρθε η ώρα των χειμερινών αγορών θα περίμενε κανείς, ο σύλλογος να ενισχυθεί στην εμπροσθοφυλακή. Η αιτιολογία για την απόκτηση μέσων, αμυντικών -οι Κις, Σίντιτς, Κέρλα πέρασαν και δεν… ακούμπησαν-  και μηδενός φορ ήταν ότι «ο Αρης έχει λιγότερα γκολ από εμάς, οπότε δεν χρειαζόμαστε». Την αρχική έκπληξη της απόφασης διαδέχεται ο προβληματισμός. Κάπου εκεί γιγαντώθηκε η αντίδραση των οπαδών. Κήρυξαν ανοικτό πόλεμο στον Πέτρο Θεοδωρίδη ο οποίος είδε τα μισά μέλη του Δ.Σ. να παραιτούνται. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η πρόσληψη του Βούκοτιτς, αντί του Κοκότοβιτς. Ο ισχυρός ανήρ εξωθείται σε παραίτηση λίγο καιρό αργότερα, το καράβι είναι ακυβέρνητο εν μέσω φουρτούνας.

Τα σοβαρά λάθη που έγιναν με παιδιάστικες συμπεριφορές παραπέμπουν σε διαχείριση ομάδας χωριού. Διότι πως αλλιώς να εκλάβει κανείς δηλώσεις του τύπου «ο Γεωργιάδης παίζει για την πάρτη του»; ‘Η ακόμη την κόντρα με τον Ράντμαν, αγαπημένο παιδί της εξέδρας. Λογική απορία: Οσα δίκια κι αν είχε ο Θεοδωρίδης –αν είχε…-  θα τα έβρισκε κάνοντας εχθρούς τους ποδοσφαιριστές; Εν προκειμένω  το ζητούμενο, σε αντίστοιχες καταστάσεις έντασης και πίεσης δεν ήταν οι αντιπαραθέσεις αλλά η συνένωση και η ηρεμία. Η προσπάθεια, από όλους τους εμπλεκόμενους, αποφυγής του υποβιβασμού. Χρόνος υπήρχε, επέμεναν 10 αγωνιστικές, αλλά αντ’ αυτού ο Πανσερραϊκός, οδηγήθηκε με μαθηματική ακρίβεια, στη Football League. Η ακρίβεια έγκειται στο γεγονός ότι μάζεψε ακριβώς τους ίδιους βαθμούς που είχε προ διετίας!

Ο Πανσερραϊκός είναι απ’ τα πιο σημαντικά κλαμπ της περιφέρειας αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι στα 52 χρόνια της Α’ Εθνικής έχει συμμετάσχει 24 φορές. Περισσότερες μετρούν μόνο ο ΟΦΗ, η Λάρισα και η Παναχαϊκή. Κι έχει αναδείξει εξαιρετικούς παίκτες στο παρελθόν. Οι παλιότεροι θα θυμούνται απ’ την ομάδα της δεκαετίας του 60, τον Παναγιώτη Κελεσίδη, τον (φορ και πρώτο σκόρερ στην ιστορία της Α’ Εθνικής) Γιώργο Μπιτζίδη, τον χαφ Δημήτρη Ηλιάδη κι ακόμη τους αμυντικούς Στοϊμένο, Χατζηπανταζή, τον μέσο Κιοσέογλου, τον επιθετικό Καλαποδά.

Τα ταλέντα δεν έλειψαν ποτέ απ’ τις Σέρρες γι αυτό και στα σέβεντις τα «λιοντάρια» είχαν σημαντική παρουσία στα «μεγάλα σαλόνια» με αστέρια τότε τον σημερινό προπονητή Παύλο Δημητρίου, κι ακόμη τους Κατσαβάκη, Ταράση, Τραϊανόπουλο, Λιγάση, Σοφιά, Σεϊζη, Καλτσά, Αναστασιάδη και Πανταζή. Ακόμη και στις μέρες μας οι ταλαντούχοι της περιοχής ανέβασαν τις μετοχές του συλλόγου κι αυτοί ήταν που πήραν το βάρος των ευθυνών, όταν οι ξένοι (αμφίβολης ποιότητας οι περισσότεροι) κλάταραν. Ο Τάσος Παπάζογλου, ο Δημήτρης Ανάκογλου, ο ρούκι Κώστας Τριανταφύλλου και βέβαια ο Γιώργος Γεωργιάδης. Τούτος ο 23χρονος μπαλαδόρος, όταν αποφασίσει να θέσει ως σοβαρή προτεραιότητα στη ζωή του, όχι για πολύ, για μια δεκαετία, το ποδόσφαιρο, τότε θα μπεί στην ελίτ, όπως του αξίζει χάριν των αδιαμφισβήτητων ικανοτήτων του.

Ο Πανσερραϊκός είναι μια ομάδα της περιφέρειας, όπως όλες οι άλλες. Οι διοικούντες επενδύουν, επιλέγουν και ελπίζουν σε μερική απόσβεση κόπου, χρημάτων αν και η αναγνωρισιμότητα υφίσταται σε κάθε περίπτωση. Οι οπαδοί, είναι απαιτητικοί, παίρνουν θέση στα ζητήματα, πολλές φορές η αγάπη τους στο σύλλογο, πνίγει τους πρωταγωνιστές. Κι οι παίκτες, φτιάχνουν το όνομά τους, ελπίζοντας σε ένα καλύτερο, πιο φιλόδοξο αύριο, στην πρωτεύουσα, στο εξωτερικό.

Το ότι αυτό το τρίπτυχο δεν είναι εύκολο να συνεργαστεί αρμονικά το απέδειξε και φέτος η τελική κατάταξη. Τρεις ομάδες της περιφέρειας, δύο «παλιές καραβάνες» και μια νεόκοπη, έμειναν κάτω απ’ τη βάση. Αν δεν θέλουν να τους αποκαλούν «ασανσέρ» ας παραδειγματιστούν από την εξαιρετική περίπτωση του Εργοτέλη. Το σίγουρο δεν είναι ότι θα τα καταφέρουν κιόλας αλλά τουλάχιστον αξίζει να προσπαθήσουν.



Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved