Ατρόμητος - Ολυμπιακός 1-2: Δεν σταματάει πουθενά

Ατρόμητος - Ολυμπιακός 1-2: Δεν σταματάει πουθενά

Ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1 στο Περιστέρι τον Ατρόμητο και πέτυχε το οκτώ στα οκτώ στο πρωτάθλημα, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ - Δύο γκολ με κεφαλιές ο Μποτία (58', 63') μείωσε ο Στόιτσεφ στο 75' - 13-0 τα οφσάιντ!

Οι Πειραιώτες πέρασαν από μία δύσκολη έδρα όπως είναι αυτή του Ατρομήτου κι ανέβηκαν στους 24 βαθμούς μετά από 8 παιχνίδια.

Ο Μποτία μετά την Τούμπα και το ντέρμπι με την ΑΕΚ σκόραρε δύο φορές στο Περιστέρι και στην ουσία χάρισε τη νίκη στην ομάδα του Μάρκο Σίλβα.

Οι «ερυθρόλευκοι» πάντως δεν έπιασαν πολύ καλή απόδοση, αλλά σημασία έχει η νίκη.

Στον αντίποδα ο Ατρόμητος ήταν μαχητικός, πλήρωσε τα φτηνά λάθη της άμυνάς του στα δύο γκολ που δέχτηκε, ενώ έχει πολλά παράπονα για την διαιτησία του Δημητρόπουλου.

Κακό το πρώτο ημίχρονο

Άσχημο και χωρίς… ρυθμό ήταν το πρώτο μέρος στο Περιστέρι. Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αναζητώντας τους διαδρόμους προς την εστία του Γκορμπούνοφ, ωστόσο, οι γηπεδούχοι π0υ είχαν ως πρώτο τους μέλημα να διαφυλάξουν την άμυνά τους, δεν επέτρεψαν στους Πειραιώτες να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα. Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου ήθελε να χτυπήσει στην κόντρα τους φιλοξενούμενους, όμως, ο Λε Ταλέκ κατάφερε να βγαίνει σε θέση οφσάιντ, σε κάθε… προσπάθεια των «κυανόλευκων» να βγουν από το… καβούκι τους.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο ήταν για την ομάδα του Περιστερίου, καθώς στο 40’ έπειτα από κόρνερ, ο Γοδόι βρέθηκε μία… ανάσα από το γκολ, έκανε το πλασέ απέναντι στον Ρομπέρτο, αλλά ο Ισπανός τερματοφύλακας με απίστευτα αντανακλαστικά κράτησε το μηδέν για την άμυνά του. Μάλιστα, στην εξέλιξη της φάσης, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να βρει ανοργάνωτη την άμυνα των γηπεδούχων, στην κόντρα με τον Φορτούνη, αλλά ο Σεμπά που έγινε ο αποδέκτης της μπάλας, δεν έκανε καλό κοντρόλ, μέσα στην περιοχή του Γκορμπούνοφ και οι αμυντικοί έδιωξαν. Πάντως, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μία ακόμα καλή ευκαιρία με την κεφαλιά του Ιντέγε στο πρώτο δοκάρι, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα εκατοστά άουτ.

Άλλαξε άρδην το σκηνικό

Η «εικόνα» του δεύτερου ημιχρόνου ήταν τελείως διαφορετική από το πρώτο και σε αυτό βοήθησαν τα δύο γρήγορα γκολ του Αλμπέρτο Μποτία. Οι «ερυθρόλευκοι» εμφανίστηκαν σαφώς βελτιωμένοι στην «επανάληψη» και αύξησαν την πίεσή τους προς την εστία του Γκορμπούνοφ. Ο Σεμπά απείλησε σε δύο περιπτώσεις, αρχικά στο 54’ και εν συνεχεία στο 57’ αλλά στην πρώτη ο πορτιέρο του Ατρόμητου απέκρουσε και στην δεύτερη ήταν… τυχερός, καθώς η κόντρα του Λαζαρίδη έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Δύο λεπτά αργότερα, η υπεροχή των «ερυθρόλευκων» έφερε… καρπούς, με τον συνηθισμένο… τρόπο, ήτοι με στημένη φάση για τους φιλοξενούμενους. Συγκεκριμένα, έπειτα από κόρνερ ο Μποτία ήταν στην σωστή θέση και με δυνατή κεφαλιά έκανε το 1-0. Το… ίδιο έκανε και στο 63ο λεπτό και πάλι από κόρνερ, από την αντίθετη πλευρά, αυτή την φορά και έδωσε… αέρα δύο τερμάτων στους Πειραιώτες.

Στην συνέχεια, ο Ατρόμητος προσπάθησε να αντιδράσει και τα… κατάφερε στο 75ο λεπτό με τον Στόιτσεφ, ο οποίος με δυνατό γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή, μείωσε 2-1 και έδωσε νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, οι γηπεδούχοι πήραν… μέτρα και μάλιστα στο 85’ έχασαν μεγάλη ευκαιρία να φέρουν το ματς στα ίσια με τον Στόιτσεφ, ο οποίος έκανε το σουτ, όμως ο Ρομπέρτο με ωραία επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ. Πάντως, η τελευταία καλή στιγμή του ματς ανήκει στους φιλοξενούμενους, καθώς στις καθυστερήσεις ο Κασάμι έκανε το γυριστό μέσα από την περιοχή, αλλά ο Γκορμπούνοφ μπλόκαρε.

Ατρόμητος (Γρηγορίου): Γκορμπούνοφ, Ουσέρο, Μπιτόλο, Γοδόι, Φυτανίδης (17' λ.τ. Χριστόφ), Πίτου Γκαρσία, Μπρίτο (62' Μαρσελίνιο), Κιβρακίδης, Ούμπιδες (68' λ.τ. Στόιτσεφ), Λαζαρίδης, Λε Ταλέκ.

Ολυμπιακός (Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Φορτούνης (76' Ντομίνγκες), Πάρντο (72' Ερνάνι), Σεμπά, Ιντέγε (90+1' Φινμπόγκασον).

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα στο Onsports:

Ατρόμητος - Ολυμπιακός 1-2: Δεν σταματάει πουθενά



Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved