«Κοινό πάθος»

«Κοινό πάθος»

Ο Γιάννης Μώραλης μίλησε για τη φετινή, επιτυχημένη, σεζόν του Ολυμπιακού παραλληλίζοντας το πάθος για τίτλους του Σωκράτη Κόκκαλη με αυτό του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Sentra και αναφέρθηκε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους «ερυθρόλευκους» αλλά και στη συνολική πορεία τους στη φετινή σεζόν, ενώ αναφέρθηκε και στην διοικητική μετάβαση από τον Σωκράτη Κόκκαλη στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Δικαιούμασταν να διασκεδάσουν μια μέρα και να απέχουμε των καθηκόντων μας. Δεν ήταν τόσο σημαντική μέρα η χθεσινή όσο η προχθεσινή. Από σήμερα είμαστε και πάλι στις θέσεις μας για να υπηρετήσουμε την ομάδα», είπε αρχικά αναφορικά με τους εορτασμούς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Σε ερώτηση για τα θετικά και τα αρνητικά της χρονιάς που πέρασε, ο Γιάννης Μώραλης είπε: «Τα θετικά είναι τα περισσότερα στη χρονιά που πέρασε. Ήταν μια περίεργη χρονιά, ενδιαφέρουσα για τον Ολυμπιακό. Ξεκίνησε από την αλλαγή ιδιοκτησίας από τον κ. Κόκκαλη στον κ. Μαρινάκη, μια σημαντική στιγμή στην ιστορία του συλλόγου. Άλλαξε η διοίκηση από έναν άνθρωπο που πρόσφερε τίτλους και καταξίωσε και πέρασε σε έναν «άρρωστο» Ολυμπιακό, με την καλή έννοια, από μια οικογένεια που σε βάθος χρόνου πρόσφερε στον Ολυμπιακό.

Από εκεί και πέρα, πήραμε δίκαια ένα πρωτάθλημα με μεγάλη διαφορά και ήταν μεγάλη η επιτυχία μας. Είχαμε έναν προπονητή που είχαμε πριν από δύο χρόνια, τον εμπιστευόμαστε, είναι πολύ σοβαρός και στη συνέχεια βέβαια να σταθούμε στα παιδιά που ήρθαν και πρόσφεραν πολλά στην ομάδα, δε θέλω να αδικήσω κανέναν και να πω ονόματα αλλά ξεχώρισαν οι Ιμπαγάσα, Μοντέστο κλπ».

Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης επισήμανε: «Είχαμε εξαιρετική παρουσία από τον κόσμο, με εξαίρεση ένα δίλεπτο στη λήξη του αγώνα με τον Παναθηναϊκό που συνέβησαν κάποια πράγματα που δεν ήταν σωστά, αλλά συνολικά ο Ολυμπιακός δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα και θα φανεί από τα πρόστιμα.

Πέρα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος μένει η ολοκλήρωση της καριέρας του Νικοπολίδη, μια σημαντική καριέρα, ωστόσο δεν καταφέραμε κάτι καλό στην Ευρώπη, αποκλειστήκαμε στο Κύπελλο και υπήρξαν κι αυτά τα γεγονότα εντάσεων με τον Παναθηναϊκό που θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει. Βέβαια, το καλοκαίρι έγιναν σημαντικές αλλαγές και όλες πολύ γρήγορα που δε μπορούσαμε να αποφύγουμε και κάποια λάθη.

Έγινε μια μετάβαση ομαλά και νομίζω ότι είναι σπάνιο να καταφέρνει μια ομάδα με τόσες μεγάλες αλλαγές να πάρει το πρωτάθλημα. Το σημαντικό είναι ότι υπάρχει ενότητα στον Ολυμπιακό, βλέπουμε τον κ. Κόκκαλη, τον κ. Μαρινάκη, τον κ. Νταϊφά να είναι όλοι ενωμένοι και δε το λέω για να πικάρω κανέναν αλλά έτσι είναι, είναι κάτι πολύ σημαντικό».

Ακολούθως, ζητήθηκε από τον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού να συγκρίνει τους Κόκκαλη και Μαρινάκη για να τονίσει: «Είναι δύσκολο να κάνω συγκρίσεις. Αυτό που είπε ο κ. Κόκκαλης είναι ακριβές. Η ηλικία και το πάθος του Βαγγέλη Μαρινάκη του δίνουν τα εχέγγυα να καταφέρει ότι θέλει. Έχει το γήπεδο, τον κόσμο τις προϋποθέσεις να τα καταφέρει. Η δήλωση του κ. Μαρινάκη δεν μεταδόθηκε με ακρίβεια. Αυτοσκοπός είναι τα πρωταθλήματα αλλά όχι τα μεγάλα σερί. Σίγουρα έχουμε τα φόντα να κάνουμε ένα σερί και να παίρνουμε πρωταθλήματα.

Ο κ. Κόκκαλης πήρε τον Ολυμπιακό από ανομβρία εννιά δέκα ετών, ο κ. Μαρινάκης από την περσινή κακή χρονιά. Η επιθυμία τους για τον Ολυμπιακό και τα χρήματα που βάζουν είναι το κοινό σημείο».

Σε ερώτηση για την «αρρώστια» του κόσμου για μεταγραφές, τόνισε: «Των «αρρωσταίνετε» τον κόσμο κι εσείς και επενδύεται στην αρρώστια του με ονόματα και δημοσιεύματα. Εμείς είχαμε αγωνιστική απραξία για περίπου δύο μήνες και έτσι υπήρξαν πάρα πολλά ονόματα. Πρόπερσι είχαμε δύο-τρεις μήνες σίριαλ με τον κ. Βαλβέρδε ευτυχώς τέλειωσε νωρίς. Ελπίζουμε φέτος ως το τέλος Ιουνίου να τελειώσουμε με το 90% του ρόστερ και να κάνουμε ένα σωστό προγραμματισμό».

Όσο για τα δύσβατα μονοπάτια του Champions League, επισήμανε: «Το Champions League είναι δύσκολη υπόθεση μην κρυβόμαστε. Η απόσταση με τις ομάδες του εξωτερικού μεγαλώνει δεν μικραίνει. Γράφετε ότι χρωστάνε και οι ομάδες του εξωτερικού αλλά ξοδεύουν. Δεν είναι έτσι τα πράγματα όμως, είναι άλλα τα κριτήρια και άλλες οι παράμετροι που έχουν αυτές οι ομάδες.

Το Champions League είναι ένα δύσκολο κομμάτι, δεν μπορούμε να πούμε ότι θα καταφέρουμε πολλά απέναντι σε ομάδες που έχουμε το 1/10 των εσόδων τους. Με τη συγκυρία μάλιστα που υπάρχει στη χώρα μας, δεν μπορούμε να μιλάμε για τέτοια τρελά ποσά. Το αν μπορέσουμε να πάρουμε τη δεύτερη ή την Τρίτη θέση και να κάνουμε κάτι καλό στην Ευρώπη είναι καλό.

Ο πρώτος στόχος είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα και για την ιστορία της ομάδας και για να έχουμε ευρωπαϊκή συνέχεια».

Ενώ δήλωσε με νόημα: «Δεν ξεκινάμε ποιο μπροστά από κανέναν. Είμαστε στην ίδια αφετηρία και πρέπει να οργανωθούμε και να είμαστε ταπεινοί και συγκρατημένοι για να φτιάξουμε καλά την ομάδα ενόψει της νέας περιόδου. Τα προβλήματα των αντιπάλων δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν και του χρόνου, εμείς πρέπει να είμαστε σοβαροί και να οργανώσουμε καλά την ομάδα μας, γιατί από εμάς εξαρτάται».

Όσο για τους Τζαβέλλα, Μόρα, Παπασταθόπουλο που φέρονται ως στόχοι του Ολυμπιακού, τόνισε: «Σίγουρα οι τρεις ποδοσφαιριστές είναι καλοί και διεθνείς και παίζουν σε αξιόλογα πρωταθλήματα. Δεν έχουμε έρθει σε επαφή μαζί τους και δεν έχουμε κάνει καμία συζήτηση. Είναι στόχος να Ελληνοποιηθεί η ομάδα, είναι επιθυμία, αλλά πρέπει να δούμε και τις προϋποθέσεις που θα γίνει κάτι τέτοιο. Η επιθυμία υπάρχει, με δημόσια δήλωση του προέδρου μας, που είπε μακάρι να βλέπουμε έλληνες στον Ολυμπιακό.

Έχει να κάνει με τις απαιτήσεις των Ελλήνων παικτών, με το τι μπορούμε να προσφέρουμε και με ποιες προϋποθέσεις θα γίνει αυτό. δε μπορεί να σπαταλάς 2-3 εκατ. ευρώ για ένα αριστερό μπακ από ελληνική ομάδα π.χ. από την άλλη αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να κρατήσουμε για αρκετά χρόνια τους Έλληνες που έχουμε ήδη στο ρόστερ.

Ελπίζουμε να τελειώσει το θέμα του Βασίλη (σ.σ. Τοροσίδη), του Αβραάμ (σ.σ. Παπαδόπουλου) ολοκληρώθηκε με θετικό τρόπο, πήραμε τον Μανιάτη. Σταματάει ο Αντώνης, μακάρι να τον είχαμε ως τα 50 τον άνθρωπο, αλλά τι να κάνουμε».

Για τον Αντώνη Νικοπολίδη, σχολίασε: «Πέρα από την ικανότητα, ο Αντώνης είναι ένας πολύ τυχερός άνθρωπος και μακάρι αυτά τα στοιχεία να τον συνοδεύουν στην καριέρα του. έχει αγωνιστεί σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και έχει μοιρασμένους τίτλους και ένα Euro.  Μπορεί κάποιοι να τον πικάρουν στα γήπεδα, αλλά ο χαρακτήρας του, η ποιότητά του και η εμπειρία του αναγνωρίζονται από όλους

Είμαι χαρούμενος που συνεργαστήκαμε στον Ολυμπιακό, ελπίζω να καταφέρουμε να συνεχίσουμε την συνεργασία μας αν το θέλει και ο ίδιος. Θα μείνει χαραγμένη η στιγμή που αντικαταστάθηκε προχθές, ήταν πολύ συγκινητική. Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ, και είμαστε τυχεροί που τον είχαμε στον Ολυμπιακό».

Τέλος, για το πόσες μεταγραφές θα χρειαστεί ο Ολυμπιακός, απάντησε: «Δε μπορώ να το γνωρίζω αυτό. θα γίνουν συζητήσεις του προέδρου με την τεχνική ηγεσία. Το πόσες μεταγραφές θα γίνουν έχει να κάνει με τις αποχωρήσεις τις ανανεώσεις, ως τις 30 Ιουνίου υπάρχει πολύς καιρός για να μιλήσουμε με σιγουριά. Δυο-τρεις εβδομάδες μετά το Πάσχα είναι πιθανό να έχουμε τις πρώτες ενδείξεις για το πόσες μεταγραφές θα κάνουμε».



Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 2-3 πέν. (1-0): Ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 2-3 πέν. (1-0): Ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved