ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 3-1: Τον διέλυσε σ' ένα ημίχρονο

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 3-1: Τον διέλυσε σ' ένα ημίχρονο

Ο ΠΑΟΚ ήταν καταιγιστικός στο πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και προηγήθηκε 3-0 για να νικήσει τελικά με 3-1 - Ανύπαρκτο πέναλτι το πρώτο γκολ των γηπεδούχων, τραγική εικόνα από τους «πράσινους» στο πρώτο μέρος

Το φετινό ντέρμπι της Τούμπας ήταν ένα από τα πιο περίεργα και διαφορετικά των τελευταίων ετών. Όχι επειδή ο «Δικέφαλος του Βορρά» νίκησε σπάζοντας την κακή παράδοση που χτίστηκε πέρσι, αλλά επειδή κρίθηκε σε χρονικό διάστημα 14 λεπτών.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν από το ξεκίνημα ότι επιθυμούσαν να αναλάβουν εκείνοι τον ρόλο του αφεντικού κι εφόσον ήταν δυνατό να καθάριζαν την υπόθεση νίκη όσο νωρίτερα γινόταν. Αυτό είχε ποδοσφαιρική λογική από πλευράς Ιγκόρ Τούντορ καθώς γνώριζε καλύτερα από τον καθέναν ότι οι παίκτες του ήταν κουρασμένοι μετά από το παιχνίδι της Πέμπτης με την Κράσνονταρ για το Europa League.

Το (κλασικό) «πράσινο» μπλακ άουτ και η (κλασική) διαιτητική αδικία

Από την άλλη, αυτό που δεν είχε καμία μα καμία ποδοσφαιρική λογική ήταν το μπλακ άουτ των παικτών του Παναθηναϊκού μετά το πρώτο γκολ που δέχτηκαν. Στη φάση του 27' που ο Αρετόπουλος έδωσε πέναλτι εις βάρος του Ταυλαρίδη και υπέρ του Ροντρίγκεζ τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. Αν υπάρχει παράβαση αυτή είναι έξω από την περιοχή, με τον Τρικαλινό ρέφερι όμως να... ντύνεται Στράτος Παπουτσέλης (το αλησμόνητο πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού τον Δεκέμβρη του 1996 στο «Γ. Καραϊσκάκης») και να τρέχει με... μανία στην άσπρη βούλα. Ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ έστειλε ψύχραιμα την μπάλα στα δίχτυα και ο ΠΑΟΚ μπήκε μπροστά στο σκορ, λίγο πριν ο Βούλγαρος αποχωρήσει λόγω τραυματισμού.

Τρία λεπτά αργότερα ο Στάθης Ταυλαρίδης θύμισε παίκτη ερασιτεχνικού πρωταθλήματος. Υπερβολή; Μάλλον όχι, αν δείτε την φάση. Ο Ροντρίγκεζ κινήθηκε και σούταρε, ο Στιλ απέκρουσε με αστάθεια, αλλά ο βετεράνος αμυντικός αντί να διώξει την μπάλα από την μικρή περιοχή κινήθηκε με ταχύτητα... replay slow motion για να επανέλθει ο εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήρι και να πλασάρει για το 2-0 μέσα σε πανζουρλισμό...

Ποιος δεν είχε ευθύνη στα δύο πρώτα γκολ; Ο Λουκ Στιλ. Ο Άγγλος λοιπόν πήρε κι αυτός θέση στο... κάδρο με την τραγική του έξοδο σε κόρνερ του Πέλκα στο 42', με τον Μιγκέλ Βίτορ να σκοράρει σαν σε προπόνηση και να κρίνει το ντέρμπι πριν καν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Κυριάρχησε αλλά καθυστερημένα

Το ντέρμπι είχε τελειώσει, αλλά στο ποδόσφαιρο υπάρχει και η αξιοπρέπεια. Κι αυτή τουλάχιστον φρόντισε να την διατηρήσει το «τριφύλλι». Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου εμφανίστηκε αλλαγμένη στο δεύτερο μέρος, αλλά ήταν πλέον πολύ αργά, αφού ο ΠΑΟΚ είχε το υπέρ του αποτέλεσμα και το μόνο που χρειαζόταν να κάνει ήταν να το διατηρήσει. Οι «πράσινοι» πήραν τον έλεγχο στο χορτάρι, αλλά τους έλειπε ότι τους λείπει από το ξεκίνημα της σεζόν σταθερά. Η φαντασία από την μέση και μπροστά. Ο Ατζαγκούν είναι φιλότιμος αλλά οι λέξεις «τελική πάσα» είναι άγνωστες γι' αυτόν. Κάπως έτσι το μόνο που κατάφερε ο Παναθηναϊκός ήταν να μειώσει με πέναλτι του Καρέλη στο 75', μία παράβαση που κέρδισε ο Νίκος Μαρινάκης εντός περιοχής από τον Λέοβατς.

Το ταμείο

Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του πρωταθλήματος παίζει πλέον το τελικό σκορ του ντέρμπι, καθώς ο μεν ΠΑΟΚ με αυτή τη νίκη πλησίασε τον Παναθηναϊκό στους τέσσερις πόντους, ενώ από την άλλη το «τριφύλλι» είδε τον απόλυτο Ολυμπιακό να ξεφεύγει με έξι βαθμούς διαφορά μετά από οκτώ παιχνίδια...

Και το δυσάρεστο για την αθηναϊκή ομάδα είναι ότι το πρόγραμμα... βουνό μόλις ξεκίνησε, ενώ επέστρεψε για τα καλά η γκρίνια του κόσμου προς το πρόσωπο του Γιάννη Αναστασίου.

 ΠΑΟΚ: Γλύκος, Τζαβέλλας, Κόστα, Βίτορ, Ροντρίγκες, Σάμπο (Χαρίσης 71΄), Τζιόλης, Λέοβατς, Ζάιρο (Αθανασιάδης 83΄), Μακ, Μπερμπάτοφ ( Πέλκας 30΄).

Παναθηναϊκός: Στιλ, Τελάντερ, Ταυλαρίδης, Νάνο, Μαρινάκης, Κουτρουμπής (Κλωναρίδης 61΄), Ζέκα, Αμπέντ (Πέτριτς 83΄), Ατζαγκούν, Καρέλης (Λαγός 83΄), Μπεργκ.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα στο Onsports.

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 3-1: Τον διέλυσε σ' ένα ημίχρονο



ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved