«Ψηλά στο Τσάμπιονς Λιγκ»

«Ψηλά στο Τσάμπιονς Λιγκ»

Την πεποίθησή του ότι ο Ολυμπιακός την νέα σεζόν θα φτάσει ψηλά στο Τσάμπιονς Λιγκ εξέφρασε ο Γιάννης Ποτουρίδης.

Με δηλώσεις του στον Sentra FM 103,3, ο νεαρός στόπερ του Ολυμπιακού μίλησε για ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα με τις συμμετοχές του στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού.

Ακόμα έκανε λόγο για τη σημαντική βοήθεια που του προσφέρει στις προπονήσεις ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, βοηθώντας τον να βελτιώνεται καθημερινά.

Είπε ακόμα ότι δεν τον φοβίζει η πιθανότητα να δοθεί κάπου δανεικός, αλλά αντίθετα θα σκύψει το κεφάλι και θα δουλέψει για να επιστρέψει στον Ολυμπιακό.

Χαρακτήρισε «πρωταθλητή»  τον Ερνέστο Βαλβέρδε και είπε ότι όλοι οι παίκτες τον αγαπούν επειδή είναι δίκαιος και δημιουργεί πολύ καλό, οικογενειακό κλίμα στα αποδυτήρια των «ερυθρόλευκων».

Είπε ακόμα ότι το πρόβλημα των ελληνικών ομάδων είναι η νοοτροπία και αν αυτό αλλάξει και δουλέψουν περισσότερο μπορούν να πάνε πολύ ψηλά.

Τόνισε ακόμα πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης θέλει να φτιάξει μια ομάδα με Ελληνες παίκτες και πως αυτό είναι καλό γιατί ο Ελληνας ποδοσφαιριστής «ματώνει» τη φανέλα και παθιάζεται περισσότερο.

Τέλος, δήλωσε ότι προβληματίζεται με το γεγονός ότι πολλοί συνομίληκοί του δεν έχουν καν δουλειά και ευχήθηκε να πάνε όλα καλά και να έχουν όλοι οι άνθρωποι υγεία.

Αναλυτικά, ο Γιάννης Ποτουρίδης είπε:

Για το αν το όνειρό του έγινε πραγματικότητα:  «Στη ζωή μου αυτό ονειρευόμουν. Να είμαι στη μεγάλη ομάδα του Ολυμπιακού. Από μικρός έβλεπα τον Ολυμπιακό στην τηλεόραση, τους παίκτες που είχα για ινδάλματα, τον Τζόρτζεβιτς, τον Στολτίδη. Ηθελα να τους δω από κοντά, να προπονούμαι μαζί τους , να παίρνω πράγματα και να βελτιώνομαι καθημερινά. Το πίστευα ότι μπορεί να πήγαινα κάπου δανεικός, αλλά δούλευα σκληρά στις προπονήσεις, για να καθιερωθώ στην πρώτη ομάδα. Δούλευα σκληρά και πιστεύω ότι ανταμείφθηκα.

Για το αν θεωρεί ότι είναι δημιούργημα του Ερνέστο Βαλβέρδε:  «Μπορεί να είμαι δημιούργημα του Βαλβέρδε αλλά δεν πιστεύω ότι είναι αυτό. Εγώ συνεχίζω τη δουλειά.

Για το αν άλλαξε κάτι όταν έπαιξε στην πρώτη ομάδα: «Δεν άλλαξε τίποτα όταν έπαιξα στην πρώτη ομάδα. Η ίδια δουλειά γινόταν όταν ο προπονητής ήθελε κάτι διαφορετικό, τον άκουγα και έδινα τον καλύτερο εαυτό μου για να τον δικαιώσω».

Για τον Ερνέστο Βαλβέρδε: «Εχουμε εμπιστοσύνη στον Βαλβέρδε, έχουμε φτιάξει ένα καλό κλίμα, είμαστε μια οικογένεια, γι’ ατό πίστευα ότι πρέπει να μείνει και είμαστε πολύ χαρούμενοι που έμεινε. Είναι άνθρωπος που εμπνέει σεβασμό, έχει δουλέψει σε μεγάλα κλαμπ. Είναι αυστηρός, είναι δίκαιος με όλους τους παίκτες δεν αδικεί κανέναν δίνει σε όλους ευκαιρίες. Υπάρχει  πολύ καλό κλίμα και φτιάχνει μια οικογένεια που πιστεύω ότι είναι για πρωταθλητισμό».

Για το πώς θα νοιώσει στην περίπτωση που δοθεί δανεικός: «Δεν θα πάω με βαριά καρδιά, θα σκύψω το κεφάλι, θα δουλέψω για να αποδείξω ότι πρέπει να είμαι στον Ολυμπιακό».

Για τη βοήθεια που έχει από τους συμπαίκτες του: «Ο Αβραάμ με έχει από κοντά μιλάει μαζί μου μου δίνει συμβουλές. Οχι ότι δεν συμβαίνει το ίδιο και με τον Ολοφ (Μέλμπεγκ), απλά με τον Αβραάμ είμαι πιο κοντά. Μου δείχνουν πράγματα στις προπονήσεις γι’ αυτό και τους ευχαριστώ πολύ».

Για τους συμπαίκτες του: «Είναι παίκτες που αξίζει να είναι στον Ολυμπιακό και αξίζει να είναι στην 11άδα. Εχουν δουλέψει πολύ τα παιδιά και πιστεύω ότι είναι δίκαια στον Ολυμπιακό».

Για την ανανέωση συμβολαίου του Αβραάμ Παπαδόπουλου: «Ο Αβραάμ είναι ένας μεγάλος παίκτης, έχει αποδείξει ότι αξίζει να είναι στον Ολυμπιακό και αξίζει να είναι και αρχηγός».

Για το ότι η σωματοδομή του δεν είναι για στόπερ και για τον αν ήθελε να παίζει σε άλλη θέση: «Από την αρχή της χρονιάς όταν είχαμε τον κ. Λίνεν στον Ολυμπιακό με έβαλε στόπερ. Στη συνέχεια ο κ. Βαλβέρδε με έβαλε πάλι στόπερ κα καθιερώθηκα εκεί. Στην Εθνική Νέων και Ελπίδων οι προπονητές μου με βάζουν και αριστερό μπακ γατί δεν υπάρχουν αρκετοί αριστεροπόδαροι στην Ελλάδα κι εγώ έχω το μεγάλο ατού που είμαι αριστεροπόδαρος. Μπορώ να παίξω και εκεί».

Για τα συναισθήματά του όταν μπαίνει μέσα στο γήπεδο: «Δεν φοβάμαι κανένα παιχνίδι, μπαίνω με την καλύτερη ψυχολογία γιατί πιστεύω ότι αν αγχωθείς και φοβηθείς θα κάνεις περισσότερα λάθη. Μπαίνω για να αποδείξω ότι αξίζω και μπαίνω για να κερδίσει η ομάδα μου».

Για την πρόοδο του πορτογαλικού ποδοσφαίρου και τη σύγκριση με το ελληνικό: «Δεν πιστεύω ότι λείπει κάτι από τις ελληνικές ομάδες. Είναι η νοοτροπία του παίκτη που παίζει στην Ελλάδα και του παίκτη που παίζει έξω. Διαφορετικά δουλεύουν εκεί, υπάρχει περισσότερη πίεση και στην Ελλάδα δεν έχει τόση πίεση. Αν το αλλάξουμε αυτό, μπορεί μια ελληνική ομάδα να φτάσει πολύ ψηλά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Παίζει ρόλο και το ότι δεν υπάρχει ανταγωνισμός αλλά όχι τόσο πολύ. Αν μια ομάδα δουλεύει σκληρά στις προπονήσεις και βγάζει πράγματα, μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πιστεύω ότι τη νέα περίοδο ο Ολυμπιακός θα φτάσει πολύ ψηλά στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Για την «ελληνοποίηση» του Ολυμπιακού: «Ο κ. Μαρινάκης πιστεύω ότι θέλει να φτιάξει μια ομάδα με Ελληνες παίκτες και θα το κάνει αυτό τελικά. Θα προσθέσει έτσι παίκτες Ελληνες που θα «ματώνουν» τη φανέλα. Φυσιολογικό είναι ένας Ελληνας παίκτης να «ματώνει» τη φανέλα γιατί διαφορετικά θα παίξει στο γήπεδο που είναι Ελληνες οι φίλαθλοι και θα ακούει τα συνθήματα θα παθιάζεται περισσότερο. Πιστεύω ότι πρέπει να υπάρξουν Ελληνες παίκτες και να καθιερωθούν στον Ολυμπιακό».

Για το αν προβληματίζεται με την κρίση που υπάρχει στην ελληνική οικονομία: «Προβληματίζομαι κι εγώ με όσα συμβαίνουν. Δεν μου αρέσει να βλέπω έξω, γύρω μου, τους ανθρώπους να αντιμετωπίζουν προβλήματα οικονομικά. Πιστεύω να λυθεί αυτό το πρόβλημα στην Ελλάδα. Πάνω απ’ όλα όμως οι άνθρωποι πρέπει να έχουν υγεία».



Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved